0 oy
121 göst.
Doğum kategorisinde (1 puan)
Merhaba kızlar 24 haftalık hamileyim Almanya'ya geleli bir sene oluyor Almanca bilmiyorum maalesef  şuanda bir klinikte doktor kontrolüm oluyor ama doğum için hastaneye gidiliyormuş bilgim yok ve doğuştan kalça cikikligim vardı alçıya alınarak tedaviyle iyileşmişim ama bu normal doğumu etkilermi bilmiyorum Almanya'da sezeryana karşıymis doktorlar ne yapacağımı bilmiyorum ve sanırım refakatçi almiyolarmis Almanca bilmiyorum hemşireler le nasıl iletişime gecicem hiç bilmiyorum
Gebelik haftası 24

3 Cevap

0 oy
(7 puan)
Ben bu başlıkta bekleyeyim. Bende Almanya'dayım almanca İngilizce var daha 16 haftalık hamileyim ve ilk gebeliğim. Doğum konularına hiç girmedim henüz biraz dil konusunda pratik yapsanız daha kolay olur diye düşünüyorum eğer imkanınız varsa.
-Reklam-
0 oy
(1,231 puan)
*Hangi şehirdesin canım.. Almanyada ebe hakkın var, eve ebe geliyor seni kontrol ediyor bütün sorularını ona sorabilirsin, eğer türkçe konuşan bir ebe bulursan çok iyi olur, bulamazsan eşin yada başkası  tercüme eder.. 

*Onun dışında doğuma hazırlık kursları var, sağlık sigortası bunları karşılıyor, eşinle beraber gidebilirsin çok faydalı bilgiler alıyorsun orda. 

*Kalça çıkıklığı sorununu kadın doktorunla görüş, ayrıca doğum yapmaya karar verdiğin hastane seni çağıracak oradada bu durumunu anlat, belki öncesinde acil durum için  narkoz doktoru ile görüşmen gerekebilir.

*Doğumda yanına almanca bilen birini al mutlaka, eşinde gelebilir. Çok iyi ebeler doktorlar burda, senin nazinla oynuyorlar diyebilirim. O yüzden sakın korkma..

*Dogumhaneye giderken orası için yanına ayrı bir çantada  sabahlik ve terlik mutlaka al, çünkü odada genelde çıplak oluyorsun, yada bi tişört oluyor, wc ye giderken sabahlik üzerine rahat bir şekilde alman için gerekli oluyor.

*Bebeğe sadece hastane çıkışı için kıyafet al yanına, hastanede hastaneye ait kıyafetler giydiriliyor senden birşey almıyorlar.

*özel oda kiralarsan yanında refakatçi kalabiliyor, ama hastane müsait değilse kiralayamazsan sakın tedirgin olma, a'dan z'ye herşeyini hemşireler doktorlar yapıyor.. Hatta yanında biri kalsa yine hemşireler herşeyini yapıyor. 
0 oy
(227 puan)
Almanca bilmesende türk hemsirelerj mutlaka her hastanede var hastaneye dogumda gjdiceksin zaten nornal kontrolerini doktorda yapiyosun sezeryan zorunlu olmadigi sürecede yapmiyolar evet saglik acisindan normam.dogum daha iyi oldugu icin kalcan icin esin gelip dpktoruna anlatsin refakatci oda kirslarsan aliyolar zaten ki genelde yer bulunuyor bizim hastanede 80 euro mesela ve hemsireler herseyinlw ilgileniyor zaten esin dogumda yaninada girebiliyor yada kimi istiyolsan artik korkma ina  bana  cok iyi oluyor ebeler 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 65 göst.
25 Ağustos 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Syedaa (7 puan) sordu
0 oy
1 cevap 84 göst.
19 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gn1810l. (5 puan) sordu

649,181 soru

3,420,240 cevap

4,251,610 yorum

183,478 üye

...