0 oy
342 göst.
Doğum kategorisinde (239 puan)
Kizlar ayip olacak ama dikissiz normal dogum yaptim kanamam yok denecek kadar az iliski ne zsman olmali 40 gun diyorlar ama kanama varsa kanamam bszen hic yok bazende yok denecek kadar azicik

12 Cevap

+2 oy
(2,260 puan)
Günahını sevabını söylemiyorum sonuçta inançsız da olabilirsiniz ama bırakında vücut kendini bi toplasın enfeksiyon kadarsınız herseyden ziyade 2 dkk zevk alcaz diye sonrasında eziyet çekmeyin. 
-Reklam-
+2 oy
(1,231 puan)
6 hafta doğumdan sonra kanama olmasa dahii beklemelisin..Enfeksiyon riskin var, rahim toparlanmadı.. Dinimizin yasak ettiği herşeyin bilimsel bir açıklaması var canım. Sırf kanama var yada yok diye yasak bir durum değil bu.. 
+2 oy
(645 puan)
İşin dini boyutuda var  40 gun yasak ilişki günah ama tabi o size kalmış normaldede doktorlar onermiyor 40 bitene kadar rahmin ancak toparlanır  
0 oy
(307 puan)
Dikişsiz nasıl oldu tavsiyen var mı bide cnm 40 gün geçsin kanama olmasa bile bekle 
0 oy
(15 puan)
Canm 40gun geçmeden dini açısından ilişki günahtır 
0 oy
(782 puan)
40 lilik döneminde günah sayılıyor ama kanama olmayınca da günah mı bilemedim
0 oy
(68 puan)
Kanamanız olsun olmasın dinimizce haramdır günah doktorlarda onermiyor 
0 oy
(11,289 puan)
O 40 gün sadece kanama için değil enfeksiyon kapmaması için söyleniyor. 40 inancından falan değil. Günahı sevabı size ama 40 gün hatta tam doğrusu 42 günmüş. Lohusayken enfeksiyon kapmak tehlikeli olabilir. Al basması dedikleri olay, halüsinasyon görme falan bu dönemde enfeksiyon yüzünden olur
0 oy
(2,096 puan)
Dikissizde olsa 40 gun beklenmeli. Dini inancinizi bilemiyorum o yuzden yorum yapamicam ama saglik acisindan hem rahim hem vajina toparlanir. 
0 oy
(333 puan)
Kanaman tamamen temizlensin bence
0 oy
(333 puan)
Herkes dinen günah demiş ama kanama bittiyse günah değil diye biliyorum. Sonuçta helalinle birlikte oluyorsun günah diye uydurulmuşş
0 oy
(1,113 puan)

Alimlerin cumhuruna göre lohusalığın minimum süresi yoktur, bir kadın lohusalıktan temizlenir temizlenmez yıkanması vaciptir. Bunun üzerine kırk gün geçmese de namazını kılar orucunu tutar. Çünkü lohusalığın minimum süresini sınırlayan her hangi bir şer’i bilgi bulunmamaktadır.  (İbn Kudame, El Muğni 1/428)

Bazı alimer bu konuda icma olduğunu aktarmaktadırlar. Tirmizi Rahimehullah şöyle dedi: Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem’in sahabeleri, tabiinler ve onlardan sonra gelen ilim ehlinden aktarıldığına göre lohusalık geçiren kadın, kırk gün namazı bırakır. Ancak daha önce temizlenirse yıkanır ve namaz kılar. (El Mecmu, Nevevi 2/541)

Şeyh İbn Baz Rahimehullah’a: Lohusa kadın kırk günden önce temizlenirse namaz, oruç ve hac ibadetlerini yerine getirebilir mi? Diye sorulduğunda, şöyle cevap verdi:

Evet. Namaz, oruç, hacc ve umre gibi ibadetlerini yerine getirebilir. Ayrıca eşiyle de münasebete girebilir. Şayet kadın doğumdan 20 gün gün sonra temizlenirse yıkanır ve ibadetleri yerine getirebilir eşine de helal olur. Osman bin Ebil as’tan bunun mekruh olduğuna dair rivayet edilmesi ise tenzihen mekruh olduğu yorumu bulunmaktadır. Ayrıca bu görüş şahsi bir ictihad olup bunun bir delili bulunmamaktadır.

Bu konuda doğru olan görüş: Lohusa kadın kırk günden önce temizlenirse temizlenmesi geçerli olur. Şayet kırk gün içerisinde kan tekrar akarsa süre lohusalıktan sayılır fakat temizlik esnasında kıldığı namaz ve tuttuğu oruç geçerli olup tekrar yapmasına gerek yoktur.

Daimi Fetva Kurulunda verilen fetvaya göre:

Lohusalık geçiren bir kadın şayet kırkından önce temizlenirse yıkanır, namazını kılar, orucunu tutar ve eşiyle ilişkiye girebilir.  (5/458)

Ayrıca farklı bir soruda Ramazan ayından 7 gün önce doğum yapan bir kadın temizlenip Ramazan ayını oruç tutan kadınını durumu hakkında sorulduğunda şöyle cevap verildi: Şayet konu söylendiği gibiyse temizlik süresinde tuttuğu Ramazan orucu geçerli olup kaza yapmasına gerek yoktur.

Daimi Fetva Kurulu (10/155), Bu konuda

En iyisini Allah bilir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 519 göst.
7 Eylül 2021 Doğum kategorisinde Kozalak (35 puan) sordu
0 oy
5 cevap 553 göst.
17 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu
0 oy
6 cevap 737 göst.

650,408 soru

3,424,894 cevap

4,257,136 yorum

183,801 üye

...