0 oy
100 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (6 puan)
Ablalarim, progestan kullanıyorum 2 haftadır. Vajina içine kullanıyorum. Kullandıktan sonra, aşırı ateş basma can daralması ve bunalım vuruyor. Sebebi nedir. Yardımcı olur musunuz rica etsem 
Gebelik haftası 6+6

4 Cevap

0 oy
(353 puan)
Canım ben progestani hap olani kullandim alttan olandan bilgim yok ama doktoruna konusabilirsen danış derim 
(6 puan)
Abla ağızdan da alınıyormus kardeşlerim oyle kullandı hep.ama doktorum vajina içine dedi. Teşekkür ederim bu arada
-Reklam-
0 oy
(49 puan)
Bende kullanınca baş ağrısı halsizlik aynen dediğin gibi teş basması sersemlik oluyor ben kullanmayı bıraktım
(6 puan)
Ben Bırakamıyorum ya, 7 haftaya gircem 2 haftadır kanamam lekelenmem oluyor hâlâ
(49 puan)
Benim leke kanama hiçbirşey yok sadece bebek aşağda 30 haftadayım doktor kullan dedi bende baktım öyle oluyorum bıraktım
(6 puan)
Allah sağlıkli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah ♥️
(49 puan)
Amin inşallah Allah herkesin kini saglıkla kucaklarına almayı nasip etsin
0 oy
(108 puan)
Ben 16 haftalık gebeyim ağrılarım olsugunda hala kullanıyorum canim gun içinde almamaya özen göster derim yani yatarken koy ilacı hem wc ye gitmemiş olursun ilac içinde kalır etki eder. İlacın anneye yan etkisi oluyor ateş halsizlik uyku hali bazen bulantı o yüzden ben gece kullanmakta fayda gördüm. Doktoruna danış ama bunlar bırakmaya bi etken değilse ilacı bırakma derim sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza:) 
(6 puan)
Çok teşekkür ederim,  Allah razı olsun
0 oy
(97 puan)
Ben 7. Haftadan beri fitil olarak kullanıyorum progestani şuanda da 20. Haftadayim hiç söylediğiniz gibi birsey yaşamadım. Hele ki benim vucudum.ilaclara karşı çok fazla tepki veriyor ona rağmen böyle birsey yaşamadım. Ağızdan almak zorunda kaldım.birkac defa kanamam olduğu için o zaman sersemletti ilaç, aşırı uyku yaptı ama fitil olarak kullandığımda hicbirsey olmuyor. Doktorum da done done fitil.seklimde alınanın daha faydalı olduğunu, ağızdan alındığında mide enzimlerinin ilacı faydasız hale getirdiğini söyledi. Bence sizin yaşadığınız durum başka bireyden kaynaklaniyordur. Çünkü hamilelik ilerledikçe ateş basması vs. olur. Ben ayaklarımın altının yanmasından uyuyamıyorum bile sabaha kadar. Yine de doktorunuza danışın.
(6 puan)
Teşekkür ederim, ya aslında bı gece almayı unuttum. O gece çok rahat yattım. Böyle bir sıkıntım olamdi.belki de haklısınız başka bir şeyden olabilir, gerçekten çok huzursuz çok kotu oluyorum.
(97 puan)
Hassas süreçlerden geçiyoruz. Hamilelik ve annelik gerçekten zor. Havadan nem kapabiliyoruz. Ben daha 2 gün önce suyum geldi diye doktora koştum test yapıldı birsey cikmadi. Psikolojik de olabilir yani. Ama yine de aşırı bir yan etkisini görürseniz doktorunuza danışın. Bence progestanin fitilinin sıkıntısı olmaz ama yine de dikkatli davranmak lazım.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 86 göst.
0 oy
1 cevap 127 göst.
0 oy
8 cevap 395 göst.
24 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Mavis depren34 (13 puan) sordu
0 oy
2 cevap 177 göst.

647,945 soru

3,415,686 cevap

4,246,137 yorum

183,141 üye

...