0 oy
126 göst.
Tüp Bebek kategorisinde (22 puan)
Pgd - pgt diye geçiyor tedavi süreci. Nasil bir tedavidir. Süreç nedir. Yaşayan bilen varsa lütfen yazarmisiniz ?

1 cevap

0 oy
(1 puan)
Canım merhaba tüp bebek tedavisi göreceksin sanırım. PCD araştırma yapıldı benim de.. genetik inceleme yapıldı yani. Yanlış anlamadım değil mi. Ona göre yardımcı olayım sana 
(22 puan)
Evet aynen. Hepsi yapıldı. Zaten bir defa düşük oldu eşim ve bende talesemi var. 3 buçuk aylık bebeğim çok sağlıksız diye düşürüldü. Şuan bu yola basvurmamiz gerekiyormuş. Ama benim hiç bir bilgim yok.
(1 puan)
Tüp bebek tedavisinden tek farkı oluşan embriyodan biyopsi ile bir parça alıp genetik araştırıyorlar. Ama ilk önce sizden kan alıp sizin hastaliginizin hangi gende olduğuna bakıyorlar. Sonra da oluşan embriyolari ona göre sağlıklı mi taşıyıcı mi hasta mı diye ayırıyorlar ve size ve doktorunuza bilgi veriyorlr. Dr da ona göre transfer ediyor canm. Korkulacak bişey değil. Sağlıklı gelsin yavrucaklar. Ben şuan hamileyim. 2 taşıyıcı transfer edildi. Son iki embriyom tuttu. Allah nasip etsin sana da.
(1 puan)
Aklına takılan bişey olursa yaşadığım bişeyse yardımcı olmaya çalışırım. Hiç tüp bebek tedavisi gördün mü peki. O kısma girmedim.
(22 puan)
Yok hiç olmadı daha tüp bebek. İlk bebeğimi kaybedeli 1 hafta oldu daha. Bu dediğim tedaviye başlanacak. Peki sizde sonuç ne kadar sürede belli oldu ve ücret hakkında bilgi verirmisiniz?
(1 puan)
Çok üzgünüm.. bende kaybettikten sonra bu tedavi ile devam ettim. Ben İzmir'de oturuyorum. Ankara'da muhterem bahçe ile çalıştım. Aslında benim doktorum da onunla çalışıyordu. Devlette olursa tabi daha uygun. Ama bu pgd Euro hesabı çalışıyor. Tam olarak ben yaptirdigimda 1830€+600€  di. 600 u bir kerelik verdik sonra. Sonra yaptırmak istediğiniz de 1830 € olarak devam etti ama şimdi nedir bilmiyorum.
(22 puan)
Peki sonucu hangi süre sonra aldınız? Olumlu oldu mi sonuç? Sizi çok yordumu?
(1 puan)
Canım süreç soyle basladi bende pcd. İlk kan gönderdik. Bizi analiz ettiler.. bize özel dosya açıldı. Bu biraz uzun sürebilir. Yurt dışından bişey beklemiştik diye hatırlıyorum. Bir ay kadar sonra da tedaviye başladım. Tabi bunları doktorun daha iyi bilir. Adet doneminde iğne tedavisi başlıyor ve ovulasyon döneminde senden yumurta toplama işlemi oluyor. İns bol bol yumurtan olur bende az olduğu için yumurta bir kaç sefer toplama işlemi yapıldı bana. Sende öle olacak diye bişey yok bende erken menopoz vardı. Sonra da dışarıda dölleme işlemi oluyor. 6 gün büyümelerine bakılıyor ve biyopsi alınıp embriyolar donduruluyor. Biyopsiyi hastanen gönderiyor ve 1 hafta içinde bilgisi geliyor. Sonra da transfer sürecine giriyorsun. Ama sana tavsiyem biraz kendini toparlamani tavsiye ederim.
(22 puan)
Okadar cok istiyoruz ki bebek:( 1 sene kadar sürdümü  hamile kalmaniz?
(1 puan)
Canım benim süreç biraz uzun sürdü. İlk devlet denedik sonuç olumsuz oldu sonra da şimdiki doktorumu buldum. Özel di. Ama bana doktorum çok iyi geldi ve ona güvendim sonra başladım. 4 yumurta toplama evresi geçirdim. Anca 7 tane embriyo toplayabildik 6. Güne çıkan. Bunlardan da 4 tanesi transfer aşamasına geldi. Sonuç şu an olumlu canım. İkiz bebek bekliyorum. Benim kendimi bu sürece hazırlamam biraz uzun sürdü. İlk hemen olsun dedim. Ama beni ve psikolojimi yıprattı. Kendime zaman ayırdım. Bekledim.
(22 puan)
Bebeklerin sağlıklımı? Kaç aylık oldular
(1 puan)
Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki dedim ya ilk bende hemen olsun istedim. Her ay toplasın istedim doktorum. Eşimle bile tartıştım. Ben kaldirabilirm dedim. Ama buna vücudun izin vermiyor. Bir ay toplandı bir ay beklendi. Eğer başlarsan 1 yıl içinde süreç biter. Ama sen iyi olmalısın. Maddi durumunu bilmiyorum. Biraz zorladı ama sonuç güzel oldu buna ve bebeklerimin sagglikli olduğu düşüncesi beni rahatlatıyor.
(1 puan)
Evet canm taşıyıcı ama sagliklilar. Ben ve eşim gibiler. Şu an doğuma yaklaştık 33 +3 olduk biz. İkiz olunca biraz beklemek zorlaşıyor
(22 puan)
Ayyyy ne güzel :(( İNŞALLAH sağlıklı şekilde alırsın kucağına.
(1 puan)
İnşallah. Tabiki de herşey Allah'tan.. ben tek yumurta toplama işleminden korkmuştum. Ağlamıştım bile. Özelde yaptirdigimdan hafif anestezi ile de yapılabiliyor Muş aklında bulunsun olur mu.
(1 puan)
İnanıyorum. Bu yolda Allah'ım işini kolaylastirsin. Rabbim nasip etsin isteyen herkese. Evet biraz sabır gerekli ama sonu güzel olacak.
(22 puan)
Çok acı hissettin mi bu süreçte
(1 puan)
Ben iki farklı yerde toplama işlemi yaptırdım.. ilk denemem de hiç birşey bilmiyordum. Ve toplama işleminde anestezi istemedim. Orda biraz acı oldu ama dayanilmayacak kadar değil. Sonrasında Dr değiştirince bu doktorum da hiç ağrı olmadı. Sonrasında sadece adet ağrısı gibi. En önemlisi psikolojin iyi olmalı. Korkma güvendiğin bir Dr bul. O yolda ilerle. Sonu güzel olacak
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 165 göst.
31 Temmuz 2022 Tüp Bebek kategorisinde Laziko53 (139 puan) sordu
0 oy
8 cevap 226 göst.
0 oy
6 cevap 149 göst.
0 oy
5 cevap 141 göst.

650,738 soru

3,426,183 cevap

4,258,579 yorum

183,900 üye

...