0 oy
151 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1,483 puan)

2 nin altında isteriz genelde dedi 2 buçuğa yakın orta riskli dedi. 3 ün üst kötüymüş. Perinatoloji bölümüne git mutlaka dedi. Biraz moralim bozuldu açıkçası. Bnm gibi olan varmı?

4 Cevap

0 oy
(4,622 puan)
Yok canım ya hiç bozma moralini. Benimki senin haftalarında 7 çıktı, ilerleyen haftalarda kendiliğinden normale döndü. Senin ölçülerin benim perinatolojideki profesör doktora göre çok çok normal bir durum. Bizimki 5 e düştüğünde bile bayram ettik, o yüzden sen kafana takma hiç. Sağlıkla büyüsün inşallah. 
(1,483 puan)
Amin inşaallah  cnm. Sağolasın. Peki siz doğum yaptınz mı iyidir bebiş inşaallah.
Birde bn. Norml usg de ölçldü 2li test feln yaptrmadım siz yaptırmışmıydnz
(599 puan)
Yedi çok. Yüksek degilmi dogum yaptınız mı
(4,622 puan)
İlk normal USG de ölçüldü, oradan detaylı ultrasona gittim. Evet çok yüksek, doktorlar dudaklarını ısırıyorlardı çok yüksek diye. Detaylı ultrasonda o ara burun kemiğini göremediler, yüzünde çok ciddi problem var, kesin down sendromlu dediler. Kürtaj teklif ettiler, kabul etmedim. Her ay düzenli detaylı ultrasona girdim. Ense kalınlığı normale döndü, burun kemiği oluştu, yüzünde de hiçbir problem yokmuş 4 boyutluda gördük. Şimdi 35 haftalığız. İkili testte yanılma payı oluyor diye yaptırmadım. Detaylı ultrasonda bile yanılıyor bazı doktorlar. Bunu çok yaşadım maalesef.
-Reklam-
0 oy
(188 puan)
Ama seninki 3 üzeri gelmemiş ki yanlış mı anladım ben acaba. Genelde doktorlar 3 ile 3.5 a normal görürler lakin perinatoloji 6.ya kadar yolu vardır derler. Bir suphedir bu. Yüzde 99.9 şüphe. Bir ihtimal verirler ondan amystz isterler perinatolojiye git derler. İçiniz rahat etsin diye. Gerek yok. Çok gordum 7 üstü olanları saglikli doganlari. Cihaz yani tshmini ölçüm yapıyor sonuçta. Hiç birsry ifade etmez.  Bu ölçüm yüksek çıktı diye gebeliğini iyi yaşayamamis hergununu stres üzüntüyle geçiren hamileleri çok gördük. Demem o ki Rabbime tevekküllü olun. Dünya dua ustne kurulu. 
(1,483 puan)
Aynn oyle cnm. Rabbime emanet en iyisini o bilir. İnşaallah mubarek gün hürmetine bnmki de içinde olmak üzere bütün bebekler sağlıkla doğarlar.
Dediğinz gibi çok araştırdım 3 ün 3 buçuğun üstü sıkıntıymış. Doktora da bizi işkillndirdi hemn. Ama soyledi yinede orta risk dedi. Sınıra yakın dedi. 3 ün üstü kötü dedi. Detaylı bakılsa arştırılsa iyi olur dedi. Bn ikili felan yaptrmadım zaten pek güvenmiyorum onlara çoğunlukla yanlış çıkıyor. Norml usg de kontrolüne gittim orda olçüm yaptı işte önce 2.2. Sonra 2 buçuğa yakın bi değer de dedi.  Şehr hastanesinden randevu aldım bakalım güzel hayırlı sonuçlar alırız inşaallah
(188 puan)
İnşallah hayırlı sonuçlar alırsın cnm. İçin rahatlasın yaptır. <3
0 oy
(10 puan)
Burun kemiği oluşmuş muydu ikili test yaparken e onu dadikkate alıyorlar 
(1,483 puan)
2 li test yaptrmadım norml usg kontrolünde ölçtü. Burun kemiği için bir şey demedi genel olarak glişimi iyi dedi
0 oy
(21 puan)
Benim ölçüm 3.38 çıkmıştı perinayolojiye gönderdiler. Amniyosentez yaptırdım sonucu bugün çıktı ve temiz. Doktorlar en ufak şüpheyi bile söylemek zorundalar. Kesin down sendromlu diye bir durum yok ama onlar söyleyip sorumluluğu size bırakıyorlar. Geçmiş olsun umarım bir sorun yoktur sizinde 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 142 göst.
0 oy
8 cevap 259 göst.
21 Ocak 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Izelhoca_65 (45 puan) sordu
0 oy
3 cevap 200 göst.
0 oy
3 cevap 184 göst.
14 Ekim 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Aysunss (45 puan) sordu

652,086 soru

3,431,537 cevap

4,264,317 yorum

184,300 üye

...