0 oy
132 göst.
Doğum kategorisinde (149 puan)
Mrb arkadaşlar bi defa sormuştum ama tekrar sormak istiyorm. İlk gebeliğimde yani bundan 5 sene önce doğumda atoni dedikleri şeyi yaşadm. Yani normalde doğumdan sonra rahim kendini topluyor yavaş yavaş ve kanaman azaliyor, benimki hiç toplamadi ilk ayağa kalktiğm gibi vucudumdaki butun kanin yere akmasiyla yere yiğılmam bir oldu. Tekrar dikiş açildi tekrar çatala çiktim, ölmekten çok korktum çunku yavaş yavaş şuurumu kaybediyordum. 3-4 gün kendimde değildim bi baygın bi aygındim vs. Çok şükür geçti ama şuan tekrar 18 haftalik gebeyim. Tek korkum doğumda yaşadigm atoni kabusunu tekrar yaşamak. İlk gebelikte oldu diye ikinci gebelikte de olmak zorunda mi. Doktorumla konuştm ama içim hiç rahat değil:( Doğrusu biraz rahatlamak istiyorum yomsa 5 ay hergün bunu düşünmekten delircem yada bebeğime bişey olcak Allah korusun. Bu durumu yaşayan yada duyan varsa lutfen beni aydınlatir misinz? Şimdiden tşk ederm.
Gebelik haftası 18+1

2 Cevap

0 oy
(77 puan)
Canım korkma. Her gebelik birbirinden farklı. Aynısı tekrar Olacak diye bir şey yok. Bol bol dua et. Allah sağlıklı güzel kolay doğum nasip etsin. Zaten elden gelen bişey yok. Böyle düşünüp kendini daha çok strese sokma. Olacak olan zaten oluyor. Dua etmekten başka bişey gelmiyor elden. 
(149 puan)
İnşaAllah inşaAllah haklisiniz ama gerçekten insanin elinden gelmiyor
(77 puan)
İçini ferahlatacak şeyler yap. İçindeki kötü düşünceler hep şeytanın vesvesesi . Pozitif şeyler düşün ki pozitif şeyler olsun. Kötüyü çekme kendine. Rahatlamaya çalış
(149 puan)
İnşaAllahçok tşk ederm dua edin lutfen bana.
-Reklam-
0 oy
(48 puan)

Merhaba, soruyu sıralı çok olmuş ama ben yine de yazmak istedim belki cevaplarsınız,

Bende 8 gün önce doğum yaptım normalde epidural normal doğum olacaktı ancak geç kaldığı için normal doğum oldu çok zorlandım ve atoni geçirdim. Kanımın yarısını kaybettim. Neredeyse rahmimi alacaklardı. Kan takviyesiyle hayatta kaldım Allah evlatlarıma bağışladı. Şuanda iyiyim. Ama fiziksel ve psikolojik olarak çok etkilendim. 3. Çocuğu şimdi düşünemiyorum bile ama siz nasılsınız inşallah sizde bebeğinizde iyidir gercekten merak ettim. 
(149 puan)
Çok teşekkür ederim öncelikle gözünüz aydın olsun inşaAllah. İlk çocuğumdan tam 4 sene sonra ancak düşünebildin çocuk yapmayı tabii bu korkmuyorum demek değildi:') aralarında 5 sene var. Sırf atoni geçmişim var diye devlet hastahanesine güvenemedim açıkçası:' ( özelde yaptım normal doğumumu çok şükür bu defa o kadar fazla kanamam olmadı ama kanama olmasın diye sürekli gözetim altındaydım ve ilaç falan verdiler, kum torbası vs. Psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç sürekli korku içerisinde oluyor insan ama geçiyor merak etmeyin. Acil şifalar diliyorum.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 122 göst.
0 oy
0 cevap 127 göst.
5 Mart 2022 Doğum kategorisinde Zeynep enes mert (3 puan) sordu
0 oy
3 cevap 252 göst.

649,434 soru

3,421,282 cevap

4,252,945 yorum

183,548 üye

...