0 oy
332 göst.
Doğum kategorisinde (12 puan)
Kızlar şuan 37+1 haftaligiz ve kafası aşağı inmiş doktor her an gelebilir dedi ve benim fazla bilgim yok ilk çocuğum.bilgi verir miisniz hangi durumda gelir gelmez nasıl anlarım simiden teşekkür ederim ☺️
Gebelik haftası 37

4 Cevap

+1 oy
(384 puan)
Merhaba,

Genelde bu tarz başlıklara hep aynı mesajı yazıyorum. Yine kendi tecrubelerimi yazacağım.

Doktorunuz her an gelebilir dediyse bundan sonra hareketli olmalısınız.  Hareketten kastım  hop  orda hop burda değil. Alt tarafı çalıştırıcı hareketler yapmalısınız.

 Ben evi supurdukten sonra yere çömelerek yerleri siliyordum.  Normal tuvalete gidiyordum. Eğer klozet kullanıyorsanız doğum gerceklesene kadar ara verin. Zaten doğumdan sonra dikislerinizden dolayı klozet kullanacaksınız.

Hurma (3-4 tane) yiyordum. İsterseniz 5 tane de yiyin.

Sancı olayı da adet+ishal sancisinin kat kat üstü düşünün. İlk zamanlar hafif hafif vurur. Dogururken artık çıksa da kurtulsam diyorsunuz ve kurtulunca da hepsi bitiyor. Dikiş konusunda biraz acı hissedebilirsiniz ama sancinin yanında bu hiçbir şey.

Yarim saat civarı başka bir şey olmazsa o işlem oluyor sonra sizi odanıza alıyorlar 
(12 puan)
Teşekkür ediyorum :)
Ben sezeryan olmak istiyorum normal tarih 16 Nisan ve doktor öyle dedi panik oldum
(384 puan)
Ha ben sezaryen doğumu bilmiyorum. Hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah
(14 puan)
düzenledi

image

image

Benimde ilk gebeliğim insan kendini çok yetersiz ve ürkek hissediyor Allah hepimizin yardımcısı olsun. gebe okuluna gittiğimde aldığım notlar bunlar , belki işinize yarar faydası dokunur.

-Reklam-
0 oy
(82 puan)
Valla benimde ilk çocuğum çok güzel bi konuya deginmissiniz bende çok merak ediyorum takipteyim :)
(12 puan)
Teşekkür ederim bakalım bilgilendirme olacak mı :) geceleri uyuyamıyorum meraktan
(82 puan)
Yaa bende de korkuyla karışık değişik bir merak var nolack hiç bi fikrim yok
(12 puan)
Serzeryan mi normal mi siiznki  ve kaçıncı haftada
0 oy
(686 puan)

Benim de ilk gebeliğim. Artık 39. Haftaya başladık. Karnım aşağı indi. Eşim bu haftalarda olursa falan diye izin aldı yanımızda olabilmek için o benden dahada heyecanlı :) İnşallah bu hafta gelirde boşuna izni gitmemiş olur eşimin yanımızda olur diye dua ediyorum. Normal doğum olacak. Bizim kız ne zaman gelir gelir bilemiyorum :) İnşallah bu hafta gelir 

0 oy
(3 puan)
yeniden gösterildi
Aynı haftadayız. Ben de 37+1 im. Benim de bebeğim doğum pozisyonunda. Dünden beri ara ara hafiften sancılar oluyor ama geçiyor.  Doktor bu zamanlarda yalancı sancılar olabilir dedi.  Sabah ve akşam sol tarafına yat bebeğin hareketlerini takip et dedi. 1 saatte 10 defa hareket etmesi gerekiyormuş.  Geçmeyen sancıların olursa,  suyun gelirse, kanaman olursa ya da bebeğin hareketlerini hissetmezsen  hastaneye gitmen gerekiyor. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 244 göst.
0 oy
8 cevap 689 göst.
0 oy
1 cevap 284 göst.
0 oy
4 cevap 337 göst.

650,214 soru

3,424,144 cevap

4,256,227 yorum

183,751 üye

...