0 oy
268 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde

Kizlar ben istemedm seker yuklemesini. Doktordan geldm smdi icemem elimde degil o kadar tatli suyu dedim. O zaman kanda verebilirsin dedi. 3 tup verdm 1 tup yanmda 1 saat snra gdicm yemek yiyipte. Genede seker varsa cikar dmi.  Kan uyusmazligi icinde 10 gun snra gel.dedi. 

Gebelik haftası 27

6 Cevap

0 oy
(310 puan)

Bende yaptırmak istemiyorum o testi sonuçta aynı şeyi dogumdan hemen sonra yapıyolar bebeğe ve çogu dr önermiyor bunu

Yoo bu benm icindi.
(310 puan)
Umarım bişey çıkmaz canım ben bebiş için anladım
Yk dogduktn snra topuktsn aliyolr kani diye dedm
(688 puan)
Onemli olan anne karnindayken bebegin gelisimini etkileyecek bir seker intoleransi var mi yok mu belirleyip gebeligi ona gore takip etmek. Dogumdan sonra topuktan alinan kanda fenilketonuriye bakiliyor oncelikle. Yapilan testler apayri testler yanlis yonlendirmeyin insanlari. Dunya sağlık örgütü uyesi bir hekim misiniz?
Soruyu soran benm. Hekimim diye bsibdemedm aliyolr dedm gordugumu bildgimi soyledm tartsma cikaracak bsi yok burda.
-Reklam-
0 oy
(2,622 puan)

Evet canım öylede çıkar varsa inşllh yoktur 

0 oy

Ben ozele gidiyorum belki uygulama hastaneden hastaneye değişir ama içtiğim içecek elmalı soda ile aynıydı tadı.. çok şekerli birşey beklerken mis gibi içtim.. isterseniz özelden bu test için fiyat alıp gidebilirsiniz. Fazla maliyetli olacağını düşünmüyorum.. size uygulanan konu hakkında bilgiye sahip değilim ne yazıkki :)

Ozele gdiyorm zaten :)
İçecek çok kötü birşey değildi ben beğendim şahsen :)) buradan okuduklarım, duyduklarım gözümde büyütmüşüm ☺️☺️
:)) amaan verdm artik.kani ya :D
0 oy
(865 puan)

Bende zamanında yaptırmadım canım şeker yüklemesini sonra 32. Haftada şeker çıktı şimdi diyet yapıyorum durmadan kan şekeri ölçüp duruyorum. Eğer kandaki insülin düşmezse doğdugunda bebekte solunum sıkıntısı küvezde kalma gibi durumlar oluyo bilgin olsun. İlk hamileliğimde yoktu şeker. Bunda çıktı işte 

Annemde olediyo oldu benm kardesmle bnde ckmams.. ama en ufagmzda ckti ama yukleme yaptrmdi
(865 puan)
Normalde de zayıf bi insanım ailede de hiç şeker yoktu ona güvenip yaptırmadım. Ama her hamilelik farklı oluyomuş öğrendim. Neyse normal kanda da çıkar. Eğer yüksek çıkarsa zaten mecbur yükleme önerir doktor. Diyet mi lazım insülin iğnesi mi vurunman lazım diye. İnşallah iyi gelir sonuçların. Hamilelikte diyet yapmak falan zor geliyo insana
(688 puan)
Evet canim iste aniden cikabiliyor. Burada bu yorumlardan hareket edip testleri yaptirmayip sonra vay efendim bende su cikti bu cikti şeker cikti bebegin suyu cokmus sekere bagli dediler diye gebeligin ileri safhalarinda yana döne agliyorlar.. Falanca yaptirmamis ben de yaptirmayim demek kimse kusura bakmasin da tam bir ahmaklik. O zaman doktora da gitmeyin. Ayrica dusuk kilolu olmak hatta sifir beden olmak vucudun saglikli oldugunun bir gostergesi asla degildir. Kimsenin test gorusune bakip yaptirmamazlik etmeyin hekiminizle tartisin bu konulari. Topuk kaniyla is bitseydi herkes topuk kanini beklerdi.
Topuk.kanini.bebekler icin soyledm. Sadce ben kndi.gorusumu belirttim. Yuklme yaptirmadm kanda cikarmi dedim bn. Belirttigim gbi bebekten bakiyolr topuk.kanina. 8 yasnda bi kardesm var annem le ozel klinige gdiyoduk muayeneye tabiiki herkzde bir degil amao az ck bluyorm iki tane kaybim var cnku... eeet dedgin gbi eskiden doktor yokmus ilac igne ve bebekler ne kadar saglkliyms. Ama kiloyla alakali bisi diyemem. Vn zaten 55 den asagya inmedm hic.
0 oy
(758 puan)

Bende özele gidiyorum canm ama istemedim seker yuklemesini doktorumda tokluk bakalm o zaman dedi cok sukur iyi çıktı oda yeterli oluyo yani hic geregi yok vucuda o kadar glikozu vermeye ben zaten normaldede tatlidan sekerden uzak duran biriyim

0 oy
(225 puan)

gizli şeker varsa çıkmaz ama normal şeker çıkar 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 68 göst.
3 gün önce Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde yrnnur (17 puan) sordu
0 oy
3 cevap 117 göst.
26 Mart Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Rafet (556 puan) sordu
0 oy
1 cevap 62 göst.
29 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ersed (20 puan) sordu
0 oy
2 cevap 99 göst.

650,056 soru

3,423,572 cevap

4,255,492 yorum

183,722 üye

...