0 oy
115 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (730 puan)
Hangi tetkikler isteniyor?

3 Cevap

0 oy
(11,304 puan)
Periantoloji gebelik öncesi muayeneye bakmaz diye biliyorum çünkü alanı riskli gebelikler. Jinekologa gitmeniz gerekli
(730 puan)
Omurinci o testleri gebelik durumu belli olunca mı yaptırdın canım yoksa gebelik öncesinde mi? Progestan da yine gebelik düşündüğün zaman mı başlandı gebe oldugun belli olduktan sonra mı?
(11,304 puan)
Üniversite hastanesinde polikliniğe değil de özel muayeneyi o yüzden dedim, polikliniklerde başlarından atabiliyorlar, oradaki doktorlar daha uzman bile değil ama özel muayenelerde doçent ya da profesörler oluyor. Yani yine de güvenmiyorsanız özel hastaneye gitmeniz lazım. Umarım güzel sonuçlar alırsınız.
(1,284 puan)
Kanda gebelik çıkınca oncekilerde devlete gitmiştim. Bu sefer özele gittim hemen keseyi gördük bebegide görünce ben hemen progestan kan sulandırıcı başlamak istediğimi söyledim 3. Kayıp olmaması adına doktorda yazdı ilaçları sağolsun.cunku devlette riskli gebelik bölümü yazıyor bu ilaçları dedi kaderime terketti beni. Genetik test sonucum 3aylik oldum hala belli değil 6haftalikti yaptirdigimda. Şuan 13+3 haftalık. İkili tarama kan sonucu risk sınırı çıkınca iki gündür 3ayri ultrasona girdim ultrasonda hicbisey görünmüyor amniosentez diye söylenip durdular. Yaş faktörü etkiliyor biliyorum. Sonucu daha yüksek çıkıp sağlıklı bebek doğuran bisuru insan var arkadaşımda var. Allah büyük herkesin ayrı derdi var rabbim yar yardımcımiz olsun
(730 puan)
Ghps
Üniversitelerin özel muayenesi anladım canım evet haklısın bu gelmemişti aklıma. Ikisine de gidip bakarım iyi olur. Insallah canım sag olasın.
(730 puan)
Omurinci
Ben öncesinde yaptırmam lazım canım tekrar göze alamıyorum yasayan cocugum hic yok. Bu ikinci gebeligimde 3 lü tarama riskim yüksek gelmişti benim de. 10 haftalikken nipt testi yaptırmadigima pisman oldum. 3 temmuza randevu almistim nipt icin. Bence ne yap ne et onu yaptır aklındaki şüpheden kurtul. Benim basima daha farklı seyler gelince nipt randevum da gecmis oldu. Yaşın kaç ki canım?
-Reklam-
0 oy
(764 puan)
Ben jinekologa gitmiştim çocuk düşünüyorum herhangi bir sorun var mı yok mu genel muayene olmak istiyorum diye bide adetlerim düzensizdi o yüzden de gittim kan idrar tahlillerim yapıldı doktor herhangi bir sorunun yok demişti ama ne tahliliydi tam hatırlamıyorum 
(730 puan)
Anladim canım ben de iki gebeligimden önce de jinekologa gitmistim rutin kanlar ve ultrasona bakilmisti. Benim 2. Gebelik kaybım olacak. Özel perinatologla görüşmüştü ailem bu gebelik için bir sey yapabilir miyiz diye o sırada bir sonraki gebelik icin de fikir sorulunca gebelik öncesinde muhakkak bana gelmesi lazım. Gebelik öncesinde yapmam gereken tetkikler sonrasında tedaviler olacak kontrollü bir sekilde gebe kalmasini sağmalıyız ki tekrar benzer seyler yaşanmasın demis. Ona istinaden sormuştum.
0 oy
(57 puan)
Ben gittim çünkü 24+3 'te suyum gelmişti o sırada konuştuk doktorla artık yapılabilecek birşey yok demişti doğum başladığı için 25+3 'te erken doğum yaptım bu doğumdan sonra neden böyle olduğunu öğrenmek için gittim trombofil paneli testi istedi pıhtılaşma bozukluğu var mı diye  birkaç muayene yaptı  çok büyük enfeksiyon yarası olduğunu ve bir miyomum olduğunu söyledi yani sorunu bulmak için kişiye özel muayene ve testler yapılıyor 
(57 puan)
Genetik test de yapılmıştı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 127 göst.
0 oy
3 cevap 158 göst.
9 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Furkanbabacanim (43 puan) sordu
0 oy
5 cevap 199 göst.
21 Haziran 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ruveydacicek (97 puan) sordu
0 oy
14 cevap 439 göst.
22 Mart 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Uckizannesi (43 puan) sordu

650,975 soru

3,427,098 cevap

4,259,610 yorum

183,984 üye

...