0 oy
100 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (124 puan)
Allah'ım artık tükendim. Burnum tamamen tıkalı yetmezmis gibi astım hastasıyım ve artık hiç nefes alamıyorum. Sanki ciğerlerime biri oturmuş gibi.  Benim gibi olanlar nasıl oonlem aldınız.
Gebelik haftası 33

3 Cevap

0 oy
(94 puan)
Merhaba, burun tıkanıklığı bende gebelik öncesi vardı. Burnumun için sürekli yara kabuk kanardi ve nefes alamazdim özellikle geceleri.

Sonra gebelikte cildim döktü. Doktora gittim cildiye.

Ve bana evdeki tüm deterjanları yasakladı. Çamaşır suyu, camsil, asperox, yüzey temizleyici aklınıza ne gelirse. Özellikle sprey formunda kimyasallar kat kat zararli havaya karışıp soluyoruz çünkü. Ki gebelikte vücut daha savunmasız. Burunda bu kimyasalları içeri almamak için tıkanıyor yani bı nevi savunma mekanizması gibi düşünün. Ama ağızdan soluyoruz bu seferde.

Ben sadece sirke kullanıyorum paspas suyunda bide gülsuyu kokusunu alsın diye.

Cifi tuvalet temizliğinde kullanıyorum ve bazen mutfakta ama maske takarak elimden geldiğince kimyasal solumuyorum. Ve burnum düzeldi artık nefes alabiliyorum yaralarım geçti.

Ayriyeten çamaşırlar için kullanılan deterjanlarda yasak. Yumuşatıcı falan.

E ebebekten bebek deterjanı aldım onu kullanıyorum kendi çamaşırlarımizada gayet memnunum.

Eşimin alerjisi vardı artık neredeyse yok.

Biraz uzun oldu ama umarım faydası olur
(124 puan)
Ben temizlik yaptım yeni 4-5 gün sürekli çamaşır suyu asperox aklınıza ne gelirse perdeler bile yeni yikandi acaba o yüzden mi arttı böyle  çok bunaldım. Peki çamaşırlar temiz oluyor mu bebek dterjaniyla
(94 puan)
Evet kesinlikle o yüzden. Ben 3 aydır bu dediklerimi yapıyorum ve çok iyiym bütün şikayetlerim geçti. Ne kadar az kimyasal okadar iyi. Çünkü hem soluyorz hemde o kimyasallar deriden içeri de giriyor ve çok zararlı. Heleki bebek gelecek şimdi.
Evet çamaşırları gayet güzel yıkıyor merak etmeyin . Büyük 5 kiloluk olandan aldım e bebekten
(124 puan)
Teşekkür ederim hayatımdan deterjanlari çıkardım
-Reklam-
0 oy
(900 puan)
Benimde bi ara öyleydi haftalarca nefes alamadım gece uykusu yoktu.. deniz suyu sıktım sürekli.yastığımı yükselttim.. Farmasi migren taşı var onu burnumun deliklerinn etrafına sürüyordum.. çok zor gerçekten iğne deliğinden nefes alır gibi olmak bide ağzı açık uyuyordum busfer boğazım kuruyordu
(124 puan)
Aynen ağzı açık uyuyunca da öksürük boğaz kuruluğu baş ağrısı yapıyor.
0 oy
(651 puan)
Canım ben şu an o durumdayım. İki haftadır artık tükendim psikolojim bozuldu. Burnum tıkalı ağızdan nefes almaktan ağzımın içi dudaklarım şişiyor artık. Hiçbi yemekten tat lezzet alamıyorum. Geceleri uyku desen zaten bebekten dolayı dönmek bile işkence bi de burun tıkalı olunca can çekişiyorum resmen. Ne çektiğimi Rabbim bilio inan ki. Yastığı yüksek tutup başıma ince bi yazma takıp yatınca sabah biraz daha rahat uyanıyorum biraz da burnum açılıyor o sayede. Başka da hiçbi şey yapmıyorum açıkçası.  
(124 puan)
Biz anneler süper kahramanlariz

648,264 soru

3,417,022 cevap

4,247,780 yorum

183,248 üye

...