0 oy
90 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (32 puan)
Merhaba hanımlar ıkı ay once tsh değerim 3.82 çıkmıştı. Ve en dusuk mg tiroid ilacını ıkı ay boyunca kullandım. Simdi tekrar tahlil verdım...0.98 cıktı ilacı bıraktırıyorlar mı devam mı ediliyor doğuma kadar. 

6 Cevap

0 oy
(151 puan)
Benimde değerim sizin değerlerinize yakındı degerler düşünce biraktirmadi doktor çünkü tekrar yükselir dedi ama çok düşmemesi içinde günlerini ayarladı ilk zamanlar hergun yarim kullaniyordum artik 2 gunde 1 kullanıyorum en düşük mg yarısını oda yeterli geliyor şuan gayet normal değerim. ilaci doğuma kadar hatta doğumdan sonra 6 hafta kadar kullanmam gerektigini söylemişti aile hekimim ama size ne zamana kadar kullandirirlar bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(379 puan)
Kan değerlerine göre doktor ilaç ayarlaması yapacak, kaç haftalık gebesin bilmiyorum ama ilaç sürekli gebelik sonuna kadar kullanılacak ve gebelik haftan büyüdükçe ilaç dozun da artırılacak. Zaten Bi kere tiroid çıktımı kadın doğum doktorun her ay muayeneye gidincen tahlil isteyecek ve takip edecektir. 
0 oy
(974 puan)
Benimde değerim sizin gibi cikti ilaç kullandım 25 mg en düşük doz olanını. Doktor dahiliye doktoruna git dozu onlar belirlesin dedi. Dahiliye doktoru kan istedi ilacı o zmn bi süre kullanmıştım azıcık kullanmaya bile değerim baya düşmüştü.ilac bitti yeniden gittim kan verdim doktor uzattıkça uzattı boyun ultrasonu da istedi hastanelerde sıra bekle muane oldum hamile hamile öldüm bittim resmen .internetten baktım e nabizdan sonucum çıkmış değerim düşmüş. Hastaneye gitmek yerine sagljk ocağına gittim durumu anlattım doktoruma ben zaten 3 bucuk olarak değerini görmüştüm ama başlamadım sana ilaca genelde bu değere ilk 3 ay gebelikte baslamayiz ilaç dedi. Hatta yeni geldim doktorun yanından genede doktoruna sor istersen ama değerin suan sıfır olmuş güzel değer gerek yok dedi. Hastaneye gitmeden hallettim ben. Sana da kesin biraktirir suan ki değerim seninki gibi benim.
(974 puan)
Yine de geldikçe trioid için kan aliriz takip ederiz dedi
0 oy
(1,416 puan)
Doktor duruma göre biraktirir canım o değerlerine bağlı şuan 0.98 çıkmış belki biraktirir ama önümüzdeki ay tekrar yükselme ihtimali de var çünkü hamilelik troidi tetikliyor o yüzden hamilelik boyunca kontrol altında olman lazım eğer biraktirirsa ilacı 1 ay sonra tekrar baktır canım yukselebilir o da bebeğe Zarar verir 
0 oy
(11,187 puan)
Devam çünkü ilaçla düştüğü ilacı bıraktığınız anda tekrar yükselebilir. 
0 oy
(810 puan)
Gebelikte değerlerde oynama olduğu için sürekli kullanılıyor ve her ay kontrol ediliyor kan tahlili yapılıp 

İlgili sorular

648,002 soru

3,415,866 cevap

4,246,337 yorum

183,159 üye

...