0 oy
102 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (273 puan)
Kızlar sezeryan istiyorum bu hafta olucam bilgili anneler bana yardımcı olur mu ? Sezeryandan kaç gün sonra ayaklanılıyo süt hemen geliyo mu gelmezse gelmesi için naptınız ağrılar çok oluyo mu biraz bilgi alabilir miyim:)
Gebelik haftası 38+2

3 Cevap

+1 oy
(37 puan)
Sezeryandan Bi kaç saat sonra bol bol yürüyüş yaptırıyorlar ne kadar çok yürürsen yaraların çabuk iyileşir. Ama Bi hafta sonra acılarım anca hafifleyip kendime gelmiştim eski hayatıma dönmüştüm. Benimkinde süt hemen gelmedi gelmesi için sürekli bebeği emzirme lazım bebek rmzirdikçe memeye uyarı gidiyor zamanla gelmesi sağlanıyor bide sıcak duş veya sıcak bir mendili göğsüne tutman sütün çabuk gelmesini sağlıyor.Allah izin verirse 20 nisanda 2. Sezeryanımı olacağım. 
(273 puan)
Benim uzun süredir göğsümden sıvı geliyor hatta göğüslerim yanıyo resmen göbeğime değdiğinde hissediyorum sezeryan olunca kesilir mi ki bu bide neden sezeryanda gelmiuo süt acaba onu da anlamadm
(37 puan)
Sezeryanda kesilerek alınıyor bebek beyne vücudun doğum yapmış olduğun geç farkediliyor. Onun için genelde sezeryande süt geç gelir ama sıvı geliyorsa iyi belki doğumdan sonra o kadar geç sürmez saten direk süt gelmez kolostrum denen sıvı gelir. Asıl o sıvıyı alması önemli.
(37 puan)
Bir doktorum demişti genel anesteziye göre spinal anestezide bu süre daha kısadır. Çünkü anne ayık oldupu için doğuma şahit oluyor. Duygusal olarak sütün gelmesini birazda ha tetikliyor. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Kimisi geç sürerken kimisi hemen geliyor. Herkesin vücud yapısı farklı.
-Reklam-
0 oy
(32 puan)
6 saat sonra yürüyüş yaptırdılar. Ağrı sancı oluyor haliyle, kanama oluyor ama 2 gün sonra her şey hissedilir şekilde azalıyor. Benim sütüm hemen gelmişti. Tek tavsiyem ilk anların tadını ağrının düşünerek hiç bozma. Canın yanacak, o kadar dikiş atılıyor,her şey normal ama geçiyor. Bebeğinle olan ilk anların ilk günlerin daha özel daha güzel. Acı sancı kanama geçecek. Bebeğine odaklan sadece,korkma hiç.
(273 puan)
Peki seninki dikiş mi yapıştırma mıydı ? Enfeksyon kaptırma diyolar ama ne yapınca enfeksyon olur
(32 puan)
Kaybolan dikişti, üzerine koruma sıkıldı, dondu o sıkılan şey zaten. 2. gün banyo yapabildim. Temiz kalman lazım, her gün banyo yaptım ben. Ekstra bir şey yapmadım.
0 oy
(1,064 puan)
İstege bagli sezeryan oldum en ufak agrim olmadi evde felan  yatmadım da hemen kalktim sadece hastanede 5-6 saat yatirmislardi sanieim doktorumda cocugun ağırlığından fazla agir kaldirma dedi sadece sütümde hastanede geldi hemen
(273 puan)
Bir de burda 1 hafta hastanede kalıyosun sezeryan da o yüzden çok zorlanmam gibi geliyor

İlgili bir soru bulunamadı

650,298 soru

3,424,467 cevap

4,256,633 yorum

183,769 üye

...