0 oy
84 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (385 puan)
Nedir nasıl yapılır yaptırmak ne gibi avantajlara ve dezavantajlara sahip ? 
Gebelik haftası 26+6

2 Cevap

+1 oy
(1,085 puan)
Benim şekerimin olduğundan haberim yoktu 11 haftaliken doktorum yapalım dedi şüphelendi yaptı şekerim çıktı ve diyet yapyrm şuan önemli tabiki de çoğu kişi cahilce komusyor ama önemli bir etken 
-Reklam-
0 oy
(11,261 puan)
Önce aç karnına kan verirsiniz. Sonra doktorun önerdiği miktarda 50 ya da 75 mg şekerli bir içecek verilir. Bazıları şişede hazır bazılarında da toz şeklinde hemşire size hazırlayıp getirir. İçtikten 1 saat sonra kan verirsiniz sonra 2.saatte tekrar kan verirsiniz. 

Gebelik şekeri tehlikeli bir şeydir. Ailenizde şeker öyküsü olsun olmasın bazı insanlarda sadece gebeyken şeker çıkabilir ve bu bebeği tehlikeye sokar. Tabi anne bunu bilip buna uygun beslenmezse. Şekeri yüksek çıkan anneler derecesine göre diye diyetisyene, dahiliyeye hatta endokrine yönlendirilebilir. Şekeri biraz yüksek çıkan normal şeker hastaları gibi diyet yapar, biraz daha yüksek olan normal şeker ilacı kullanır daha da yüksek olanlar insüline başlar. Eğer dikkat etmezse anne ölü doğuma kadar gidebilir Allah korusun. Tabi gebelik şekeriniz yoksa kafanız da rahat eder. 

Canan Karataydan dolayı insanlar korkuyor şeker yüklemesinden. Oysa Canan Karatay bu açıklamaları yüzünden kaç kez meslekten men cezası yedi kimsenin haberi yok. Korkulacak bir şey değil. Çünkü halı hazırda Türk beslenme şekli şeker hastalığına davet çıkaran bir beslenme. Hamur işleri, tatlılar, meyveler, yağlı yemekler. Orada aldığınız şeker size 1 bardak kolanın vereceği kadar zarar verir hatta belki kolada daha çok şeker olabilir. 

Avantaji eğer gebelik şekeriniz çıkarsa önlem alma imkanınız var dezavantajı test esnasında mide bulantısı vs yaşayabilirsiniz. 
(88 puan)
Canan hoca bu konuda şöyle soyler ; gebelikte zaten şeker metobalizmasi bozulur, siz şeker yüklemesine kadar gebeye müdahale  edilmezseniz bununla karşılaşırsınız. Ayrıca Canan Karatay gebelerin tatlı yemesine de izin vermez . Canan hocayı bütünüyle anlamak gerekir. Doğalı ve faydaliyi öneren değerli bir hekimdir. Bence aykırı bı dusunce çıkınca hemen topa tutuluyor. bırakın tıpta tek fikirlilik olmasın bu tıbbın her anlamda gelişmesine destek olur
(88 puan)
Canan hoca bu konuda gebelikte zaten şeker metobalizmasi bozulur, siz şeker yüklemesine kadar gebeye müdahale  edilmemesine karşıdır ayrıca Canan Karatay gebelerin tatlı yemesine de izin vermez . Canan hocayı bütünüyle anlamak gerekir. Doğalı ve faydaliyi öneren değerli bir hekim ve aykırı bı dusunce çıkınca hemen topa tutuluyor bırakın tıpta tek fikirlilik olmasın bu tıbbın her anlamda gelişmesine destek olur
(385 puan)
Çok güzel açıklamışsiniz teşekkür ederim yarın randevum geç öğlen vakti aç gidemem ama başka bir zamana randevu verir şeker yüklemesi için
(11,261 puan)
Ben de öğlen gittim sabah 10gibi kahvaltım bitmişti 2bucuk gibi test yaptırdım 50mg da doktorum önemli olmadığını söyledi.

Gulibik. Tıpta farklı görüşler değişik tedaviler için olabilir ama doğru 1 tanedir ve şeker tehlikelidir. Canan hocanın bahsettiği şey zaten  insanların karatay diyetiyle yaşaması ve bu diyete uyan insanlarda şeker olmayacağı. Bu şekilde düzgün beslenen birinin gebelikte şeker yüklemesine ihtiyacı olmadığı. Çünkü zaten sağlıklı beslenmiş oluyor insan, gebelik şekeri varsa bile dikkatli beslendiği için tehlikeli bir durum olmuyor. Kadın aslında doğru söylüyor ama insanlar sadece "canan Karatay şeker yüklemesine karşı, çok tehlikeli" dedi kısmını alıyor. Bu yüzden ceza yedi zaten. Gerekçelerini tam açıklayamadığı için. Ama bizim insanımız hiç sağlıklı beslenmiyor. Sonra canan hoca tehlikeli dedi lafıyla kendi çocuklarını tehlikeye atabiliyor. O yüzden kişinin doktoru istiyorsa o test yaptırılmalı. Onu özellikle yazmamın sebebi bu şekilde gelip yorum yapacaklar olması.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 152 göst.
0 oy
2 cevap 175 göst.
0 oy
5 cevap 182 göst.

649,258 soru

3,420,545 cevap

4,252,107 yorum

183,500 üye

...