0 oy
207 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (8 puan)
9+4 hamileyim doktor folikasit önerdi sizce kullanmalı mıyım çevremdekiler folikasit çocukta otizm yapıyor diyor çok kararsız kaldım.
Gebelik haftası 9+4

6 Cevap

+1 oy
(11,212 puan)
Çevrenizdekiler doktorlardan daha iyi biliyorsa onları dinleyin. 

Bırakın gebeliği gebelik öncesinde bile kullanılması lazım. İlk 12 hafta. Siz geç bile kalmışsınız. Asıl telefon, tablet otizm sebebi ama insanlar kendilerinde suç bulmak istemedikleri için başka şeylere bahane bulur. Folik asit eksikliği tehlikelidir
(8 puan)
Haklısınız ilk hamileliğim olduğu için aklımı bulandırdılar. Bilgi için teşekkürler ederim.
-Reklam-
+1 oy
(492 puan)
Ben normalde her ne kadar tetenoz aşısı olsam da (pişmanım) aşı ve testlere karşı bir anne adayiyim. Folik asit bir vitamin takviyesi. Nasıl ki kan ilacı d vitamin vs ilaçları alıyorsak folik asit de rahme iyi gelen bir vitamin. eskiler böyle ilaçlar icmiyormus çünkü şimdiki zaman gibi herşey GDO'lu hormonlu değilmiş kendileri ekip öyle tüketiyormus. Siz ben organik yerlerden alıyorum güvenilir dediğiniz yerler varsa oradan sebze ve meyve alabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzelerxe ve meyvelerde kuruyemişler de var diyorlar folik asit. Ama işte ne kadar güvenilir onu siz bileceksiniz. Hamilelik dönemi ve doğum sonrası olan topuk kanı aşılar vs hepsine karşıyım ama vitamin takviyeleri bence önemli  
(492 puan)
Size de tavsiyem tetenoz aşısı, şeker yuklemesi 2 li 3 lu tarama . Anne karnından alınan sıvı testi vs hiç yaptırmayın. Çocuk doğduğunda topuk kanı aşılar ücretli aşılar bunlar çocuklara çok etki ediyormuş. Birçok doktor bunlara karşı zaten. Tetenoz aşısı ben vurulmak istemiyordum lakin ebe hanım ameliyatlarda kullanılan aletler paslı olma ihtimalinr karşı ol dedi. Şimdi düşünüyorum ameliyathanede ne işi var pasli neşterin ? Gereksiz. Şeker yuklemesine de çok baskı yaptilar ama yaptırmadım. Kağıt imzaladım.
(144 puan)
Bebekten alınan topuk kanı ile çok önemli hastalıkların erken dönemde teşhisi sağlanır. Mesela feniketonüri gibi. Eğer teşhis edilirse diyetle dahi düzelir, ancak teşhis yapılmazsa çocukta bazı enzimler sindirilemez ve beyini paramparça eder, çocuk ileri derecede zeka özürlü olur. Bu sadece tespit edilen hastalıklardan bir tanesi.
(492 puan)
Peki bu dediğiniz test ilk topuk kanı için geçerli mi yoksa hepsi için mi?
(144 puan)
Hepsi için geçerli. Eğer 2 li veya 3 lü testlere de güvenmiyorsanız lütfen fetal dna yani nipt testi yaptırın, içiniz de rahat etsin.10. Haftadan itibaren 400 den fazla genetik hastalığın tespiti  yapılıyor. Ayrıca sadece sizden alınan 1 tüp kan ile yapılıyor. Bebeğin cinsiyeti de yüzde yüz öğreniliyor.
0 oy
(314 puan)
Evet bende bunu çok duyuyorum gerçekten zor bir durum ama ben 1. Cocugumda kullandım hiç bişey olmadi hamd olsun sağlıklı şuan hamileyim 13. Haftada bırakılıyormus folik asit bundada kullanmış bulundum yani sonradan öğrendim Allah'a emanetler artık 

