0 oy
274 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (730 puan)
Gebelikte 11. Haftadan itibaren 20 haftaya kadar kasıklarımda özellikle sol kasigimda ve özel bölgemin üstünde oturup kalkarken yürürken yatakta sagdan sola soldan sağa dönerken yani hareketle ortaya çıkan ağrılarım vardı. Kac doktora sordumsa internette ne kadar araştırdımsa normal bir sey oldugu yazıyordu. Yürüyüş plates yolculuk bunlar serbest mi sıkıntı olmaz mı dediğimde hepsi serbest bırakıyordu yürüyüş ve plates cok iyi gelir yolculuk da molayla sıkıntı olmaz diyorlardı. 3 bin adım atsam ağrılarım artiyordu.

Yaşadıklarımı olumsuz etkilenmemeniz icin anlatmak istemiyorum.

Ancak eger böyle ağrılı bir gebeliginiz varsa ve hareket sizi olumsuz etkiliyorsa tavsiyem gebeliginizi yatarak gecirmeniz. Tabi ki herkes aynı seyi yasayacak diye bir sey yok sizi korkutmak istemem sadece rahim ağzı yetmezligi tanısına karşı tedbirli olmanızı tavsiye ediyorum. Sağlıklı gebelikler dilerim.

2 Cevap

+1 oy
(1,656 puan)
Bende plates yapiyirdum doktorum 3 aydan sonra yap riskin var dedi yapamiyorum zaten halim yok yapacak
(730 puan)
Ben 14. Haftada başlamıştım. Aslında çok aktif yaptığım da söylenemez. Top üzerine oturup ufak kalca hareketleri yaparak kaslari kasiklari rahatlatmaya çalışıyordum. Cok sık ve cok uzun süre de yapmıyordum.
-Reklam-
0 oy
(37 puan)
Size katılıyorum. İlk hamileliğimde belli bir haftadan sonra bu şikayetleri rahim ağzı kısalığında yaşamıştım. Sadece dinlenerek geçirdim. Şimdi 2. hamileliğim 11 haftaligim ve yazdığınız şeyleri şimdi hissediyorum rahim ağzı ölçümü yapılmadı daha ne olur ne olmaz diye sürekli istirahat halindeyim. Çok dikkat edilmeli. 
(730 puan)
Serklaj neden yapmıyorlar canım yapacaklar mı? Bana sonraki gebeliklerde 12. Haftada 2li tarama yaptır sonuc iyi gelirse hemen serklaj dediler. Ben nasip olursa bir dahakinde 10 haftada nipt testi yaptırıp hemen ardından serklaj olucam.
(37 puan)
Cuma günü ikili test için gideceğim. Gittiğimde şikayetlerimi söyleyeceğim ölçüm yapılmasını isteyeceğim bakalım inşallah bir sorun çıkmaz.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 95 göst.
0 oy
1 cevap 155 göst.
7 Şubat Hamilelikte Testler kategorisinde misafir sordu
0 oy
1 cevap 97 göst.

651,350 soru

3,428,687 cevap

4,261,171 yorum

184,107 üye

...