0 oy
123 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (216 puan)

Kızlaaar doğuma sayılı günler kaldı,benim tüp bebek ve iri bebek olduğu için sezaryen olucak tabiki korkuyorum ilk gebelik hangi anestezi yöntemini seçmeliyimm :( hep korkutuyorlar..

Gebelik haftası 35

3 Cevap

0 oy
(152 puan)
Hiç korkma canım çok rahat geçecek. Ben spinal sezeryan isteyerek doğurdum 13 gün önce. Doktor banada bebeğin iri demişti sürekli. Ama hiç iri de doğmadı orası da ayrı konu . Ameliyat sırasında biraz heyecan yaptım. Bu emin ol herkeste oluo. Senin heyecanını, korkunu endişeni oradaki ekip hemen anlıyor zaten. hemen uyuttular beni . Hiç beklediğim gibi korkulu endişeli bir süreç değildi. Zaten sizi sürekli motive ediyorlar. 
(216 puan)
Ne güzel anlattınız :) herkes çok zor diyor dayanılmayacak gibi değil demekki,kimileri ameliyatta hissettim diyo ilk ayağa kalkmak zormuş sanırım bir de karnına bastırmak acıyormuş iyice korku sarıyor :(
(152 puan)
Canım zorluğu dayanılmayacak gibi asla değil. Ben ameliyattan çıkınca doğurmuşm gibi hissetmedim inanki. Çünkü aşırı zor diyenleri biliyordum. İnsan ister istemez söylentilere takılıyor.. Benim Çok hafif ağrı vardı ama onada ağrı kesici veriyorlar sürekli hemşireler ağrım var dedikçe . Ben sadece 2.gün biraz zorlandım. Gaz sancım oldu bir taraftan da dikişler ağrımaya başladı.yürüyeceksin dediler. İlk ayağa kalkış yürüyüş gerçekten zor ama yürüdükçe de rahatlayacaksın. Yürüyüp gazını çıkarman gerekiyor o sancı girdimi çok zor oluyor çünkü. Akışına bırak her doğum farklıdır. Seninki belkide daha kolay olacak. Hep pozitif düşün. Bebişini düşün. Geçip gidecek ve güzel hatırlayacaksın :) heleki sonucu çok güzel oluyor :)
(216 puan)
Allah razı olsun biraz içim fefahladı demekki güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var :) inşallah hepimizinki güzel geçsin zorlukları illakı olucak katlanıcaz artık sonunda 8 senemin mucizesine kavuşucam ben ona odaklanayım en iyisi :)
(152 puan)
Ooo maşallah 8 senenin mucizesi. O sana hediye gibi gelecek annesi hiç acı ağrı aklına bile gelmeyecek kucağına alınca. sağlıcakla kazasız belasız kavuşun inşşallah :)
(216 puan)
Allah razı olsun inşallah hayırlısı ile tüm anneler kavuşsun yavrusuna sağlıkla,Rabbim olmayan herkese nasip etsin :)
-Reklam-
0 oy
(1 puan)
İlk gebelikte korkularınız normal, daha az riskli olan ve sezaryen sonrası bebeğinizi hemen  emzirebileceğiniz için spinal öneririm. Ağrı eşiğiniz düşük ise ağrıdan korkuyorsanız epidural de yaptırabilirsiniz. Ancak ben hicbisey görüp duymak istemiyorum diyorsanız genel anestezi ile de uyutulabilirsiniz. Kendi deneyimim ilk doğumumda spinal oldu ve benim açımdan rahat geçti, ancak ben sağlıkçı olduğum için uyanık kalmak beni korkutmadı, yatağıma gelir gelmez bebeğimi hemen emzirebildim. Şu an 20 haftalık gebeyim ve gene spinal düşünüyorum
(216 puan)
İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza :)
İnanın tüp bebek süreci o kadar zordu ki diyorum Allahım ona katlandım evlat için son bir adım kaldı sonunda bebeğime kavuşucam korkmadan başarırım diye,daha önce ameliyathanede uyanık olarak varis ameliyatı oldum yani o ortama alışkınım ama bilemiyorum ki :)
0 oy
(1,113 puan)
Tabiki spinal canım geneli kesinlikle tavsiye etmiyorum 
(216 puan)
Herkes aynı sizin gibi söylüyor normalde demekki bende öyle yaptırıcam :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 442 göst.
16 Kasım 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde SsevdaA (793 puan) sordu
0 oy
4 cevap 315 göst.
29 Ocak 2021 Doğum kategorisinde Feyza Akca (27 puan) sordu

651,666 soru

3,429,922 cevap

4,262,554 yorum

184,183 üye

...