0 oy
303 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
Hanımlar herkese merhaba. 21+5 haftalık hamileyim. Hamileliğimin başından beri çok çok stres altındayım sürekli ağlıyorum ve bu durum beni çok üzüyor. Çevremdeki insanlar sebep oluyor buna zor bir süreç yaşıyorum ve bu süreçten bebeğimin de etkilendiğini bilmek beni çok üzüyor. Ağladığımda bebeğim çok etkileniyor mudur? Ona bir zararı oluyor mudur çok üzülüyorum.. 
Gebelik haftası 21+5

6 Cevap

0 oy
(1,231 puan)
Üzüntü ile stres hormonlarını salgılar ve kandan plesenta yoluyla bebeğe geçer. Biraz geniş düşünmeye çalış canım, stres hayatımızın her bölümünde var engel olamıyoruz düşünce tarzını değiştirerek baş etmeye çalış. Ben bi dönem stres yaşadım tansiyonum çok yükseldi çok korktum 9 ayı bi atlatayım sonra düşünürüm herşeyi diyorum şimdi.. 
-Reklam-
0 oy
(270 puan)
Bebeğinmi önemli etrafındakileri kimseyi takma kulağını tıka bebeğine odaklan
0 oy
(464 puan)
Ah o çevrenin verdiği stres malesef yok olmadığı bir yer, benim 4. gebeliğim geçen sene kızım oldu 10 aylık henüz , 17 ve 13 yaşında iki kızım daha var, üstelik yatalak anneme bakıyorum, evet çok zorlanıyorum. İki tane ergenlik çağında çocuk , geçen sene sprel ile hamile kalmıştım bu senede eşim korunurken yine hamile kaldım 10 haftalık herkeste bir soru nasıl yapıyorsun, aldırsaydın bunu niye aldırmıyon , nasıl başedicen, sanki gelip evimin işini, yemeğimi yapan bir kişi var, hepsinin kendim yapıyorum kimseden fayda yok ama konuşmaya gelince herkes yorum derdinde. Napayım dikkat ettiğim halde Rabbim bana bu evlatları nasip etti. Yani diyecegim herkeste var bu stres , ben daha bulamadım stres olmayan biryer , he şuda var geçen sene hamileyken bende çok ağlıyordum eşim bile bıkmıstı aglamamdan , kendini çok suçlama evet ağladın öyle olacakmış, buna nasıl bir çözüm bulabilirim diye bir çözüm bulmaya çalış , mesela ben EFT eğitimine katıldım çok rahatlatıyo tavsiye ederim sonra doğru nefes teknikleri de çok işe yarıyor, bana iyi gelmişti. 
0 oy
(5,660 puan)
Hamilelik nekadar mutlu huzurlu gecerse bebek dogunca sakin uysal huzurlu bebek olur. Hamilelik nekadar stresli huzursuz gecerse bebek dogunca aglak szirlaj omur torpusu huysuz. Bisey olur omrumu curutur. Bu bi gercek. Onun harici bi hastaliga dusuge erken doguma neden olmaz
0 oy
(605 puan)
Bebeğinin doğunca kolik ağlayan uyumayı sevmeten bi bebek olmasını istemiyorsan duygularına bi nebzede olsa hakim olmaya çalış ilk hsmileliğimde benimde çok sorun ve sıkıntılarım vardı ve hep ağlardım senin gibi. oğlum kolik bir bebek oldu ve şimdi 6 yaşında hala beni sinir lrizine sokuyor ikincide yine çok sıkıntılarımız vardı ama elimden geldiğince ağlamamaya ve kafama takmamaya çalıştım ve kızım abisine göre daha uslu uyunayı seven bi çocuk olmuştu. senin girdiğin üzüntü stres hep vebeğe geçtiği için doğum sonrası yol su elektrik olarak geri dönüyor sana ve bir sinir hastası olup çıkıyorsun. Benden sana tavsiye kim ne derse desin bebeğini kucağına alacağın o ilk ana odaklanarak sakinleş ve başka şeyler düşün üzülüp ağlama sakın 
0 oy
(1,598 puan)
Bu yüzden erken doğum yaptım tansiyon hastası olsum hicbisey için kendini üzme o bebeğin bı günahı yok 

649,177 soru

3,420,230 cevap

4,251,582 yorum

183,477 üye

...