0 oy
99 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (213 puan)
Merhabalar. 27 haftalik hamileyim bebeğimin sag 9 mm sol 11mm olarak böreğinden genisleme olduğunu öğrendik takip ediliyor cinsiyet erkek. Sizce doğuma kadar geçer mi? Bu şekilde bir durum basina gelen var mı? Bir de özel hastanede yapacaktım doğumunu ama o hastanede cocuk üroloji ya da çocuk nefrolojisi yok. Yani tam teşekküllü tip fakültesinde felan mi dogum yapmak lazım? İlk doğduğunda hemen kontrol ettirmeli miyiz? Nasıl bir süreç bizi bekliyor bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Gebelik haftası 27

3 Cevap

0 oy
(87 puan)
Way arkadaş bu doktorlar ne yıyıp içiyor ya herkesı korkutuyorlar Bana da bebek su toplamiş şişmiş dedi sabahtandır o kadar mesaj okudum ki herkese ayrı bişey deniliyor 
(213 puan)
Şöyle ki; korkmuyorum ben sadece doktorun tespitlerine göre tedbir almak için araştırma yapıyorum. Doktorlar gördüklerini bildiklerini söylüyorlar. Bende acaba nerede dogum yapmalıyım? Ya da doğumda hemen cocuk urolojisi ya da nefrolojisi görmeli mi başına gelen varsa bilgilendirir diye fikir almak istedim. Bence sizde korkmayın sivi tutmuş ne demek hic bilemiyorum ama doktorunu gördüyse bi bildiği vardır. Araştırın sizde insallah sorunsuz gecer hepimizin gebeligi ve bebeklerinin sagligi.
(599 puan)
Herkesi kotkutmuyorlardir bende har ay kontrollerime gidiyorum hiç bir sıkıntı yok diyorlar bebeginizdenolab birseyi söyleyecekler ki ona gore tedavi uygulanacaklar amaçları niye sizi korkutmak olsun
-Reklam-
0 oy
(416 puan)
Benim de bebeğimin sol böbreğinde var. Erkek bebeklerde oluyor dedi doktorum. Yüzde doksanı doğuma kadar kayboluyor. Doğumdan sonra kaybolmazsa sünnetle kesin geçer dediler. Şimdilik yapabilecekleri bir şey yok. Doğumdan sonra ürolojiye götürüp muayene ettireceğim. Ve tabiki sünnet. Allah sağlıcakla almayı nasip etsin. Korkulacak bir şey yok canım. Erkek bebişlerde oluyormuş. Doğumdan sonra takip ettirirsin. Bende öyle yapacağım. Şimdi 31 haftalığız.
(213 puan)
Evet genelde geçiyormuş inşallah biçimde geçer. Peki mm olarak kac sizinki hatırlıyor musunuz? Birde doğumda ilk gün kontrol gerekli mi bilginiz var mı? Sizin dogum yapacağınız hastanede cocuk urolojisi var mı?
(416 puan)
Evet ben Ankara Etlik Şehir hastanesine gidiyorum. Teşekküllü bir hastane. Sol böbreğinde 4.4mmydi. 24 haftalıkken. Daha sonra bakıldı bir şey demediler. Doğumdan sonra takip edeceksin annesi dedi. Zaten doğumdan sonra bebek ve anne muayene ediliyor bildiğim kadarıyla. İnşallah bir sorunla karşılaşmayız.
(213 puan)
Anladim sizinki düşük bir mm. Bizim 9 ve 11mm olmuş. Şimdilik araştırıyorum doğuma kadar iki kez daha kontrolde bakicam eğer yükselme söz konusu olursa bende tip fakültesine gitmeyi düşünüyorum.
(416 puan)
Haftasına göre sınır bir mmydi. Yükselme olursa perinatalojiye görünebilirsiniz. Orası da takip ediyor
(213 puan)
Ozel hastaneye gidiyorum perinatolojiye görün demedi doktorum ama önümüzdeki hafta gidicem eğer yükselme görünürse tip fakultesi ya da seehir hastanesine gitmeyi düşünüyorum.umarim çok olmaz.
0 oy
(2,096 puan)
Benim ikinci gebeligim oglum olcak yeniden. Sinir 5 mm benim oglumun 4.5 mm dedi doktor takip ettik dustu. Sizin sinir ustu dusebilir ama bana doktor erkek cocuklarinda olur demisti. Duruma gore tabi tip fakuktesinde dogurmaniz daha iyi olur.
(213 puan)
Benimde ikinci gebeliligim ilkide erkekti onda böyle birseyle karşılaşmadık. Su an bunda biri 11mm diğeri 9mm epey yüksek değeri. Şimdilik araştırıyorum eğer dogum anında hemen veya ilk bir kaç gün sonra kontrol gerekecekse ona göre araştıricam. İnşallah doğumdan önce düzelir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 199 göst.
0 oy
0 cevap 124 göst.
8 Ekim 2021 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde emel27. (3 puan) sordu
0 oy
4 cevap 245 göst.
9 Eylül 2021 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde zeynep4040 (24 puan) sordu
0 oy
1 cevap 200 göst.
10 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Cimbomlu43 (731 puan) sordu

649,181 soru

3,420,237 cevap

4,251,604 yorum

183,478 üye

...