0 oy
348 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (30 puan)
38+5'te sabah 2 de sancılarım sıklaştı, beş dakikada bir olunca saat 4'te devlet hastanesine geldik. 4cm açılma vardı 4:30'da yatış yapıp serumla suni sancı verdiler. Açılma 8:15te 9cmye çıktı 8:45'te de bebeğim doğdu. Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz.
Gebelik haftası 38+5

8 Cevap

0 oy
(4 puan)
düzenledi
Gozunuz aydın çok geçmiş olsun.Saglicakla büyüsün bebeğiniz.Doktor seçme şansınız oldu mu acaba?
(30 puan)
Çok teşekkür ederim, bebek bekliyorsaniz darısı sizin başınıza inşallah. Tek avazda nasip etsin rabbim. Doktor muayene bile etmedi ebelerle başladık ebeler doğum yaptırdı. Doktor sadece bir kere kanamanın olup olmadığının kontrol etti.
(1,036 puan)
Malesef devlette öyle bir şans olmuyor canım annem söyledi ebelerle doğum yapmış hep tek kardeşim de özelde yaptığı için doktor gelmiş diğer türlü ebe, bakıcı bunlar yardımcı oluyor :)
Normalde özel hastane takipliyim ama fiyatlar malum çok çıktı ve doğum parası da aynı şekilde bende devlete geçtim netice de bebek gelince ha ebe ha doktor :)
-Reklam-
0 oy
(2,309 puan)
Geçmiş olsun cnm bebeğin kaç kilo doğdu sezaryan mi zor normal doğum mu bende 38 harftadayim  korkuyorum  bebeğinin durumu nasil
(30 puan)
Bebeğime iri bebek dediler, normal doğum zorlar dediler hep 3.500 kg ile 38+5'te normal doğum yaptık. Nefes ve ıkınma çok önemli açılma da varsa kısa sürede doğum olur. Bende dikiş fazlaca oldu ama doğum kısa sürdü. İçinizi ferah tutun bebek doğduktan sonra her şey siliniyor. Ama gerçekten zor bir süreç.
(2,309 puan)
Normal doğumda neden o kadar dikiş oldu cnm
(30 puan)
Bebek tombul olduğu için ve ilk doğumum olduğu için bayağı zorlandım ben o yüzden oldu.
0 oy
(714 puan)
Sezeryan mi zor normal doğum mu nasil geçti sizinki dikisiniz var mı bebek kilosu ne kdr çok geçmiş olsun gözünüz aydın 
(30 puan)
Teşekkür ederim 4 cm açılma ile yatış yaptik 9 cm açılma ile çatala alıp normal doğum yaptirdilar. İlk gebeliğim olduğu için ve bebek 3.500 kg olduğu için iç dikiş çok oldu, dış dikişte var.
0 oy
(51 puan)
Hayırlı olsun bende 38+3 haftalık hamileyim doğumu bekliyoruz Allah nasıp ederse normal olsun istiyoruz benim de ilk dogumum olacak inşallah korkuyorum açıkçası kimisi suyun gelince hemen git diyor öyle mi yaptınız yoksa suyunuz geldikten sonra sancın 4 dk da bir oldugunda mi gittiniz
(23 puan)
Bende bunu çok merak ediyorum şu geldimi yoksa direkt sancı vurunca mı
(30 puan)
Benim suyum gelmedi, nişan da gelmedi ama sancım başlamıştı. Adet sancisindan daha yogun belden kasıklarıma doğru ilerleyen bir sanciydi. Sancı aralığını ve şiddetini takip etmek gerekiyor. Dün sabah 2 de sancıyla uyandım 5 dakikada bir yoğun durulamayacak bir sancı başladı. Saat 3e kadar bekledim geçmesini, sıcak bir duş aldım ama gecmedi. Sonra hastaneye gelmeye karar verdik. Acilden dogumhaneye yönlendirdiler açılma olunca da yatış verdiler. Sonra sanciya destek olsun diye suni sancı verdiler. Sancım geldikçe açılma arttı.  Doğum odasında suyu patlattilar daha önce bende su gelmemişti.
(672 puan)
Su gelince sanciyi beklemiyosun direk hastaneye çocuk susuz kalır ölür Allah korusun benim suyum geldi sancım yoktu birkaç saat beklediler gelmeyince suni sanciyla doğum oldu Su gelince mutlaka doğum olması lazim
0 oy
(66 puan)
Bende. 38 haftanın içindeyim sırtım da gelip giden bı sancı kasıklarım da ağrı bacaklarda şişlik kiramp ve bebek hateketlerinde azalma bunları yaşadınız mı acaba 
(30 puan)
İhmal etmeyin doktora gidin NST'de bebeğin kalp atışlarına baksınlar muhakkak. Ben sırtımdan girip kasıklarıma vuran şiddetli sancı sonrasında hastaneye gittim. Özellikle sancının şiddet ve sıklığını takip ettim. 5 dk'da 1 yoğun bir sancı geldi. Zaten bu sancı 4 cm açılmayi saglamis. Bebek hareketleri aydan dolayı da azalıyor kilosu artıyor, yeri daraliyor hareketi az da olsa varsa bir önemi yok aslında. Şişlik ve kramp bende olmadı bol su içtiğim için ama ellerimde uyuşma oldu son haftalarda. Magnezyum için muhakkak.
0 oy
(70 puan)
Hayırlı olsun  Allah analı babalı büyütsün 

Yatışınız yapıldıktan sonra sancıyı yatakta mi karışladınız ayağa kalkmanıza dolaşmanıza izin verdiler mi ?
(30 puan)
Çok teşekkür ederim. Ayağa kalkıp dolaşmaya müsaade etmediler doğum olana kadar yataktaydım.
0 oy
(37 puan)
Açılmanız varmış sanciniz olduğu halde neden suni sancı takildi
(30 puan)
İnanın onu ben de anlamadım süreç hızlansın diye taktılar sanırım çünkü kendi sancım çok şiddetli değildi. Suni sancı sayesinde de kısa sürede açılma oldu ve bebek doğdu.
0 oy
(1,036 puan)

Öncelikle hayırlı olsun sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat olsun :)

Lavman yapıldı mı? Birde suni sancıya neden ihtiyaç duydular açılmanız mı yavaştı? 

(30 puan)
Çok teşekkür ederim. Lavman yapılmadi ama sonra takip idrarı boşalttılar. İkininca makam gelirse ne yapacağım dedim yap gitsin önemli değil dediler. Kendi sancımla yavaş ilerliyordu suni sancı verdiklerinde çok hızlı bir şekilde açılma oldu ve doğum gerçekleşti.

İlgili bir soru bulunamadı

652,365 soru

3,432,724 cevap

4,265,670 yorum

184,379 üye

...