0 oy
165 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (154 puan)
Açıkcası normal doğumdan korkanlardanım.. yani bekarlığımda bile ay one öyle ya normal doğum zordur diyenlerdendim korkardım.. şuan ilk hamileligim ve daha 4 aylıgım ama tabiki de düşünmem lazım böyle şeyleri ben sezeryan istiyorum ama birazda kararsızlık var.. devlete gidiyorum doktorum sezeryan veya normal karışmıyor zorlamıyor tabi ki mecbur kalınmadıgı sürece.. Allah sağ sağlım sağlıklı bir şekilde kucagima almayı nasip etsin önceliğim o. Siz neyi önerirsiniz peki ? 

7 Cevap

+1 oy
(1,942 puan)
Burada herkes farklı bir şey söyler, kafan iyice karışır canım. Sen kendini hangi doğum şekliyle iyi hissedeceksen, hangisine kendini daha yakın hissediyorsan doktorunun da onayıyla onu yap bence. Çünkü burada normal doğum yapan sezeryana, sezeryan olan normal doğuma karşı. Bazıları tercihlere saygı da duymuyor o yüzden kalbinden ne geçiyorsa onur seç bence. Sağlıkla büyüyüp doğsun inşallah. 
(154 puan)
Çok güzel bir yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim♥️
-Reklam-
+1 oy
(2,867 puan)
İlk olarak devlet Hastanesi'nde zaten isteğe bağlı sezaryen yapılmıyor. İkincisi kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin. Herkesin bünyesi farklı. Bunun kararını doktorunuzla birlikte verin. 
(154 puan)
Teşekkür ederim yorumunuz için.. doktorum aksi bir durum olmadığı sürece soran birisi zorlama yapmıyor. Giden herkese karşı böyle duyduğum yorumlarda bu şekilde
0 oy
(11,325 puan)
Devlette zorunda olmadığı müddetçe sezaryen olmaz. Korkularınız varsa bunu göze almanız lazım yoksa özele gidin. 

Ben normal istiyorum. Bunun için hamile pilatesi yapıyorum kendimi psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyorum. Tabii ki ben ne yaparsam yapayım o an bebeğin durumuna da bağlı her şey. İki doğumun da avantajı da var dezavantajı da var. Ama normal doğumun faydalarını okuyunca çocuğum ve kendim için bu olmalı diyorum. Ama korku başka bir şey, korkup kendinizi kasıyorsanız, panik atak boyutuna getiriyorsa sizi bunu doktorunuzla konuşun, özele gidin. İnsan için en uygun olanı normal doğum ama sizi zorlayacaksa sezaryen olun. Ben 32.haftadayım. ablamlar hep 36-37-38 de doğurdu. Gün geçtikçe heyecan artıyor. Afakanlar basıyor resmen. Ama oluruna bıraktım ben. Bu çocuk bir şekilde doğacak öyle ya da böyle.
(154 puan)
Ayyy sizi çok  çok iyi anlıyorum.. Allah'ım sağ sağlim kucaginiza allmayi nasip etsin inşallah.. en güzelini yapıyorsunuz aslında :) ama devletteki doktorum zorlama yapmayanlar dan yaji daha önce giden kişilere sorduğumda yapmadigini söyledi bakalım inşallah dediğiniz gibi benimde fikrim değişebilir herşey olabilir tabiki
0 oy
(1,027 puan)
Sezeryan doğum bi acil doğum ameliyatıdır yani gerekmedikçe yapılmasını doğru bulmuyorum.Evet normal doğum zor asla kolay diyemem ama sonrası aşırı rahatlık ve kolaylık.Sanki hiç doğum yapmamış gibi oluyorsun.Okadar kötü birsey olsa bunca kadın yapabilir mi.Ben ilk hamileliğimde normal doğurdum şimdi 2 ciye hamileyim inşallah buda normal olur diye dua ediyorum sonuçta hiç deneyimlemediğiniz birşey bukadar korkmayın tabi yine size kalmış :)
(154 puan)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.. tabiki haklısınız ama elimde değil malesef.. 1 dakikamizin garantisi yok ne olacağımız belli değil yani fikirlerimde değişebilir herşeyde olabilir o yüzden suanki düşüncelerim bu yönde :) hayırlısı herşeyin sağ sağlim kucaginiza almak nasip olsun inşallah :)
(1,027 puan)
Hakkınızda hayırlısı olsun hemen sezeryana odaklanmayın derim inanın kucağınıza verdiklerinde gözünüz ne sancı görüyor ne başka birşey Rabbim tüm annelere hayırlı doğumlar nasip etsin sağsalim İnşallah :)
(154 puan)
Amin inşallah :)
0 oy
(13 puan)
İki doğumumda normal oldu . Çok şükür bı sıkıntı yaşamadım . Üçüncüyü doguracagim inşallah ve hadi sezeryan olursam diye korkuyorum. Düşün eğer kötü bı süreç olsaydı üçüncüyü bari sezeryanla olsun isterdim :) normal doğumdan sonra hayata dönüşün 1 saat sürüyor sezeryan da doğum anında iyisin ama sonrasını bilmediğim için korkuyorum . Doğurduktan sonra ayakta çıktım dogumhaneden ve sağlık olarakta normal her zaman daha sağlıklı. Korkma hiç bı şekilde sürece bırak kendini normali dene derim kimsenin içinde kalmamış elbet çıkarıyorlar o süreç kendi kendini yönlendiriyor ama sezeryan ile karar vermeni istemem çünkü çok rahat ediyosun
(154 puan)
Çok güzel bir yorum ve çok rahatlatıcı çok teşekkür ederimmm :)
(13 puan)
Rica ederimmm ♥️♥️
0 oy
(1,728 puan)
normal doğumun ne kadar zevkli bir şey olduğunu bilseydin asla korkmazdın. doğum anı öyle büyülü allahın yardım ettiği bir an ki korku uğruna bu andan vazgeçmek ancak bilinçsizlik. bu ani kendi bedeninden ve çocuğundan mahrum bırakmamalısın. kendini biraktiğin an da o kadar kolay ilerler ki. yeter ki bizim kadın olarak vücudumuzun en doğal işlevi olan doğumu gerceklestirmesine izin vermek. yapmamız gereken sadece bu :) 
(9 puan)
Yorumunuz çok hoşuma gitti bende çok korkuyorum ama teselli oldu benim için teşekkür ederim
(154 puan)
Çok teşekkür ederim yorumunuz icinnn ve beni bir nebze rahatlattiginiz için :)
0 oy
(6 puan)
Bence normal doğum yap eğer bebeğin duruşu normal doğum için uygunsa son ana kadar bir problem yoksa normal doğum olsun acısı var ama doğurduktan sonra hiçbir sorunun kalmıyor sadece kesik atılmış ise dikiş yerlerin biraz ağrır o kadar oda geçiyor 1 haftaya kadar 
(13 puan)
Benim oda agrimamisti biliyo musun ve asla ağrı kesici ne iğne ne hap kullanmadigim halde

İlgili bir soru bulunamadı

654,428 soru

3,440,501 cevap

4,274,248 yorum

184,898 üye

...