Böyle olunca da vitamin ilacından da şüpelenmeye başladım onuda kestim herseyden yemeye çalışıyorum 
(8 puan)
Teşekkür ederim ❤️
0 oy
(155 puan)
Ben ve benim çevremdeki herkes kullandı kimseninde çocuğu otizimli değil. Kullanmayıncada büyük zararları var ama kullanmayıp bişey olmayan bebeklerde var bu tamamen sana kalmış. Beni yanlış anlama kırılma ama doktora güvenmeyeceksek hiç doktora gitmeyelim bu benim düşüncem. 
(1,920 puan)
Vitamin konusunda seninle aynı fikirdeyim ama her doktora da tereddütsüz güvenilmiyor canım ya. Hamileyken aile hekimim iğne verdi, kadın doğumum sakın kullanma bebeğe çok ciddi zararı olur dedi. Doğumumu yapan doktor doğumdan sonrası için ağrı kesici verdi, diğer bir doktor emziren anneye bu verilir mi bu nasıl doktor dedi. Geçen arkadaşın birine burada okudum bebeğinin kolunun biri yok demişler bebek yan yatıyormuş halbuki. Diğerine bebeğin yüzünde çok ciddi bir problem var denilmiş sonra yanıldıklarını kabul etmişler. Bazen doktorlar da başka doktorlardan teyit istiyor. Artık her konuda kime inanıp güveneceğimizi şaşırmış durumdayız. Allah yardımcımız olsun .
(8 puan)
Bilgi için teşekkürler ederim ❤️
0 oy
(144 puan)
Sevgili hanımlar rica ediyorum etrafınızdaki yok aşı karşıtı, yok ilaç karşıtı yok bilmem ne karşıtı, bilime karşı gelen kişilerle muhattap dahi olmayın. Folik asit bebeğin beyin ve omurilik gelişiminde çok önemli rol oynar. Eksiklğinde otizm, spina bfida, anaormal büyük veya anormal küçük kafa, yarık damak ve yarık dudak gibi kusurlara sebep olur. Ayrıca doktorun önerdiği miktardan fazlasını kullanmak da bunlara sebep olur. 400 mg geçmemeli. 8 yıllık öğretmenim.Otizmli öğrencilerle çalışma fırsatım oldu bu yıl.Allah hiç kimseyi çocuğu ile sınamasın.Amin.
(1,920 puan)
Bilime karşı gelen kişiler demeyelim, çünkü bilim insanı olup bazı aşılara karşı olan profesörlerimiz de var. Diğer konularda sizinle aynı fikirdeyim ama aşı karşıtı değil, aşılar üzerinden oynanan oyunlarda gerçeği gören kişiler diyelim biz onlara. Tabi her aşı değil, bazıları. Eğer öyle olmasaydı tıp dünyası aşı konusunda ikiye bölünür müydü? Üstelik bunların içerisinde çok değerli mesleğe 25-30 yılını vermiş hocalarımız da var. Covid aşısının dünya genelinde yan etkilerini görmemek için kör olmak gerekir. Sağlık bakanlığımız değil miydi gerçekleri itiraf eden? Covid aşısıyla ilgili dünyada yaşanılan gelişmelerden haberiniz vardır umarım. Bunlar öyle kulaktan dolma, altı boş olaylar da değil. Aşının geneline değil ama bazılarına şiddetle karşıyım. Çünkü çok canımız yandı bu yüzden...
(144 puan)
O zaman size şunu söyleyeyim. Ben 92 doğumlu 31 yaşında bir insanım. Benim çocukluğumda sınıfta 1 kişi kızamık olunca bütün sınıf kızamık oluyordu, bir kişi kabakulak olunca bütün sınıf hastalanıyordu. 8 yıllık öğretmenim,aşılar zorunlu olduktan sonra bu bulaşıcı hastalıklara  yakalananı duymadım. Şu anda istanbulda bir kızamık vakası patladı neden? 1.aşı karşıtı insanlar, 2.aşısız olarak göç eden kitle.
0 oy
(17 puan)
İlk hamileliğimde kullandım folad almak anne ve bebek için çok önemli bir vitamin buda folikasit diye geçiyor şimdi ki hamileliğimde decavit diye.bir.vitamin verdi içinde folik asit var dedi ayrı kullanmaya gerek yok yani ne kullanırsan kullan senin ve bebeğin için folad şart vitamindir armut ve ispanakta var 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 93 göst.
25 Mart 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde haleee (8 puan) sordu
0 oy
2 cevap 192 göst.

648,333 soru

3,417,270 cevap

4,248,043 yorum

183,271 üye

...