0 oy
242 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (37 puan)
Kızlar dusunceniz nedir buraz arastirdim bozmaz diyolar ama siz ne dusunuyorsunuz bu konuda 

12 Cevap

+1 oy
(993 puan)
Nasıl bozmaz mış anlamadım vücuda giren herşey bozar iftarla sahur vakitlerinde kullan istersen. Yani daha önce bende araştırmıştım 
-Reklam-
0 oy
(140 puan)
Canım Protestan düşük riski için içilir diye biliyorum. Benim düşük riskim vardı 2 buçuk ay kanamam oldu iğne ile bu haptan verdi doktor ben ağızdan kullandım. Eğer düşük riskin varsa oruç tutma canım. Doğumdan sonra kaza orucu tutarsın. Düşük riskin varsa oruç tutarak iyice riske atma bence kendini canım. 
(37 puan)
Daha ilk ayım oldugu icin tutuyorum. Zorlamıyor beni
(140 puan)
Hakkında hayırlısı olsun o zaman canım. Allah kabul etsin .
0 oy
(1,052 puan)
Vajinal muayenede jel kullanırsa bozuluyor . Vücuda giren her şey bozar . Fitilde içeri giriyor ve orda vücut tarafından emiliyor. İmsak vakti girmeden koy ben öyle yapıyorum. 
0 oy
(2,284 puan)
İftardan sonra kullanmani tavsiye ederim sonuçta vücudu  nasılsın birsey giriyor orucunu riske atma
0 oy
(231 puan)
İmsakta ezan okunduktan sonra ve akşam ezanına kadar vücuda herhangi birşey almak orucu bozar. Sahurda ve iftar sonrası almanızı tavsiye ederim. 
0 oy
(47 puan)
Nasıl yani yeni olduğu için sakıncası yok diyorsun Nasıl olmaz doktorlar tavsiye etmiyor bebek 3 aylık olana kadar çünkü en önemli günlerde o bebek sen onu Nasıl susuz bırakıyorsun rabbimin emanetine böylemi sahip çıkıyorsun ben 10 hastalık hamileyim gayette iyim mide bulantısı falan yok iyi gidiyor ve dün doktora gittim sordum kesinlikle tutma dedi bebeğin gelişim çağında dedi baktı herseyi çok güzel gidiyor dedi sen annesin Nasıl kiyiyorsun ona hocalar bile bebeğin günahına girmeyin diyor 
0 oy
(465 puan)
Ayni haftalardayz sanirim en fitil olarak kullaniyorum ve oruc tutuyorum. Ya sabah namazi gider cunku onu kullandiktan sonra ayaga kalkmamak lazim ya da imsaktam sonra kullaniyorum mecbur internetten baktim vitamin olmadigi icin bozmaz diyordu ben de ona guvendim
0 oy
(1,619 puan)
Progestan değil ama ben iğne olmuştum. Eniştem imam ona sordum. Beslenme amacı olmadan sağlık için vücuda giren şeyler bozmaz demişti. Ben olmuştum. Ameller niyetlere göredir. Allah kabul etsin canım. İkinci gebeliğimde de ben gebe oldugumu bilmeden oruç tuttum. Çok şükür bir sıkıntım olmadı. İlk gebeliğimde de bilinçli olarak 28-32 haftalar arasında oruç tuttum. Çok şükür yine sıkıntı yaşamadım. Doktora sorduğumda tut veya tutma diyemem kendini sen bilirsin. Zorlanıyosan tutma dedi. Ama çok rahattım. Midem rahatlamıştı. Ramazandan sonra yemek yemeye başlayınca daha çok zorlandım açıkçası. Seni yanlış yönlendirmek istemem düşük riskin de varmış bende sıkıntı yoktu. Yine de doktoruna da bir sor istersen. 
(37 puan)
En mantikli yorumu siz yapmiisiniz saolun
(1,619 puan)
Rica ederim. Allah kabul etsin. Sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
0 oy
(19 puan)
gündüz koyulmuyorki zaten bu fitil aksam yatarken koyuluyor. Anlamadim orucla alakasini
(37 puan)
Gunde 3 kez kullniyorum
0 oy
(749 puan)
Bende ara ara tutarım belki demiştim birkaç kişiye sordum bozar dedi. Zaten mantıken de öyle vücut onu emiyor. Bence de bozar ama sen bilirsin canım. Ama şunu da unutma düzenli kullanmak lazım bu ilacı 
0 oy
(41 puan)
Bozuyor diye biliyorum hiç riske atmayın iftardan sonra kullanın yada sahurdan önce 
0 oy
(2,112 puan)
düzenledi

Dusuk riskiniz varsa kesinlikle oruc tutmayin. Sizi zorlamiyor olabilir ancak yetersiz beslenme ve susuzluk olacagi icin bebek gelisip tutunamaz. Sonra kazasini yapin. Ben 2. Gebeligimde gebe oldugumu bilmeden orucluydum, ogrenince biraktim ama bebegim gelisemedi. Progestan kullandigim halde dusuk yasadim. Kendinizi bu riske atmayin.


Tut bisey olmadi diyenleri de anlayamiyorum, bir canin vebaline nasil giriyorsunuz? Allah zaten bize tutmayip kaza edebilirsiniz demis gebelikte ki siz zor donemdesiniz. Sizinde tutmaya calismaniz anormal, bebeginizi dusunmuyor musunuz? Ilk aylar en en en onemli aylar, butun organlarin olustugu, size tutunmaya calistigi donem Yinede siz bilirsiniz ama doktora sorsaniz o da size tutmayin risklisin diyecektir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 142 göst.
0 oy
3 cevap 104 göst.
15 Şubat 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Amine0126 (281 puan) sordu

654,378 soru

3,440,334 cevap

4,274,029 yorum

184,886 üye

...