0 oy
228 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (166 puan)
Kızlar 4.5 aylık gebeyim orucumu tutuyorum, doktoruma danışmıştım sıkıntı yok demişti, çok şükür de rahattım yani bir sorun yaşamadım, bugün temizlik yapacaktım sadece 1 dolap sildim bir an gözüm karardı kalbim çarptı tansiyonum 9,4 olmuştu biraz uzandım düzelirim dedim geçmedi, tekrar uzanayim geçer dedim yine geçmedi, bnde bozdum bir kaç parça bi rşey yedim, bnm bildiğim anne kendini aşırı yorgun hissediyorsa, Kendi canından ve bebeğinin canından endişe ediyorsa boza bilir Kefaret gerektirmez sadece normal 1 gün kaza orucu sayılır, ama yine de sizlere de sormak istiyorum bu konuda tam bilgisi olan varmı.
Gebelik haftası 16

3 Cevap

+1 oy
(11,255 puan)
Bence hiç riske atmayın, fetva hattını arayın. Her kafadan başka ses çıkar. Kafanız karışır. Geçen biri midye yemek günah yazmıştı, hiç böyle kafanızı bulandırmayın. Aramızda imam hatip mezunu ya da ailesinde imam olan vardır belki ama bunu ayırt etmek de zor olur. 190 ı arayıp sorun. 
(4,551 puan)
Din çok hassas bir konudur, o yüzden bu gibi sorular da din mensubu kişilere sorulur. Burada herkes fikrini sanki dinde varmış gibi yazar, bu da kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Yorum yapmak için girdiğim postlarda sizin yorumlarınızı görünce aaa yazacaklarımın aynısı burada diye yazmaktan vazgeçip + oy verip çıkıyorum :)
(11,255 puan)
Evet çok hassas ve maalesef genel olarak korku üzerine ilerliyor, onu yapma günah,bunu yapma çarpılırsın o şekilde oluyor hep ama kimse işin doğrusunu bilmiyor. Ben de din alimi değilim sonuçta birine evet şöyle yapmalısın böyle yapmalısın diyemem. Diyanet böyle bir şey yapmış, hat kurmuş nimetlerinden faydalanmak lazım, bence en sağlıklısı da o. Yoksa her cemaat başka bir şey der, eline kitabı almamış biri bambaşka bir şey der, gerek yok.
Yorumunuz için de teşekkür ederim:)
(4,551 puan)
Kesinlikle haklısınız. Rica ederim :)
-Reklam-
0 oy
(139 puan)
Ben hiç öyle bir şey duymadım. Tutmayabilir evet ama bozabilir diye duymadım. Keşke riske atmasaydın. Sonra öderdin Allah nasip ederse 
(139 puan)
Şimdi youtubeden birinden izledim. Bir gün tutmalı bozduğu için diyor. Sen iyice araştır ama.
–1 oy
(409 puan)

image

Gecen bir hocaya internet te denk geldim bozabilir diyor du hamile kadın için link atıyım dinleyin 

649,052 soru

3,419,769 cevap

4,251,039 yorum

183,457 üye

...