0 oy
200 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (111 puan)
düzenledi
Merhabalar hanımlar,

Benim çok cana yakın bir kedim var, bebek olunca özellikle ilk 3 ay kedi ve bebeği yalnız bırakmamak gerekiyor. Sevmek, yakınlık kurmak için üzerine çıkma yatma gibi risk barındırdığı için. Sorum ise şu, gündüzleri bizim gözetimimiz de olacağı için inşallah sıkıntı yok, gece ise ister istemez uykuya dalma durumumuz var. Kedili anneler gece güvenlik önlemi nasıl aldınız? Beşiğe girip üzerine yatma riskinden ötürü tedirgin oluyorum. Sineklik ise zayıf kalır. "SADECE" Kedili anneler yanıtlarsa çok sevinirim. Teşekkür ederim. 
Gebelik haftası 30

11 Cevap

+1 oy
(197 puan)
Kediyi odanın dışına at kapıyı bas :D tek önlem bu bacım :))
-Reklam-
0 oy
(494 puan)
Kedim yok ama cnm kedi evleri var kafesli gece olunca ona koyabilirsin
(111 puan)
Kedim bizimle uyuyor, kapının kapalı olmasına bile alışık değil, maalesef bu yöntem bize uygun değil
(494 puan)
Cnm bebeğin olunca kedinle değil bebeğinle uyumalisin yöntem sana göre değilse tercihini yapmalusin
(111 puan)
Kedi sahibi olmadığınız için yaptığınız yorumu normal buluyorum. Bebeğimle uyuyacağım zaten, sorum çok farklı. Bu konuda tecrübeli değilseniz soru başlığı sizin ilgi alanınıza girmiyor. Teşekkür ederim.
(494 puan)
Cnm benim benim tecrübeli olup olamadigimi sen bilemezsin ama şuna eminim ki bebeğin olunca kedinden vazgececeksin tecrübe konuşuyor sizede teşekkür ederim iyi akşamlar.
(57 puan)
Ya ne çok bilmiş bilmiş konuşup sırf yorum yapmak için yapıyorsunuz. Evinizde gerçekten kedi köpek besleseydiniz bu kadar kolay ahkam kesemezdiniz tercih yap diye, üstelik emir verir gibi. Önerinizi sunmuşsunuz, soru sahibi uygun değil demiş konu kapanmış daha bu neyin kibridir tercih yap diyerek? Hay Allah'ım ya.
0 oy
(2,254 puan)
Benim bebek doğmadan beşikte yatmaya başladı evdeki oğlum:D açıkçası kasmayı da düşünmüyorum biliyorsunuz ki kediler çok akili varlıklar yanlış bisey yapacağını düşünmüyorum uykum çok hafif kıpırdasa uyanırım zaten benim ayak ucumdu uyuyo kalkdi dkk bende kalkıyorum besinin içine girip bebeye bi zarar vermez diye düşünüyorum iki bebek bi arada büyüyüp gidecektir park yatağın üstünde sineklik var dediğiniz gibi çok  ince ama tedbir amaçlı kullanılabilir 
(111 puan)
Aynen kediler çok hisli varlıklar, asla onun düzenini bozamam, bozmam. Çabam da hem onun düzenini bozmadan hemde olur ya böyle bir ihtimal ile karşılaşacak olursam nasıl önlem alabilirim yönünde. Benimde uykum çok hassastır, ama o süreçlerde yorgunluk, hormon değişimlerinden ötürü nasıl etkilenirim bilemiyorum. Sağlıkla birbirlerine arkadaş olarak büyüsün canım kedilerimizle yavrularımız inşallah.
(2,254 puan)
Bazi videoları görüyorum aileler doğal olarak bebekleri koruyorlar kedilerj hemen çekiyorlar ben o şekilde yapmayı düşünmüyorum bırakıp ne tepki verecek gorcem o şekilde alışması daha kolay olur suan dediğim gibi besigini poşetini bebek arabasını kullaniyo özelikle bırakıyorum odasına ki alışsın şimdiden sizin yavrular da eminim ki birbirlerine hemen alışıp adapte olacaklardır ne şanslılar ki tüylü kardeşleri olacak bebeklerimizin
0 oy
(95 puan)
Bende kara kara düşünüyorum ne yapsam diye . Benim kedimde çok cana yakın insanlarla ilk kez tanışsa bile yakın temas kuruyor ama hayatında hiç bebek görmedi. Kapı kapalı olunca çok ağlıyor 
(111 puan)
Benim kedim de aynı dediğiniz özelliklerde :) bir sorun olacağını düşünmüyorum Allah'ın izniyle, çünkü çok var çevremde aynı şekilde olan. Hiçbirisi sorun yaşamadı. Kediler bebeklere yaklaşmak da tedirgin oluyorlar belirli bir süre zaten. Belki de biliyorlar hassas olduğunu o sebeple yaklaşmıyorlar. Bizler de her ihtimale karşı hazırlıklı olmak için yol arıyoruz çok çok normal olarak. İnşallah tecrübeli bir annemiz cevap verir sizde bende aydınlanırız :)
0 oy
(1,597 puan)
Valla benimkide şimdiden pusetine bebek arabasına sahip çıktı her alışverişimizde başımıza dikilip tek tek kokluyor dogunca gorcez bakalım neler olcak 
(111 puan)
Yaaa canım benim. Meraklı halleri beni çok güldürüyor
0 oy
(57 puan)

