0 oy
324 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (69 puan)
Hamilelikte diyetle zayıflayan veya kilo koruyanlar bebek gelisiminiz nasil
Gebelik haftası 23+2

8 Cevap

+1 oy
(484 puan)
Hamilelikte bile isteye zayıflamak veya ac kalmak çok mantıklı değil. Ben ilk haftalar kusmaktan ve mide agrisindan zayiflamistim sonrasinda da çok bir sey yapmadim ama toplamda 33 hafta olduk uc bucuk kilo felan aldim iki kilosu cocuk zaten. Ac kalmamaniz lazim yani fazla kalori almazsaniz kilo almazsiniz çok zaten. Bazen hala iştahım olmuyor cok yiyemiyorum cocuk hareketleri felan azalıyor yedigimde onun da hareketleri artıyor. Bana doktorumun soyledigi sey suydu kilolu hamile kaldığım için zaten; cok kilo almami istemiyordu ama yine de gunde uc ana uc ara ogun yememi istiyordu bebek gelisimi için. Bende 28 haftada hala cok kilo almayinca diyetisyenle gorustum az kilo aldim bebege etkisi olmasin bir duzeni olsun bari diye.  cok kalori almadan ve her seyden yiyerek ilerletiyor. Bu sekilde yaparsanız kilo da almazsiniz ama bebis kilo alir gelisiminde sorun olmaz. Ben az yedigim zamanlar mesela çocuk ortalama 200-250 gram alcagina 100-150 gram felan aliyordu duzgun beslendigim haftalarda 200-250 grama çıkıyor. Eger siz ac kaliyorsaniz cocukta ac kaliyordur haliyle. Nasil bir diyetisyen sizi ac bırakıyor normalde bile zaten diyette ac kalmamaniz lazım. Gerekirse kilo alin ama bebisin gelisimi etkilenmesin bence. Belki sizin haftalarinizda cok etkili olmaz ama ilerleyen haftalarda bebisler daha hizli kilo alcak o zamanlarda ogunlerinizi duzenlersiniz. Cunku ben bebek kilo yavas aliyor diye kendimi sucluyordum simdi bilerek zorla yemeye çalışıyorum öğünleri :)) 
(147 puan)
Çok doğru yazmışsınız. Sonuna kadar katılıyorum.
(69 puan)
Aslında diyetisyen 2 ana 3 ara öğün yazmis ara öğünlerden biri güçlü. Fakat ben yeme içmeyi çok seven tatlıdan tuzluya tuzludan tatlıya her şeyden yiyen biriyim. Belki gözüm doymuyor sanırım en doğrusu bebek gelisimini görerek diyetisyenden liste düzenlemesi istemek. Ben aç kalmadan yesem haftada 1 kilo alabilirim bibyuzden diyetisyen şart bana
-Reklam-
0 oy
(147 puan)
20+4 deyim. En son 18 de tartışmıştım 3 kilo almışım. Aslında kilo korumuyorum ama çok yemiyorum. İşk gebelikte 18 kilo almıştım ç. Tatlı çok yediğim için. 
(742 puan)
Hamikeyken degil ama normalde diyetisyene gittigimde yazdiklariyla tika basa doyup kilo veriyodum senin aç kalman normal degil canim bunu diyetisyeninle konus doktorun zaten bebegin kilosunu soyler kontrolde. Bu donemde kilo zaten ikinci planda olmali bi problem yoksa.
(147 puan)
Hamileyken diyetisyene gitmeyin bence. Aç kalmanız hiç doğru feğil. Bebek beslenmez. Dığumdan sonra gidin diyetisyene. Şimdi yiyin. Zaten dığımdan sonra emzirdikçe kilolar gidiyor. Dert etmeyin. Şimdi öncelikli düşünveniz karnınızdaki bebeğiniz olsun. Onun için yiyin.
(741 puan)
Bana diyetisyen bu şekilde hissedersen gel listeni duzenlym dedi ama aksine ben akşam yemeğini bile zoraki yiyorm fazla geliyo sanki
(147 puan)
Bende çok acıkıyırum ama yemeye başlayınca şişiyorum, zoraki yiyorum. Yememiz gerekiyor. Yoka bebek gelişmez. Ama çok yemekte sakıncalı. Arayı bulmak gerek.
(741 puan)
Diyetisyen ne yazdıysa harfien uyguluyorm mecbur
0 oy
(1,112 puan)
5 kilo almıştım oğlumun gelişimi gayet iyiydi çok şükür 3250 doğdu canım
0 oy
(1,385 puan)
Keşke kilo almasak ama ben acayip aldım Allah tan zayıf yapıya sahibim kötü durmuyor ama zayıf hallerimi çok özledim :(
(72 puan)
Benim gebelik şekerim var onun için özel diyetisyene gidiyorum 61.5 ile hamile kaldım şuan 28 haftalık olduk 61.3 kiloyum doktorum almam gerektiğini söylüyor fakat alamıyorum çünkü çok fazla yemek yiyemiyorum hep sağlıklı beslenmek zorundayım inşallah bebeğim kilo alıyordur
(1,385 puan)
İnşallah canm rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(1,231 puan)
Ben 23.haftadayim henüz kilo almadım bebeğin kilosu ve gelişimi gayet iyi canım. Sağlıklı beslen abur cubur yeme bebek içinde senin içinde çok iyi olur.. 
0 oy
(601 puan)

