0 oy
85 göst.
Doğum kategorisinde (45 puan)
kapalı
Kızlar ben aralık1 de doğum yaptım. Emdirmeme ve sağarakda vermeme ramen sütüm sadece 1 ay geldi. ve ne yeyip ne içtiysemde daha gelmedi. Ne yaptıysamda yok. Oğlum şuan 6 ayını tamamlıcak. Ama herkes küçük bu bebek küçük deyip duruyo ve psikolojim çok etkileniyor. Benim elimde olmadı keşki olsaydı. Çok üzülüyorum. Ağlıyorum. Çocuma bakamıyormuyum.? Ona yetemiyormuyum? Benim gibi olan varmı. Oğlumun sağlığı yerinde ve bazı harketleri davranışları bile erken yapmaya başladı. Yeteri kadar akılıı görünüyor ek gıdayada erken başladım. 5 ayı girmeden çorba yourt verdim. Çok iştahlı. Kaşık gördümü başlıyor heycanlanmaya. Yemek yemesi iyi mamayıda güzel içiyor ama her gittim yerde 6 aylık bebek gibi değil çok küçük diyorlar banada normal geliyor doktorda öyle dedi. 6,010 du kilosu 2 ay önce şimdi ne kadar aldı bilmiyorum. Haziran 13 ünde gidicem tekrar. Hemşire bişe yok diyor. Boyuna göre kilosu iyi buda çok hareket bir bebek normal öyle olması dedi. Hiç durmuyor yerinde sürekli ter akıtıyor. Ama çevremde herkes hemde herkes küçük diyor. Ve çok üzülüyorum ilk bebeğim. Lütfen benim gibi olan varsa bana yardım etsin. Ne yapmalıyım. 
Gebelik haftası Doğdu
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevap

0 oy
(610 puan)
Cevrenin ne dedigine cok takılma kilo olsa bu seferde mama şişirmiş cocugu derlerdi. Önemli olan saglikli olmasi doktorunuz gelisimi normal diyosa elalemin ne dedigi pekte önemli degil.

Emzirme konusuna gelince sen elinden geleni yapmissin kendini asla yetersiz hissetme. Benim yakin arkadasimda 2 bucuk ay emzire bildi cocugu süt olduğu halde memeyi reddetti mama verdiler suan 4 yasinda ve şükür cokta sağlıklı.
(45 puan)
Benim emzirememe nededim göğüs  ucuna bir içeride olmasaydı ve herkes dedi ki oynasaydın çıkardı oynasaydın çıkardı bazı doktorlarla Bu yüzden tartışma yaşadık yani tartışma derken benimle iddia ettiler ama ben çocuğumu doğurduğum gece zaten hemşireden öğrenim aldım yani bu konu hakkında bana Öğretim verdiler Göğsümün ucu içerde olduğu için ve çıkaramadık şiringayla çekmeye çalıptılar  her şeyle denediler çıkaramadık kendi Sağlık ocağındaki hemşirem de senin göğsünün ucu gerçekten çok değişik hiç biyerde denk gelmedim dedi. Ve sen gerçekten de zorlancaksın gibi geliyor pompayla devam et dedi. Silikon meme ucu kullandım pompada Kullandım sütüm olsun diye rezene çayları vesaire şekerli şeyler falan verdiler bana pompayla sağdım zaten hemşirem de demişti ki bomba çocuğun içtiği gibi olmuyor göğüsteki bütün sütü alamıyorum göğüste süt kalıyor o yüzden de geri gider senin sütün dedi. Birçok şey denedim hastaneye gidip gebelik okulundan bilgi aldın ama ne yaptıysalarda olmadı. Sağdım Ben de sağmaya devam ettim ve 1 ayın sonunda sütüm tamamen kesildi o kadar çok çocuğumun emmesini istedim ki Hani bazı insanlar benim kendimi emzirmek istemediğimi düşünüyor neden kendimi emzirmek istemeyeyim yani gecenin yarısında kalkıp niye kendimi eziyet edip mama yapmaya yelteneyim ağzına memeyi vermek varken çok ağladım o yüzden. Sütüm gitti diyede ağladım. Allahım affetsin ama o kafayla çok isyanlar ettim. Ben şuan 2 bir çocupu bile emziremiyorum diye yapmak asla istemiyorum.
(610 puan)
Bak ne kadar uğraşmıssın kendini emzirebilmek icin harab etmissin Allah biliyo görüyo icinden geceni millet her boka karışır kulak asma sana bu laflari diyenlerin hepsi dört dörtlük annelik yapiyomus gibi alik verirler. Benimde cevremde cok öylesi agladigimla kendimi üzdüğümle kaldim .
-Reklam-
0 oy
(370 puan)
Öncelikle emmedi o yüzden kilo almıyor gibi bir düşüncen olmasın gorumcemin kızı hiç emmedi 9 aylık 13 kilo doktor da kilolu diyor bu bebeğin yapısal oluyor biraz da sağlığı yerindeyse kilo değeri normal se sorun yok aksi olsa doktor söyler Di zaten bakılırdi millete bakma herkes herseyi der bizim orada Bi laf var sen salla başını ben bilirim işimi ..
(45 puan)
Yapısal dedin bende öyle düşünüyorum. Eşimin ailesi minyon ve zayıp kaynanam kaynım vs. Eşimde çok zayıf aşırı. İskelet herkes söyler ona yemek ye diye. Aslında çok yemek yer ama alamaz. Gendende olabilirmi yani?
0 oy
(579 puan)
Aynısı başıma geldi 6 yaşında şuan kızım. 5 Aralık bebegi. Yay Burcu bebeği :) aman ilerde boşuna stres yapmışım diyeceksiniz. Aynı şeyleri yaşadım bende 4 aylık ek gıda tattirdim ocean OMEGA 3 balık şurubu çay kaşığıyla başladım asla zarari yok zaten mamalarda da var. Keçi boynuzu pekmezi kattım meyvelere. Herşey yedirdim hala zayıf .bünye meselesi ama şükür sağlıklı. Çok erken yürüdü 10 ayda. Erken dış çıkardı 5 ayda. 6 ayda süründü aşırı harekeiydi hala aynı. Baby goat keçi sütü bazlı bebek sütünu 1 yasa kadar içti.. sonra inek keçi manda sütü verdim. Yemekte yedirdim büyüdü çok şükür. Anne sütü nasip .
0 oy
(186 puan)
1 ay bile emmeyen bebekler var. Sizinki gene ilk sütü almış, 1 ay da olsa emmiş. Veyahut Allah korusun doğumda annesini kaybeden bebekler bile var biliyorsunuz nadiren de olsa. O çocuklar büyümüyor mu, prematüre mi kalıyorlar? Kulak asmayın nolur çevreye, he he deyip geçin. Evet anne sütü çocuğun gelişimi için önemli ama genetik faktörler bence ondan da kıymetli. 6 aylık olmuş maşallah, büyüdükçe ve gelişimini izledikçe mutlu olmaya bakın ;)
0 oy
(742 puan)
Amaaan cikarip siz emzirseydiniz de hic olmadi bilerek emzirmedim goguslerim sarkmasin diye de gicikligina degil mi sen uzulecegine onlar sinir olsun. Bisey olmaz kocaman olur o Allah alacak nefes versin yeterki

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,045 göst.
19 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Yenianneadayi1 (259 puan) sordu
0 oy
3 cevap 290 göst.
0 oy
4 cevap 280 göst.
0 oy
0 cevap 108 göst.

651,652 soru

3,429,854 cevap

4,262,479 yorum

184,177 üye

...