Canım selam, öncelikle yorumlardan gelen birini senin postunda ters cevapladığım için kusura bakma, inan dayanamadım.


Sizinle uyuyorsa eğer ve buna alıştıysa ne yaparsan yap yine aynı yerde yatmak isteyecektir. Ve eve gelen bebeği sırf meraktan görmek isteyecektir. Hatta kıskançlık bile yapabilir o yüzden ilk günler çok dikkat etmen gerekecek.

Bebiş gelmeden önce bebek ağlama seslerine alıştır, odaya biraz bebek kokusu sık. Bunlar önlem değil ama en azından stres yapmasının önüne geçmiş olursun.

Son olarak alışana kadar en uygunu yine sizin odanızda bir alan belirleyip kedinin ilgileneceği ve rahat yatabileceği bir alana alıştır. Tamamen oraya taşımak değil ama en azından yattığınız odada farklı bir güven alanı olsun kedin için. Kendi istediğinde oraya gitsin. Bu alanı bebiş doğmadan önce yapıp biraz orda zaman geçirmesini sağla. Kedi nanesi işini kolaylaştırır tabi çok kullanmamak kaydıyla. Sağlıcakla kucağına al bebişini :)
(57 puan)
Bunlar tam olarak sorunun cevabı değil ama sorunları bir nebze engellemiş olursun. Bebeğin yattığı yerde ilk zamanlarda yastık bile olmaması gerekiyor diyor doktorlar. O yüzden seni biraz dikkat konusunda iki kat sancılı günler bekleyecek ama kısa zamanda düzeni oturtacaksındır :)
(111 puan)
Çok teşekkür ederim. Aynen onun sevdiği bir alanımız var odamızda çok şükür. İstediğinde o alana gidip orada uyuyor. Kesinlikle bende alıştırmak taraftarıyım. Tamamen esirgemek gibi bir şey kıskançlığa sebep olabilir. Kokusuna, eşyasına alıştırmak gerekiyor. Alışana kadar da daha hassas daha dikkatli olacağız.
0 oy
(19 puan)
Benim de var kedim ve kıskanç. Veteriner hekim tarafından sakinleştirici aldık, malt gibi bir şey. Benimki depresyona giriyor stres olduğunda. Veteriner bir süre kullanmamı tavsiye etti. Henüz doğum yapmadım ama inşallah alışırlar vazgeçmek istemiyorum kedimden. 
(111 puan)
Ay inşallah hemencecik alışır. Ailelerimize gelen bir bebek olduğu için kedilerimizin de sahipleneceğini düşünüyorum inşallah hiç sorun yaşamayız. Güzel yönlerini düşünelim. Her açıdan kedi bebeklerimiz için çok faydalı. Alerjik hastalıklara karşı bağışıklık kazanıyorlar, merhametli, empati sahibi çocuklar oluyorlar. Ben sadece bebek için de değil, kedim için de endişeleniyorum bazen. İnşallah güzelce eğitiriz yavrularımızı da zarar gelmez. Bazen görüyorum kediler çocukların elinde oyuncak oluyor yazık kıyamıyorum.
0 oy
(944 puan)
Yani öncelikle sunu diyeyim kedim yok ama kayinvalidemin var. Haftada 3 gun falan gidiyorduk. Ki ilk senenin sonunda oglumda solunum sikintilari cikmaya basladi. Detaylı test yapildi kedi alerjisi varmis oglumda ne yazık ki astima çevirince fark ettik. Şimdi 4 yaşında ve astim ilaclari kullaniyor. 3 aydır bir kez bile gitmedik. Solunumu baya duzeldi. Ama hala bize bile geldikleri zaman öksürük nöbeti tutuyor. Size tavsiyem bu konu da yapılabilecek tetkik varsa erken dönemde yaptirmaniz. Sağlıcakla alin yavrunuzu kucaginiza
