0 oy
250 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (3 puan)
kapalı
Merhabalar sevgili anne ve anne adayları. Biraz uzun olabilir ancak içimi dökmek istiyorum sorularımla. Ben adet takvimi programı kullanıyorum sen başından beri bebek istediğimden takvimde yumurtlama zamanlarını takip ediyordum. Martta o dönem kaçtı ilişki olmadı yani o hamilelik ihtimali yüksek olan günlerde. Benim en son adet tarihim 22 Mart ancak Nisan'da 1-2-3 Nisan hamile kalma ihtimali yüksek olduğundan ilişki oldu ve Nisan'da adetim 1 hafta gecikti. Bende evde test yaptım pozitif çıktı. Ertesi gün hemen özelden randevu aldım ve beta HCG baktılar 1079 çıktı. 5 haftalık hamilelik dedi doktor. Rapora da yazdı çalıştığım yere vermem için. Haftaya gel dedi keseyi görürüz dedi. Haftaya gittik keseyi gördü. Daha sonra yine haftaya gel dedi bebeği görürüz dedi. 1 hafta sonra bebeği gördü. Yine haftaya gel dedi yine bebeği gördü ancak kalp atışı alamadı. Haftaya alırız gel dedi yine gittim ve 4. Gidişimde de bana bebek gelişmiyor sanırım düşük olacak boyu aynı ve kalp atışı gümbür gümbür olması lazım dedi. Yani bana 3 hafta boyunca 6 hafta civarı bu bebek dedi durdu. Her çarşamba gittim oraya 1 ay boyunca bu kadar sık gitmek normal mi? Cumartesi gel yine bakıcaz aç gel dedi sanırım küretaj için ben öyle diyince korkup aile hekimimin önerdiği bir doktora aynı gün randevu aldım o alttan muayene ile duydu kalp sesini. Haftaya gel karından da duyarız dedi. Cuma günü kahverengi kanamam oldu kasık ağrısı oldu devamlı. Cumartesi kanama kırmızıya dönünce eşime dedim şehir hastanesinde kadın doğum acile sevk ettiler oturduğum ilçede bakmıyorlarmış. Gittik gece 2 de ped kontrolü yapıcaz 4 saat dediler sabah 6 da gel dedi doktor sonra da servikal ölçüm yapacağız alttan dediler kabul ederseniz dediler. Kabul ettim ne gerekiyorsa dedim. Rezillik çektik arabada yattık sabahı ettik eşimle. 6 da gittim farklı doktor vardı peddeki kan az normal dedi. Alttan muayene etti kese var bebek var kalp atışı alamadı erken olabilir hafta içi doktorunuza gidin dedi. Umursamaz konuştu herşey havada kaldı. İğne verdi. Kanamam devam ediyor ped doldurmuyor ama peçeteye geliyor arada küçük parçalı. Kasık ağrım çok. Belirsizlik beni de eşimi de çok yıprattı ilk gebeliğim erken mi gittim ben de böyle sıkıntılar çekiyorum millet gidiyor bebek 3 aylık 4 aylık diyorlar öyle devam ediyor. Bu bebek işi bu kadar zor muydu? Böyle benim gibi şeyler yaşayıp sonra gebeliği normal ilerleyen var mı? Lütfen akıl verin bilinçli hamile kaldım bilinçli bir insanım ama beni çok arada bıraktılar hiç iyi değilim gerçekten içim sıkılıyor artık nefesim yetmiyor sığamıyorum evlere...
Gebelik haftası 7+4
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

2 Cevap

0 oy
(900 puan)
Çok erken gitmeye başlamışın test yapıp ertesi gün  gitmek hiçbir şey gözükmez daha ..ilk olunca heyecan yapmışın belliki.. doktorda maşallah oynatmış sizi.. ama kanaman bitmiyorsa parça geliyorsa düşük oluyor demekki.. hâlâ da kalp atışı yokmuş 8.haftaya girmişin..

Düşük olursada üzülme neredeyse her kadında ilk olan düşüyor yada canlanmıyor.. benimde oldu .. kalp atışı olmadı kürtaj oldum 2 ay sonra tekrar hamile kaldım.. aklında olsun test yaptıktan sonra sadece sağlık ocağına git kan tahlili ver eğer pozitif çıkarsa 2 hafta sonra git doktora .
(3 puan)
Bilsem inanın böyle yapardım. Acele ettim evet heyecandan. Çarşamba kontorlüm var herşey belli olacak. Psikolojim bozuldu ondan sorma ihtiyacı duydum. Teşekkür ederim. Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.
(900 puan)
Amin canım.. seninde kucağını en kısa zamanda sağlıkla doldursun inşallah..
-Reklam-
0 oy
(14 puan)
Canım bende ilk öğrenince 5 haftalık ti aynı şekilde her hafta gittim kese yok dedi sonra haftaya gel dedi bebek var kalp atışı yok dedi böyle böyle her hafta gittim 7. Haftada kalp atışı vardı ama düşük tehliken var deliler yani bende aynı şeyleri yaşadım ama keşke izin vermeseydin alttan muayene çünkü çok çok erken o dönemlerde alttan muane iyi değil bebek gidebiliyor ben hiç yapmadım her hafta düzenli gittim en son düşük tehliken var dediler ve 4. Aya kadar kese etrafında kanamam vardı ilaç verdiler kullandim. sürekli uzandım ayaklarımın altına yastık koydum sende öyle yap sakın iş yapma dinlen bol bol kanaman büyük ihtimalle düşükten dolayı oluyo dikkat et bolca dua et Allahin izniyle geçer rabbim kucağına sağlıkli bi şekilde almayı nasip etsin geçiyo dua et Allah'a sığın düzelirsin İnşallah 
(3 puan)
Dua ediyorum sürekli ve bununla ilgili sureler dinliyorum. Ben zor bi işte çalışıyorum çok yatmam mümkün değil. Çarşamba kontrolüm var herşey belli olacak riskli hamilelik raporu da alabilirim ama önden biraz teselliye ihtiyacım vardı. Teşekkür ederim.
(14 puan)
Rica ederim içini ferah tut eğer tehliken varsa rapor al hiç bişey sağlıktan önemli değil. Allah yardımcın olsun inşallah atlatırsın bebisinde iyi olur inşallah

649,434 soru

3,421,275 cevap

4,252,945 yorum

183,547 üye

...