0 oy
218 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (731 puan)
Çatlamamak için yağ karışımı kullanıcam ama henüz 14 haftadayız. 1 ay daha kullanmadan beklesem çatlama ihtimalim olur mu? Bu haftalarda çatlayanınız var mı?
Gebelik haftası 14+1

12 Cevap

0 oy
(104 puan)
33deyim catlama olmadi ama cevremdekiler son aylarda olur diyorlar ilk gebeligim bilgim yok 
(731 puan)
Teşekkürler :) darısı başıma
-Reklam-
0 oy
(379 puan)
İlk gebeliğimde ne olur ne olmaz diye çatlama olmasın diye arasıra aklıma geldikçe biooil sürmüştüm, 41+5 te doğum yapmıştım, hiç çatlamam olmadı çok şükür. Benim yapım böyleymiş, bazı kadınlar da ne sürsede çatlama oluyor. Ama eczaneden biooili alırken 25 haftayı geçmiştim, eczacı geç kalmışsın daha erken haftalarda kullanmaya başlaman gerekiyordu dedi. Yani çatlama olup almaması senin cilt yapına bağlı bence. 
(731 puan)
Benim cildim çatlamaya meyilli ergenlikte kilo alıp verdigimde basenlerim çatlamıştı çünkü. 12. Haftada 14. Haftada çatlamaya başlayanlar da varmış başlayayım bari şimdiden ben de.
(379 puan)
İşin tuhaf yönü benim de ergenlikten kalma aynı çatlaklar basenlerimde var, ama göbeğimde hiç çatlak oluşmadı :)
(731 puan)
Yaa basenlerdeki çatlamayla bunun ilgisi yok demek ki. Cok sevindim :)
0 oy
(36 puan)
Bende 33+5teyim henüz çatlamam olmadı. Çatlama için bişey kullanırmıyım onu da bilmiyorum ama zeytinyağı da çatlamaya iyi geliyo diyolar belki zeytinyağı sürerim.
(731 puan)
Evet ben de hazırlayacağım yağın içine zeytinyağı da koyacağım. Darısı başıma insallah ben de çatlamam.
0 oy
(229 puan)
Kişiden kişiye değişiyor canım ben 19 haftalık hamileyim . Karın bölgemde yok ama goguslerim çatladı malesef krem ve yağ kullanıyorum:)
(731 puan)
Hangi kremi ve yağı kullandınız? Bir de gebelikten önceye göre kaç kilo aldınız?
(229 puan)
Ben biraz kilolu hamile kaldım sanırım boyuma göre kilom fazla geliyordu bana 66 kilo ile hamile kaldım 69 kiloydum en son :) biowery kremini kullanıyorum,  yag olarak da badem yağı veya kayisi yağı kullanıyorum
(731 puan)
Inanmıyorum masallah sadece 3 kilo mu aldınız harika gerçekten. Ben 54 bucukla hamile kaldım
bir ara kusmalardan dolayı verdim geri aldım şu an 55.3 bazen 56 gidip geliyorum. Hızlı kilo alacak gibiyim. Bazen tiksinti olmasına ragmen bazen yedikce acıkıyorum yine yememis gibi oluyorum. Fazla kilo alırsam daha çok çatlarım heralde. Ben 6 yağdan karışım hazırlayacağım youtubeda bir doktorun kanalında eczacının önerdiği bir karışım vardı içinde kayısı yağı da var. Umarım faydalı olur da tavsiye ederim başkalarına da.
(229 puan)
Uzun zamandır tartılmadim inanın:)) boyum kısa olduğu için çok ağır geliyor bana  . Sağlıklı beslenmeye özen gösterin yinede. Sağlıklı bir şekilde kilo alalim alacaksak bebegimize yarasın insallah yeterki sağ salim kulaklarımıza alalim hepsi halllolur:)
(731 puan)
Aminnn inşallah çok teşekkürler
0 oy
(2,905 puan)
Bende 33de bir gecde oldu 2ayindan beri her gun aksatmadan yagladim hersey genetik canm istedigin kadar kulan