0 oy
(47 puan)
Öncelikle bebeğin beşiği hazırsa kedinizi beşikten uzaklaştırın ki koku bırakıp yer yapmasın çünkü çok seviyorlar öyle yerleri genellikle bebeğe bir süre yakınlaşmaz kediler çok akıllı hayvanlar zarar vermek istemezler beşiğin sinekliğini sağlam bir şekilde ayarlarsanız bence giremez içerisine üzerine de düşme riski olmaz 
0 oy
(27 puan)
Benim 3 kedim var. 23 haftalık hamileyim. Patili evlatlarım bizimle yatıyorlar normalde. Ortalama 7 yaşlarındalar. Bebek gelince kıskanacaklarını düşündüğümüz için eşimle görev paylaşımı yaptık. Birimizde bebek varsa diğerimizde mutlaka kedi olmalı ki üzülmesinler dedik :) yatak konusuna gelince. Anne yanı yatağındayken ilk aylar sineklik kapalı olsun dedik. Ne olur ne olmaz. Yanında uyurken istemeden tırmalayabilir diye düşündüğünüzden. 3aydan sonra sinekliğe de gerek yok çalışacaklar zaten birbirlerine. Kontrol altında tutarız gibi planlıyoruz. Burada kediler hakkında ileri geri konuşan terbiyesizleri dikkate almayın. Onlar herhangi bir canlınında evlat gibi kıymetli olabilme hissinden mahrum kalmış yaratıklardır. Siz hiç panik yapmayın herşey güzel gelişecektir 
(111 puan)
Teşekkür ederim. Evet çok güzel bir yol gerçekten. Görev paylaşımı yapmak, benimde aklıma gelmişti. Siz söyleyince daha da oturdu zihnimde. Yapılan olumsuz yorumlara gelince, bilmiyorum ki insanlar neden hakim olmadığı konularda yorum yapar, akıl verir ve bunu da çirkin bir üslupla yapar. Gerginlik oluşturmaya, kırmaya ne gerek var. Evdeki hayvan dostlarımız bize Allah'ın emaneti. Ağzı var dili yok. Bizden başka kimseleri yok. Onların o karşılıksız sevgisini tecrübe etmeyen, verdiği huzuru bilmeyen kalplerle muhattap bile olmak istemiyorum. Allah selamet versin.
0 oy
(87 puan)
Kimsenin yorumlarına bakma derim benimde evimde 6 yaşında kedim var ve şuan 25 haftalik hamileyim doğuma yakın bi seferlik traş önerebilirim tüy açısından yani en azindan ilk 3 ay biraz koruma sağlar. Sonrası için dusenli tarama ile fazla tüylerden kurtulabilirsin :) evinde beslemeyen ya da hiç bi kedinin başını okşamamış kalbi kötü insan çok o yüzden bilemezler oda evlat ayrım yapılmıyor. Kendini hiçte strese sokma bence sakınan göze çöp batar akışına bırak derim :) 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 178 göst.
0 oy
2 cevap 177 göst.
25 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sunmoon (52 puan) sordu
0 oy
2 cevap 183 göst.
29 Mayıs 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 444Seda444 (423 puan) sordu
0 oy
22 cevap 949 göst.

648,304 soru

3,417,179 cevap

4,247,912 yorum

183,261 üye

...