0 oy
287 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (23 puan)
Simdidwn cevap veren herkese teşekkürler 

9 Cevap

+1 oy
Evet hepsini yaptırdım. En sonra doğumdan sonra olanı yaptırmıştım. Aşı kartında 1 sene sonra yine gel demişti. Onu da yaptırıcam işte bakalım takip ediyorum. 
-Reklam-
0 oy
(884 puan)
1 tane tetenoz oldum sağlık ocağı ebesi dogurunca bi tane daha yapalım demisti 
0 oy
(16 puan)
İlk gebeligimde de yaptırmadım hiçbir aşıyı şimdi yine yaptırmayacağız inşallah oğluma da yaptırmadım hiç birini. Lütfen iyi araştırın herşeyi okuyun ona göre karar verin. Ben hiçbirine güvenmiyorum temiz bulmuyorum. Kendi kararınız.
(23 puan)
Bizde düşünmüyoruz asi yptrmayi ama emin olamadım herhangi bir sknti yasarz diyede bir korku saldı
(562 puan)
Kızamıkçık, çocuk felci, kabakulak için olan aşılar yapılmalı bence bu aşı karşıtlığı yüzünden kızamıkcık yine salgına döndü haberler takip ederseniz öğrenirsiniz ben aşıların tarihçesini gelişimini araştırıp karar veriyorum uzun zamandır yapılanlar güvenli geliyor
(16 puan)
Tabiki herkesin araştırması kendine göre tercihimizi de ona göre yapıyoruz. Merak ediyorum kızamık aşısı olduktan sonra kızamıktan ölenler neden öldü ki halbuki aşının koruması lazım. Kimseye yaptırın yada yaptırmayın demiyorum. Aşı karşıtıda değilim içeriği temiz olan her türlü aşıyı olabilirim ama ne yazıkki bulamadık temiz olanını. Bu arada keşke haberler ve doktorlar hep doğru söylese....
(16 puan)
Lütfen araştırın zaten hersey önünüze dökülüyor. Aşı konusunda hiçbir zorunluluk yok biliyorsunuz. İçinize sinen olursa onu yaptırırsınız diğerleri kalır mesela. Kimse başına birşey gelmeden aşılara bakmıyor araştırmıyor maalesef ezbere yapılıp geçiyor sonra hastalanınca ah vah dönüyoruz gözümüz açılıyor.
0 oy
(1,082 puan)
İlk gebeligimde 15 yıl önce beş doz tetanoz aşısı olmuştum bı daha hayatın boyunca olmana gerek yok demişti hemşire.İkincin gebeligim 5 yıl sonraydı asi olmadım şimdi 15 yıl geçtiği için 1 doz vuralım diyolar ama olmicam.İki çocuğumun özel aşılarını bile yaptırmıştım hergun hastalar.alerjileri var herşeye.Bu bebeğime asi yaptırmayı da düşünmüyorum.En gerekli bı iki aşıyı yaptırırım belki daha karar vermedim.
0 oy
(2,864 puan)
Tabiki hepsini oldum. Covid aşıları dahil. 21.yy da mağarada gibi yaşamaya lüzum yok. Aşı toplumsal bir sorumluluktur. Bakın kızamık salgını tekrar hortladı. Ana nedeni aşı karşıtlığı.
0 oy
(11,206 puan)
Yaptırdım, yaptıracağım da
0 oy
(56 puan)
Olmadık elhamdülillah sağlıklıyz aşısız bebek kolay kolay hastaneye gitmez diyor dr alişan yıldırım gercekten öyle 
–1 oy
(1,920 puan)
Covid aşısından sonra diğer aşılara karşı da güvensizlik oluştu bende. Geçenlerde bir bayan burada tetanoz aşısından sonra ikizlerimin hareketleri kesildi, hastaneye gittim kalpleri durmuş dedikten sonra iyice korktum. Bundan sonra yaptırmam artık. Doktorlar bile aşılar konusunda ikiye bölünmüş durumdayken, nasıl güvenip olalım ki. 
–1 oy
(169 puan)
yeniden gösterildi
Aşı konusunda daha çok araştırmanızı tavsiye ederim benimde ilk gebeliğim kendi aşılarımi da bebeğinkileri de yaptırmayı düşünmüyoruz yediğimiz şeylerin içerikleri aşıların içeriklerinin değiştiği bu devirde ben böyle düşünüyorum çok fazla profesör var dinleyebilirsiniz yeni çocuğu olan arkadaşımın 5 aylık çocuğu evden çıkmadığı halde 2 kere hastalıktan hastanede yattı madem koruyor neden bünyeyi bu kadar yıpratıyor sorgulamakta fayda var 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 322 göst.
0 oy
7 cevap 256 göst.
27 Ocak 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ftmrftmr (60 puan) sordu
0 oy
4 cevap 150 göst.
24 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Eminem benim (66 puan) sordu

648,265 soru

3,417,031 cevap

4,247,790 yorum

183,249 üye

...