(731 puan)
Hangi yağları kullandınız?
0 oy
(17 puan)
Yağ karışımı tüylenme de yapıyor canım ben denedim en güzeli lierac hem nemlendiriyor hemde çatlak kesinlikle olmuyor. Bir kere para veriyorsun bütün hamilelik boyunca gidiyor 
(2,572 puan)
Lierac icin kesinlikli catlak yapmiyor demeyin bende cok kullandim ona ragmen catladim vucut yapisiyla alakali bi durum bu. Vucut catlamaya musaitse değil lierac dunyanin en iyi catlak onleyicisinide kullansa catliyo malesef...
(731 puan)
Lierac kullanıp çatlayanları da duydugum icin kendim yag karışımı yapmak ıstiyorum youtubeda bir doktorun kanalında eczacının verdigi tarifi uygulayacağım inşallah faydalı olur diye düşünüyorum.
0 oy
(19 puan)
Canım ben şu an 21 haftadayim 3 aydan itibaren doktorum nemlendirmemi söyledi 14 haftadan sonra benim çatlaklar oluşmaya başladı az var ama yinede kullan istersen
(731 puan)
14. Haftaya kadar kaç kilo almıştınız hatırlıyor musunuz? Gözüm korktu şu an.
0 oy
(51 puan)
27 haftadayım henüz çatlama yok çok şükür 
(731 puan)
Darısı başıma inşallah. 14 te çatlayanlar bile varmış.
0 oy
(419 puan)
33 haftalık hamileyim ama hiç catlamam olmadı ne karın bölgesinde nede bacaklarda. Hiç eczaneden çatlak için birşey alıb kullanma derim çünkü hepsi kimyasal içinde bir sürü şey var. Benim çatlaklarim olmadı ama eğer olurdusa saf zeytinyağı kullanırdım çünkü etraf her zaman bana bunu önerdi. Kullanacaksan zeytin yağı derim sabah akşam iyi gelir 
(731 puan)
Eczaneden hazır almayacağım da youtubeda bir doktorun kanalında eczacının önerdiği bir yağ karışımı var kendin hazırlıyorsun. Doğal yağlar zeytinyağı başta geliyor tabi. Insallah ben de sizin gibi çatlamam.
(419 puan)
İnşallah çatlamaz canım gercekden çok güzel birşey hem kaşıntın olmuyor hem canın yanmiyor karnında yanma olmuyor.
(731 puan)
Teşekkür ederim inşallah :)
0 oy
(338 puan)
bi an önce başlayın 3ccı aydan nemlendırmek önemli cilt nemli olsunki sonradan çatlama olmasın
(731 puan)
Normal nemlendirici krem sürüyorum ama yeterli olmaz gibi geliyor. Sizce o yeterli olur mu?
(338 puan)
bebeyaği varsa surebilirsınız ben ilk hamilelikte biooıl le bebeyağı karıştırıp surdum her gun 4.5 kere aklıma geldıkçe. Karnimda hiç çatlak yok basenda da olucanı bilmiyordum surmedım vasende bıraz var şimdı 8+2yim başladım suruyorum göbek ve basen
(731 puan)
Yağ karışımını hazırlayıp kullanmaya başlamaya karar verdim. 12. 14. Haftada çatlamaya başlayanlar varmış çünkü gözüm korktu. Karın, basen, göğüs ve bel bu kısımlara sürmek gerekiyormuş çatlaklar buralarda oluyormus yani belinize ve göğsünüze de sürün. Bebeyağı da yok ama oldu ki onu alırsam tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?
(338 puan)
iyi yapmişsiniz önlem almak her zaman iyi
dalin kullanıyorum  memnunum
ben 8ci haftadayım günde 2 kere suruyorum biooil+dalin
hafta ilerledikçe arttıracam
(731 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(2,572 puan)

