+1 oy
294 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (55 puan)
Son dönemde çok fazla PCOS sorusu görüuoruz bununla ilgili kendi tecrübemi yazmak istedim.

Pcosdum brnde, öncelikle kilo vermek lazım. Ben boyuma göre normal zayıf durumundaydım. (163-53) Doktorum karbonhidratı olabildiğince azalt dedi. Nerdeyse 1 yıl çok sağlıklı beslendim denilebilir ama sıfıra da indirmedim yemeklerde yine ekmeğimi de yedim tatlımı da yedim ama böyle zamanlarda bol su içip yürüyüş yaptım. Bir de 1.5 yıl yasmin kullanıp her 4 ayda bir hormonlarıma baktırdım. 1 yılın sonunda anca düzeldi benim hormonlar. 1.5 yıl yasmin kullanımı sonrası da tek seferde hamile kaldım. 

Bence PCOS: diyet, beslenme, spor, ve her ne kadar sevmesek de dogum kontrol hapını en az 1 yıl kullanmak.

Doktorum eskişehirin en iyi doktoruydu ve bana dedi ki sen diğer doktorlara bakma, hormon dediğin 6 ayda düzelmez. o verilen haplar ve tedavilerden çok çabuk sonuç bekliyor insanlar. Bu hapı en az 1 yıl kullanman lazım ama spor ve diyeti de ihmal etme. Spor ve diyet olmazsa süren uzar! Gerçekten de dediği gibi oldu. 1.5 yıl yasmin kullanımı sırasında Her 4 ayda bir kan verdim gittikce horminlarım normale döndü. 1. Yılda tamamen normaldi. Ben o sırada evlenip bir 6 ay daha hapı kullandım ve bıraktım. Ve ilk ayda bebiş olduu. Hapı 1.5 yılın sonunda bırakıp doktora gittiğimde hem pcos yoktu hem de hormonlarım normaldi(Bu arada bende iki tarafta da pcos vardı)

O yüzden EVLENMEDEN ÖNCE ÖZELLIKLE YA DA EVLILIKTE ÖNCE KILO VERMEK, SPOR VE INSILÜN diremci önemliii

Dikkat ettiyseniz; Tüp bebek deneyenler ya da başka şeyler yapanlar 4 5 yılda belki daha uzun sürede tedavi olabilihor. Ama basit bir insilün testi yapıp diueyine dikkat edenler süreci hızlandirihor... Allah daha iyi bilir ama benim gözlemim bu yönde.

Umarım birilerine faydasi olur ♡♡

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 73 göst.
0 oy
3 cevap 1,169 göst.
0 oy
2 cevap 132 göst.

649,428 soru

3,421,247 cevap

4,252,934 yorum

183,545 üye

...