0 oy
130 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (99 puan)
35 haftaligiz, ve ilk doğum.. hiç bir konuda bilgim yok, normal doğumda olsa  sezeryanda olsa  lavman yapiliyomi lavman nasıl birşey bağırsak boşaltıyor biliyorum ama nasıl bir ilaç doktor mu uyguluyor biz mi? ve kaç dakika içinde wcye gitmemiz gerekiyor hiç lavman yaptırmadım hayatım boyunca herşeyim ilk.. bilgisizim

5 Cevap

0 oy
(82 puan)
Evet lavman yaptılar canım ilaçlı su veriyorlar mattan biraz bekleyip öyle gitmen gerekiyor ama ben kendimi nasıl attım wc ye bilemedim hemen geldi :)) 
(99 puan)
her iki doğum içinde yapiliyomu yoksa sadece sezeryan icinmi
(82 puan)
Normal doğum yaptım ben canım sezeryanı bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(221 puan)
Makattan su sıkıyorsun gibi düşün pompali bir sise hemen zaten wc sıkışıyorsun ama biraz tutman gerekiyor ki daha iyi etki etsin diye sonra icin dışına cikiyor zaten :))
(99 puan)
ay çok kötü nasıl yapicam utancımdan yerin dibine girerim:(
(221 puan)
Canım sağlıkta utanma olmaz rahat ol. Inan sağlıkçılar bu duruma alışık oldugu icin sizi hic yadirgamaz üstünüze bile yapsaniz :) bende saglikciyim acilde çok hastaya sonda falan taktık her gelen utaniyor ama biz noturüz yani ayyy nasıl üstüne yaptı ama diye düşünmek aklimiza bile gelmiyor cok normal şeyler bunlar :) o yuzden rahat ol.
(99 puan)
hamileyim normal mi olacak sezeryan mi henüz doktor bişey demedi  lavman her iki doğumda da yapiliomu acaba
(221 puan)
Kisiye göre değişiyor o canım sezeryanda zaten planlı ise sana 6 saat önceden yemek yememeni söylüyorlar lavman yapmıyorlar. Acil doğuma alınırsan yine yapmazlar ha sancin olur aynı zamanda gabizdirsin yada yemek yemistirsin sıkışman vardır yaparlar. Arkadasim dogumhanede staj yaptı dogum esnasında büyük tuvaletini yapan çok oluyor çünkü herkese lavman yapma fırsatı olmuyor açılması çoktur wc yollamazlar gibi gibi nedenlerle kisiye göre ve oldugun hastaneye göre değişir o.
0 oy
(292 puan)
Sezeryan oldum bana bakici yapmisti 
0 oy
(519 puan)
Sezeryanlıyım hiç yapmadım ama genelde normal doğum yapanlara uygulanıyor diye duydum
0 oy
(590 puan)
Lavman ilaçlı su oluyor makattan sıkıyorlar ebe yada oradaki bakicilar sıkıyor diye biliyorum bağırsakların boşalması ve kolay doğum yapabilmek adına yapıyorlar normal doğumda oluyor ama sezeryan doğumda oluyor mu onu bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 416 göst.
0 oy
2 cevap 114 göst.
0 oy
22 cevap 614 göst.

650,017 soru

3,423,426 cevap

4,255,328 yorum

183,711 üye

...