Ben kendimi bu haftama kadar korumuş sayıyorum:D 102 ile hamile kaldım. 29. Haftadayım. Bebeğim 1.200gr şuan kendi kilom da 106. Hamile kalmadan 2 ay önce evlendim nerdeyse haftada 1 kilo alıyordum. Kısa sürede evlendim biraz stres altına girince kendimi yemeğe verdim. Nişan sürecine 80 kilo civarında başladım evlendikten sonra da kat be kat arttı kilom. Oğlum bana şifa olucak inşallah öyle inanıyorum. Çünkü kilolarım direnç kazandı veremiyorum. 

(741 puan)
Doktorun kizmadimi. Bn 2 kilo aldım diye bana neler dedi ya diyetisyene başladım mecbur her gittiğimde diyetisyene git deyip durdu . Risk teşkil ediyor kilo diyor . Size bişey dememiş ne güzel :)
(69 puan)
Diyetisyen desteği düşünmediniz mi çünkü ben ilk doğumda son 3 ay çok fazla kilo aldim
(741 puan)
Dedim ya diyetisyene başladım diye ;)
(69 puan)
Size değil diğer kullanıcıya yazmıştım pardon
0 oy
(741 puan)
Ben :) iki gün önce diyetisyene gittim diyete başladım . Dedi ki bebek beslenicek diye onu bunu yememize gerek yok listenin dışına cikmayalim bebeğin kilosunda problem olursa ona göre besleniriz dedi . Şuan bebek kilosu ile ilgili bişey yok dedi. Kaşar yiyordum ben listede kadar yok yağlı olduğu için vermedi light peynir light yogurt vs vs . 
(69 puan)
Belki de bu doğru olan sağlıksız beslenmeye alışınca insana doymuyor gibi geliyor
(741 puan)
Bn daha öncesinde de sağlıklı besleniyordm :) çok şükür ki o yüzden aç hissetmiyorm diyet listem yeterli geliyor
0 oy
(2,865 puan)
Ben 7 kilo ile doğuma gittim. 4 kilo doğdu bebiş. Sürekli diyetisyen ile ilerledim. Sağlıklı beslendim sadece. Şeker ve karbonhidrat tüketmedim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 149 göst.
0 oy
1 cevap 132 göst.
11 Haziran 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Seveleyeee (4 puan) sordu
0 oy
3 cevap 231 göst.

650,384 soru

3,424,824 cevap

4,257,058 yorum

183,796 üye

...