0 oy
164 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
Arkadaşlar demir değerim sınırdaymış. Doktor kötü demedi. Daha önce anal sağlıgı ile çok fazla sorun yaşadım 4 ameliyat geçirdim ve Dr. Kabızlık olmamam gerektiğini söyledi. 

Haplarla dene dedi kabızlıl yaparsa içme dedi, 2 hafta sonra randevum tekrardan alternatif bakarız eğer kabızlık olursa dedi. 

Sizde de demir ilacı kabızlık yapt mı? Dün 1 tane içtim tüm dengem bozuldu, afedersiniz siyah ve aşırı katı ki bunlar asla olmamalı bende.. 

Ne yapsam ne etsem bilmiyorum , önerisi olan var mı? Mesela yarım içmek ya da 3 günde 1 gibi, doktordsn tavsiye vs alan var mı? 
Gebelik haftası 30

8 Cevap

0 oy
(713 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Benim demirim de 4 çıktı. Günde 2 ye çıkardık ilacı. Kabiz olmamak için yaptiklarimi yazayımm. İnşallah gören çokça olur bende işe yaradi. Klasik aslında ama dikkat edilmesi gereken konular var. Sabah aç karnına 1 yemek kaşığı zeytinyağı içiyorumm. İçtikten sonra yarım saat 1 saat kadar su da dahil bisey yemiyorumm. Cok susarsam sıcağa yakin ılık su içiyorumm. Kuru kayısı kuru sarı erik ve elma kaynatıp blenderdan geçirdim. Biraz ilik suya karıştırıp 1 cay bardağı falan onu içiyorum kahvaltı öncesi. Bazen cay niyetine içiyorum. mutlaka yeşillik yiyorum. Bu şekilde çözdüm ben. 2 ilac içiyorum ama normalde 1 kez tuvalete cikan ben artık 3 kez çıkıyorum zorlanmadan. 
(384 puan)
Teşekkür ederim bu günlerde ben de aynı dertten muzdaribim.hemen ekran fotosu aldım,uygulayacağım
(713 puan)
Bunları anneme köydeki aile sağlığı merkezindeki ebe söylemiş
Hatta akşamları ekmek makarna hic yemesin demiş. Basta ben yemedim ama su an pide yiyorum. İnşallah ise yarar. Ac karna zeytin mide bulantısı yaparsa 1 2 damla limon damlatabilirsin. Benim tansiyonum sürek düşük olduğu için ben limon kullanamıyorum. Ama tansiyon yüksekse ona da fayda eder belki. Basur olcam diye benim de ödüm kopuyor.
-Reklam-
0 oy
(2,254 puan)
Evet devletin verdiği demir ilacı hem berbat bi tadi var hemde dehşet kabız yapiyo ben o yüzden solgar in demir ve kan ilacı bir olanı vitamininin kullanıyorum hem bitkisel hemde diğerlerine göre çok daha etkili biraz pahalı ama o kabızlığı çekmeye değmez bi araştırın 
Ne yazıkki onları bilmiyorum, Almanya'dayım
Ama burda içecekler var demir için ama Dr onlar da kabızlık yapar dedi. Başka ne onerecek bilmiyorum
(2,254 puan)
Türkiye den bi tanıdığınız varsa gelecek kesin siparişi edin inanın bu markanın bütün vitaminleri mükemmel ve etkili ben bütün vitaminleri bu marka aliyorum yıllardır inşallah orda da bulabilirsiniz
İnşallah teşekkür ederim
(1,188 puan)
Dediğiniz ilacın fiyatı nedir ?
(2,254 puan)
İnanın en son kaça aldim bilmiyorum ama googdan bakabilirsiniz ben akakce üzerinden aliyorum diğer uygulamalarda daha pahalı oluyo çünkü
0 oy
(161 puan)
Bazı ilaçlar kabız . Yada ishal yapabiliyor . Benim ilk kullandigim hap kabız yaptı . Doktor değiştirdi . Şimdi ise ishal oluyor . . Bu ilaçlar böyle doktoruna danışın değiştirsin . 
Teşekkür ederim
0 oy
(195 puan)
29+4 haftalık hamileyim. Demir ilacını 12. Haftada verdi. 4 çeşit ilaç değiştirdim  hepsi kabız yaptı 2 kere acillik oldm kabızliktan çok kötü  bişey.  Kanım 9a düşmüş ve mecbur doguma kadar toparlamam lazm. Kabizlik icin şurup ta yazdi dr. Ikisini bir kullaniyorum. 
İşte ben kesinlikle kabız olmamalıyım ve asla zorlanmsmalıyım, bakayım inşallah bir çaresi bulunur bişeler de işe yarar
(195 puan)
İnşallah canm.
0 oy
(2,225 puan)
Ferrum kullanıyorum dediginiz gibi malesef simsiyah  oluyo artı benimde   tuvalete çıkmalarım seyreldi ilaca başlayalı haftaya kontrolüm var diyecegim bende doktora 
(384 puan)
Yaa evet ben de ferrum kullanıyorum çok kötü kabızlık yapıyor
0 oy
(884 puan)
Kan ilacı ferro sanol kullaniyorum siyah oluyor ama ne isal nede kabız yaptı beni normal tuvalete gidiyorum 
(260 puan)
Onu bana da verdi sağlık sağlık ocağı ama kendi kadın doğum doktoruma sormadan içmek istemedim salı gününe kadar beklesin bakalım
0 oy
(11,191 puan)
düzenledi
Demiri doktorunuz nasıl önerdiyse öyle kullanın dozu değiştirmeyin. Hapı suyla yuttuktan sonra birkaç yudum portakal suyu için. Aç karnına kayısiı yiyin, kuru incir yiyin. Bol bol yeşillik yiyin. Bal kabaklı mercimek çorbası yapın. Sizi tuvalete çıkarak tarzda lifli beslenin. Yürüyüş yapın ve bol su için. 
Teşekkür ederim
(11,191 puan)
Amaan d vitamini yazmışım demir olacaktı kusura bakmayın
0 oy
(2,096 puan)
Tum demir ilacladi kabizlik yapabilir malesef, bol su, kuru kayisi ve armut bende ise yaramisti. Ilk kullandigimda baya kotu olmustum ama dedigim sekilde takviye yapinca bir daha olmadi.
Çok teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 351 göst.
0 oy
0 cevap 65 göst.
0 oy
2 cevap 55 göst.
0 oy
6 cevap 173 göst.

648,194 soru

3,416,590 cevap

4,247,175 yorum

183,215 üye

...