Benim 12. Haftamda basladi karnimda 12de yumurta gibi cikmisti zaten ic karnim dar olunca erken çatladım valla 12de böyle küçücük cizgi gibi kırmızıydı hemen biooil ile badem yagi kullandim baktim 13-14 dedimi büyümeye basladi catlaklar lierac kullandim 17-18 olunca daha da büyüdü zeytinyagi kullanim dedim 21 felandim sanirim catlaklar daha da büyüdü hindistan cevizi yagi kullandim 30 dedim aboo bi baktim çatlaklar aldi basini gidiyo doktor kontrolumde dedim en son neler kullandim hala gecmiyo neden diye senin ic karnin dar ve vucudun catlamaya müsait daha oncede catlaklarin varmis normal dedi yinede her gun nemli tut belki daha da cikmasini onlersin dedi suan 34+5im hala zeytinyagi sürüyorum hala lierac sürüyorum baya da bi çatlagim var karnimda ve gun gectikce daha da uzamaya devam ediyor. Bence sende daha cikmadan kullanmaya basla tabi vucudun musaitse ne yaparsan yap yine çatlarsin ama belki bu yazdiklarimdan biri sana faydali olur hic catlamazsin yani :)

(2,572 puan)
İç karnin dardır canim normaldir :) ben 20. Haftama kadar 8 kilo verdim 20den 30a kadar bulantilarim istifralarim gecti istahim acildi ondan 4 kilo almistim ama 30dan sonra yine bulantilarim basladi ara sira istifralarim oluyor 1 kilo vermisim yani toplamda 3 kilo almis oldum :)) umarim vucudun catlamaya musait degildir canim, musait olunca (ben gibi) ne surersen sur yine de catlarsin malesef :)) dilerim hic bi zaman catlagin olmaz guzel bi hamilelik gecirirsin saglikla da kucana alirsin insallah canim benim :)
(731 puan)
Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Evet iç karnım dar sanırım. Vücudum da çatlamaya meyilli diye düşünüyorum. Henüz çatlağım yok şükür ama ergenlikte kilo alıp verdigimde basenlerim çatlamıştı. Ona dayanarak çatlarım gibime geliyor.  Ne güzel hic kilo almadan kapatmışsınız maşallah. Ben 54 bucukla başladım kusmadan dolayi biraz verip geri aldım simdi 55.3 ile 56 arası gidip geliyorum. Olabildigince az kilo almak istiyorum ama bir yandan da tiksintim olsa bile önceki kadar yediğimle doymuyorum sık acıkıyorum. Hayırlısı inşallah.
(2,572 puan)
Canim bebislerimiz saglikli olsunda Rabbimin izniyle gerisi bi sekil halledilir merak etme :))
(731 puan)
Amin inşallah varlıklarına şükür aşk onlar :)
(2,572 puan)
Aynen oyleee şükür Rabbime :)
0 oy
(137 puan)
Şuan 2 ci gebeligim ilkinde 15 haftaliken çok çatlaklarim vardi şuan 2 ci gebeligim eski çatlaklarim çok kasiniyo ilaki son haftalarda oluyo canım takma kafana rabbim sağlıcakla almayi nasip etsin evlatlarimizi
(731 puan)
Yaa çok erken başlamış. Benim vücudum da çatlamaya meyilli ergenlikte kilo alıp verdigimde basenlerim çatlamıştı izleri hâlâ belli oluyor dikkatli bakınca. Başlıyayım öyleyse ben de. Amin inşallah sağlıkla gelsinler :)
(137 puan)
Dikkat bende çok ettim ama gene çatlıyor ❤️
(731 puan)
Teşekkür ederim ;)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 214 göst.
0 oy
2 cevap 130 göst.
20 Ağustos 2023 Hamilelikte Güzellik kategorisinde Sirin_51 (187 puan) sordu
0 oy
9 cevap 222 göst.
6 Haziran 2023 Hamilelikte Güzellik kategorisinde Tgcozdmr (10 puan) sordu

654,588 soru

3,441,133 cevap

4,274,912 yorum

184,936 üye

...