0 oy
437 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (33 puan)
14 haftalık hamileyim doktorum cinsel ilişki hakkında bir şey demedi bir sıkıntı yok şükür. Aklıma takıln şey ilişki de eş içeri boşalırsa bir sıkıntı oluyor mu bu konuda pek rahat değilim. Okuduğum kadarıyla bi sıkıntı olmuyor ama emin olamadım. 
Gebelik haftası 14

4 Cevap

0 oy
(492 puan)
Benim bildiğim kadarıyla korunmak daha iyi. Çünkü bebek küçük olduğu için rahimde 2. Gebelikler olabiliyor. Bir arkadaşım yaşamıştı bunu. Gebeliğin son aylarında ise doğuma yakın korunmamak daha iyi diye duydum. Çünkü spermler doğumu tetikliyor. Zaten doktorlarda son aylarda ilişkiye girmeyi çokça öneriyor. Ben 18+1 günlük hamileyim ve son aylara kadar korunmayı düşünüyorum. Tabi bu bilgileri doktordan değil çevremde ve araştırdığım kadarıyla öğrendim. 
(11,261 puan)
Doğru biliyorsunuz. 35-36.haftaya kadar korunmak enfeksiyon ve mantardan korur. Sperm içinde prostaglandin adında bir madde var. Bu madde fitil olarak verilen sancı içinde de var. Yavaş yavaş açılmayı sağlar. Bu yüzden erken haftalarda korunmasız ilişki önerilmez. Bu maddeyi internetten de aratabilirsiniz. Ben gebe okuluna gitmiştim orada öğrendim. Size de tavsiye ederim gebe okulunu
(1,727 puan)
Bu bilgi için bende ayrıca teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(11,261 puan)
Eşinizin içeri boşalmaması lazım. Sperm içindeki bir madde açılmayı sağlar. Bu yüzden son haftalarda korunmasız ilişki önerilir. Bu haftalardan enfeksiyon kapma ihtimalinden dolayı prezervatif kullanın. Daha dün biri yazdı eşimde mantar olmuş diye. Kendinizi ve bebeğinizi korumalısınız. 
0 oy
(245 puan)
İlk üç ay ilişki çok önerilmiyo bnm düşük tehlikesi vardı baya yapmadk. sonrasında biz korunmasız ilişkşye girdk şükür bi sorun olmadı 38+1 oldk yine aynı erkn açılmaya sebep olmadı 
0 oy
(2,096 puan)
Enfeksiyon riskine karsi korunmaniz cok daha iyi olur.

649,322 soru

3,420,798 cevap

4,252,427 yorum

183,520 üye

...