0 oy
46 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2 puan)
düzenledi
Tekrarlayan düşük geçmişim var. Hamile  kaldıktan sonra yönlendirmelerle romatojiye gittim  ve ANA testi pozitif çıktı ve plaquenil ilacı kullanmamız söledi doktor şuan 11 haftalık hamileyim kadın doğum doktorum da bir zararı olmıcağınız söledi ancak ben yine de çok korkuyorum lütfen bu ilacı kullanıp bebeğe zararı olmadan bebeğini kucağına alan var mı ya da benim gibi hamilelikte hu ilacı kullanan var mı lütfen cevap verirse sevinirim. 
Gebelik haftası 11+0

1 cevap

0 oy
(30 puan)
Ne gibi şüpheden ramotolojiye gittiniz acaba 
(2 puan)
Hamile kaldıktan sonra ayrıntılı kan testi verdm 6.haftadaydı galiba tsh sınıra yakın çıktı dahiliyeye gittim ordaki doktor genel muayenede tırnak sedefimi farketti gebelik kayıplarımdan da bahsetmiştim o da bazı romatizma hastalıklarının da düşük sebebi olabileceğini söledi. O yüzden romatojiye gittim. Çok sayıda değere bakıldı doktor düşüğe neden olcak test sonuçlarında herhangi Bi sıkıntı çıkmadı sadece ana testi pozitif o da düşüğe sebep deil dedi ilaç verdi.
(30 puan)
Bende bacak ağrısı ile gitmiştim eklem romatizması çıktı sonra ayrıntılı test negatif ana pozitif gelmişti doktor ağrın oldukça kullan dedi sadece bu ilacı bana yakın zamanda bende düşük yaptım ama ondan kaynaklı değil dedi tabi bu süreçte hiç ilaç kullanmadım ben
(2 puan)
Anladım çok geçmiş olsun. Yani düşük olma nedeni Ana değerinin pozitif olmasıyla alakalı değil mi dedi doktor? Bana ilacı günde iki kez kullan dedi ağrı oldukça demedi. tekrar kan verdim bu arada bu değerin pozitif olmasına neden olan alttaki hastalığın ne olduğunu tespit etmek için o da 20 gün sonra çıkcak.yani kafam allak bullak düşük yapan değerlerde sıkıntı yok bu pozitif çıktı bu da düşük yapmaz dedi ama ilaç verdi. Netten baktığımda lupus vs. Hastalıklarında bu değer yüksek çıkıypmus ve lupus da düşük yaparmış.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 371 göst.
12 Haziran 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sevilmer (1 puan) sordu

651,212 soru

3,428,049 cevap

4,260,616 yorum

184,062 üye

...