0 oy
194 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (216 puan)
kapalı
Merhaba güzel anneler. Size ilginç bir soru sorabilir miyim ? İnstagram da denk geldim bende ilk defa duydum. Doğumdan sonra plasentayı isteyip onu alıp bir yere gömüyorlarmış. Ağaç altına vs gibi. Böyle birsey yapan yada duyan var mı ? Yani amacı ve mantığı nedir ? 
Gebelik haftası 33+5
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

2 Cevap

0 oy
Guya plasentayi ilac ve kozmetik firmaları kullanıyor diye belirtiyorlar. Ben devlet hastenesindeki doktora sordum bizim böyle bir uygulamamız yok. Tıbbi atık olarak imha ediyoruz dedi.
(216 puan)
Benim kafamı karıştıran da bu oldu. Yorumları okudukça dediginiz gibi kozmetik sanayiine satılıyor bırakmamak lazım yazanlar çoktu. Birde ilginç olan dini açıdan yorum yapanlardı. Alıp gömmek lazım diyen çoktu. İlk defa böyle birsey duydum şaşırdım açıkçası.
Yurtdışında böyle bir uygulama varmış oda anlaşmalı birkac kurum tespit etmişler. Ancak.ulkemizde tıbbi atık olarak geçiyor. Oyke agaca falan gomulmeside yanlis bence çünku plesenta hersekilde bozulacak ve bakteri yayacak iyi birşey değil.
(216 puan)
Sanırım toplumca kafayı yedik ne yapacağımızı şaşırdık :) eski köye yeni adetler giderek artıyor.
(519 puan)
Bende instada gormuştum kadın plasentayı kurutup kapsul yapıp hergun içiyordu
Surda biraz daha takil.neler duyarsin daha :)
(3,684 puan)
Plasentanın gömülmesi bir gelenektir. O da bir organ kabul edilir ve işi bitince ölmüş sayılır ve gömülür. Zira insan bedeni kutsaldır. Çöpe atılmaz, atık gibi davranılmaz. Bebekten geriye kalan bir parçadır o.

Erkek kardeşim doğduğu zaman babam, annemin plasentasını bahçemize gömmüştü. Bizim doğumumuzda da benzer şeyler yapmışlar. Hepimiz evde doğduk üç kardeş olarak. Bu uydurma bir şey değil. Ancak hastaneler atıyorlar, evet. Hekim bir tanıdığıma sormuştum.
-Reklam-
0 oy
(234 puan)
benim yengemde alıp bahçeye gömdü  benim atrafimda uygulayan çok bi zararıda yok al sende göm aklın kalacağına rahat etsin daha iyi bende gömmeyi düşünüyorum
(245 puan)
O eskilerde kalmş ewde doğum yapanlar dağa bağa görmüyorlarmş. Bizde köyde ineklerin fln gömüyorduk yoksa sütü olmaz diye :)))
(11,305 puan)
Eskiden evde doğum olduğundan tabii ki gömülürdü ama şimdi hastanelerin vereceğini pek düşünmüyorum. Plesantayı almak isteyeceğimi de düşünmüyorum :)) zaten şehirlerde ağaç dikecek yer de yok, bahçeli evim olsa belki:)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 517 göst.
29 Haziran 2023 Doğum kategorisinde Leyla Bozdam (14 puan) sordu

651,028 soru

3,427,268 cevap

4,259,810 yorum

184,003 üye

...