0 oy
140 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (23 puan)
Kızlar ben doğurdum da geçen bir yerde okudum ultrasyona çok sık girilmemeli diye. Sonra düşündüm acaba kac defa girmişim diye yani 10 defa girmisimdr. Oysa ki riskli gebelik de değildi keşke bu kadar girmeseydim. her yerde ultrason  bebeğe ve anneye Zarar vermez diyor ama çok da önerilmiyor. O yüzden buraya yazmak istedim özelikle ilk 3 ay bebek çok küçük ve tüm organları bu dönemde oluşuyor elinizden geldiği kadar az gidin doktora kızlar . Gelişmiş ülkelerde maksimum 5 defa iken ultrason muayenesi Türkiye de 11-12yms. Ben düşünemedim bari sizler çok abartmayn. Otizm o kadar artmış ki belki de bu ultrason yüzündendir bu bile geldi aklıma. Sağlıkla doğsun bebisleriniz. 

2 Cevap

+1 oy
(82 puan)
Ultrasound yüksek ses dalgaları vererek görüntü elde etmektir. Işın ya da radyasyon içermez. Bu yüzden bebeğe herhangi bir zararı olmaz. Gebelik sürecine göre zaten 5 ile 10 kez arası değişir. Sizinki de normal o yüzden. Bu şekilde söylemler çok fazla. Her gün yeni bir şey çıkarıyorlar. Ultrasona girmeme durumunda da oluşabilecek anomalileri öğrenemeyebilirsiniz. Bu da bir risktir. 
(2,865 puan)
Çok güzel açıklamışsınız.
(82 puan)
Teşekkür ederim. :) Biz hamişlerin her gün kafasını karıştıracak şeyler çıkartıyorlar vallahi. Geçmişten bu yana teknolojiye karşı olduğumuz için gelişemiyoruz.
(2,865 puan)
Ayyynen öyle.
(23 puan)
Dediklerinizi biliyorum her yerde o tür yazılıyor zarar verilmiyor deniyor ama çok da önerilmiyor . Demek fazlası zarar ki onerilmiyor onu diyorum. binde 1 ihtimal bile varsa dikkat edilmesi taraftarıyım. Ayda bir 45 günde 1 gidilince de bebekte bir anormallik varsa tespit edilir. Sadece detaylı ultrasonda bile her şey görünüyor. çevremde 2 haftada 1 giden var. Eğer o şekilde giden varsa diye yazdım. Yine de herkes kendi bilir hanımlar:)
(23 puan)
Teknoloji karşıtı olsaydk herkesin elinde son model telefon ,evinde son model teknolojik eşyalar olmazdı. Teknoloji karşıtı olduğumuz için değil teknolojiyi yanlış kullandığımız için gelişemiyoruz.
-Reklam-
0 oy
(187 puan)
Geçmiş olsun bebeğini sağlıkla büyüt inşallah 

Ama ben doğuma kadar her hafta girdim çünkü riskliydi doktorum haftada bir çağırıyordu bazende mecbur olunca giriyorsun işte
(23 puan)
Yani insan mecbursa girer tabi canım. Riskli bir durum yoksa benim gibi her ay girmenin anlamı yokmuş 4_5 defa gidip de süreci bitirebilirmişim. Siz de sağlıkla büyütün inşallah.

649,610 soru

3,421,982 cevap

4,253,720 yorum

183,602 üye

...