0 oy
137 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (719 puan)
12 haftalık gebeyim. Multivitamin için erken mi tam zamanı mı? Siz ne zaman başladınız?

5 Cevap

0 oy
(525 puan)
16. haftada veriyorlar diye biliyorum ben ama emin değilim bana 16. haftaya kadar istesemde vermediler. 16. haftada başladım vitamin içmeye. 
(719 puan)
Ben de takviye alıyordum B12 ve D vitamini gebe kalmadan önce tamamlamıştım. 3 ay içinde B12 değerim geri düşüyor her zaman öyleydi şimdiye kadar. Geçen gün kan verdiğimde de B12 alt sınırda çıktı ama doktor çok tecrübeli gibi değildi çok düşük sayılmaz diyor. Oysa alt sınırın altında çıktı. Aile hekimi 200 çıksa bile hemen ilaç başlıyordu B12 için bu tahlilde 196 çıktı.
D vitamini ve demir başlayalım dedi sonra yanındaki hemşire filan doktor şu multivitamini öneriyordu deyince doktor da bunu alabilirsen bunu al alamazsan D vitamini ve demir yazayım dedi. Sistem arızalı olduğu için reçete de edemedi. Ben de direkt multivitamin aldım. Vitadevs adında bir multivitamin. İçeriğinde Omega 3 balık yağı çinko Selenyum iyot B vitaminleri Demir folik asit D vitamini C vitamini hepsini barındırıyor.
Normalde folik asit kullanıyorum. Bulantı için prilam kullanıyorum bir de tiroid için levotiron kullanıyorum. Onun haricinde ek bir takviye aldığım yok. Kansızlık yeni başlıyor gibi azıcık düşmüş o nedenle Demir yazmak istedi sanırım. Acaba Aile hekimine Demir ve D vitamini yazdırıp 16'ya kadar sadece onları mı kullansam sana neden 16'ya kadar yazmak istemediler neden veremem dediler?
(525 puan)
Bende aynı durumdaydım aynı şeyleri yaşamışız. 16 dan önce erken gördüler benimde değerlerim düşüktü ve aa çok düşük hemen ilaç verelim demediler. Bende folik asit ve tiroit ilacı kullandım gebelikte tiroitlerim yavaş çalışmaya başladı 2.41 le hamile kaldım 4 kusur oldu tiroitlerim. Herhalde çoğu gebelikte kan degerleri hızla düşüyor diye onemsemiyor telaş yapmiyorlar o yüzden hemen vitamin vermiyorlar. 16 haftada baslamama ragmen kan degerlerim 1 ay içinde normale döndü. Yalnız demiri hala toparlayamadim ilaç çok dokundu ilacı degistirttim şimdi düzenli kullaniyorum demir ilacinida. Ferrozinc irozinc icinde cinko bana dokundu. Ben sizin yerinizde olsam sağlık ocagindan gyno ferro yazdirtirdim. İcinde demir folik asit ve B12 var. 16 da başlardım vitamine zaten doguma kadar iciceksin vitamin. 16. haftadan itibaren her ay multivitamin takviyesi alıcaksın. Sen bilirsin canım. Ben 10 doktordan istedim hiçbiri onermedi vermedi. 16 haftada kadın doğum verdi. Kan degerlerimde düşüktü e nabizdan hepsi gördü endişe etmediler.
(719 puan)
Anladım canım çok teşekkür ederim. Sen kullandın mı gyno ferro? 18 mayısa randevu aldım gebe poliklinigine o güne kadar sadece folik asitle devam edeyim o gün doktora danışıp ona göre yol alırım multivitamini beğenirse onunla ya da sadece demir ve d vitamini yazarsa onlarla diye düşünüyorum. Senin o kadar düşükken idare edebildinse ben de 2 hafta daha idare ederim sonrasında bakarız artık.
(525 puan)
Şuan aynı ilacı kullaniyorum. Ferrozinc ve irozinc midemde yanma kaynama yaptı içindeki cinko bana dokundu. Gyno ferroda cinko yerine B12 var. Benim dalağım büyük kan hucrelerini öldürüyor ve kemik ilikllerim hasta kan üretmiyor. Hamileligimin 1.5 ayında bütün kan degerlerim yerlerdeydi bende çok korktum ama dedigim gibi hastane sıkıntısından çok doktor gezdim hepsi e nabizdan kan degerlerimin düşük ve kendimde hasta olmama rağmen vitamin vermediler. Hasta olmama ragmende 16. haftada kulkandigim ilaçlar 1 ayda bütün kan seviyemi yükseltti. 16. haftadan beri tiroit ilacı, regenesis max ,magosit magnezyum ilacı ve gyno ferro kullaniyorum. Zaten doguma kadar vitamin ve bu ilaçları kullanicaksin canım.
(719 puan)
Anladım canım geçmiş olsun çok teşekkür ediyorum.
-Reklam-
0 oy
(88 puan)
16 haftada başladım ben. Doktor söylüyor 
(719 puan)
12 haftalık demir ve d vitamini yazacaktı sonra içerisinde barındıran bir multivitamin önerdi aldım ama kullanma konusunda kararsızım erkenmis gibi geliyor o nedenle soruyorum.
0 oy
(484 puan)
Gebelik oncesinden beri iciyorum planli gebelikti zaten tedavi goruyordum. Kimse bana degistir vs demedi aksine bana balık yagli vs onermislerdi. Regenesis max iciyordum folik asit balik yağı ve diger vitaminler dahil. Suanda da daha uygun fiyatli diye ocean mummy kullaniyorum. 12 haftada multivitamin baslaniyor genelde hic kullanmadiginizda. Bana 12 haftada multivitamine ek damla d vitamini ve demir hapi da başlanmıştı
(719 puan)
Bana da sadece d vitamini ve demir ilacı yazacaktı sonra bir multivitamin varmış onu alırsan bunlara da gerek yok içinde hepsi var dediler. Onu aldım. Gerçekten icinde yok yok gibi bir şey. B vitaminleri cinko balik yagi omega 3 folik asit demir d vitamini vs hepsi var. Ama yine de erken gibi geliyor sonra mı kullansam bilemedim. Ağır gelir mi diye endişe ediyorum. Doktor cok tecrubeli gibi değildi.
0 oy
(11,280 puan)
Kişiden kişiye değişir 10da başladım ben d vitamini ve multivitamine
0 oy
(3,667 puan)
12+4 bugun  aldim   kullan  canim   12  ye  kadar  folik  asit  12  dn  sonra wultivitamin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 88 göst.
0 oy
5 cevap 133 göst.

649,730 soru

3,422,414 cevap

4,254,222 yorum

183,631 üye

...