0 oy
149 göst.
Doğum kategorisinde (2 puan)
Kan uyuşmazlığı testi sonucu pazitif çıktı bu durumu yaşıyan varmı çok korkuyorum bebeğime zararı verir
Gebelik haftası 28

4 Cevap

0 oy
(271 puan)
O test nasil oluyor anlamadim 4 gebelik ilk defa dun halamdan duydum gelininde uyusmazlik cikmis igne vermisler
-Reklam-
0 oy
(190 puan)
Canım kan uyuşmazlığı sorunu bizde de var benimki negatif çıktığı için iğne yapıldı. Seninki pozitif çıktıysa iğneye yapılmıyor diye biliyorum. Tabii en doğrusunu doktorun bilir. Bu benim dış gebelik dahil 4.gebeliğim. Hiç korkma iğnesi ilacı olan bir sorun.
0 oy
(25 puan)
 Canım 3tür cevap yazıyorum ama sistemden atıyor beni. 

İlk gebeliklerde sorun çıkma olasılığı çok düşük. testin pozitif çıkması senin kanında antikor üretimi başladı demek. Bebek kanıyla karışıyor . Ne derece karıştığı önemli. Seninki artık takipli gebelik olacak.

Endişe etme ama ihmal de etme.perinatoloji seni takip edecek. Ultrasonla bebek sürekli izlenecek. Gerekli bir durumda tedavi için kan verilecek sana ya da bebege. Gerek olmayabilir de. Dediğim gibi Ne derece antikor var kanında o sürekli takip edilecek. Ona göre müdahale ederler. 

Riskli gebelik grubuna dahilsin. Ama tedavisi var. Unutma!

Belki erken doğum yaparsın. Ama önemli olan sağlığınız. O yuzden doktorları dinle.

Sağlıkla kucağına al inşallah..
0 oy
(611 puan)
Test pozitif cikinca ne kadar etkilendigine(titrasyonuna) bakiyorlar daha sonra. Titrasyonlu sonuc daha onemli. Titrasyonu Dusuk cikarsa endiselenmeyin yuksek cikarsa da (perinatologa yonlendirirler, orda takipli olursunuz)  tedavisi var.  Umarim test yanlis sonuc vermistir yine de. Bizde de kan uyusmazligi var testi yaptilar pozitif cikti. Bu sefer titrasyonlu baktilar. Deger cikmadi. Meger pozitif degilmis testim, yanlis sonuc cikmis. 

İnsallah saglikla hayirla dogum yapip, saglikla hayirla buyutursunuz bebisinizi

649,056 soru

3,419,798 cevap

4,251,052 yorum

183,459 üye

...