0 oy
177 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (19 puan)

Bugün  kontrole  gittim 4 haftalık  gebeyim doktor  folik asit  verdi kullanma taraftarı değilim  kullanmayan var mi? 


Gebelik haftası 4

10 Cevap

+1 oy
(492 puan)
Folik asit dediğimiz ilaç aslında kan ilacı, d vitamini gibi vitamin ilaci. Folik asit rahme iyi gelen bir vitamin. İlerleyrn gebelik döneminde 3 ay sonra kan ilacı ve d vitamini doğum yapana kadar kullanman gerekiyor. O zaman bu vitaminleri kullanmayın. Yani gerekli bir vitamin bence. Bu vitamin ilaçlarına ben hamilelikte özellikle hiç karşı değilim ama şu gebelik döneminde yapılan aşılar anne karnından alınan sıvı testleri şeker yuklemesi vs bunlara kesinlikle karşıyım. Tabi ilaç içip içmemek sizin kararınız. İlaç içmek istemiyorsanız yeşil yapraklı sebzelerde, meyveler, kuruyemişlerde var ama hangisi %100 organik? Bunun bir garantisi yok. Siz kendiniz yetiştirip tüketiyorsanız ilaç içmeyin. Lakin markette satılan herşey zaten hormonlu. Brnim annemin döneminde böyle ilaçlar vitaminler yokmuş çünkü o zaman küresel ısınma yokmuş hep doğal beslenmisler. Şimdi doğa dengesi bozuldu mecbur bizler de ilaçlarla takviye almamız gerekiyor. Tercih sizin. 
-Reklam-
+1 oy
(1,942 puan)
Folik asit kullanmamak kadar, tavsiye edilen dozun üzerine çıkmakta tehlikeli. Beyin ve omurga sorunlarının görülmemesi için kullanılması öneriliyor. Hiç kullanmayanlar var bebekleri sağlıklı, aksatmadan kullananlar var bebekleri sağlıksız. Doktorlar da dahil herkes farklı bir şey söylüyor. Kim doğru söylüyor, kim değil bilemiyoruz. Kime inanacağını şaşıyor insan. Allah yardımcımız olsun. 
0 oy
(1,387 puan)
Bence kullan ben ilk bebeğim de de şimdi ikinci 12 haftaya kadar kullandim bebeğin gelişimi için çok önemli 
0 oy
(425 puan)
Senin ilk gebeligin galiba kemik gelişimi çok iyi sakat olan çocukların bir çoğunda folik asit kullanmadığı için yürüme sorunu çıkıyor . Ayrıca beyin gelişimi içinde çok önemli 
(19 puan)
İlk gebeliğim  değil  kızımda  1 ay kadar  kullandım  çok uyku  halindeydim  halsizdim  ilacı  bırakınca  düzeldm korkuyorum  yine öyle olursam diye
(1,942 puan)
düzenledi
Sakat çocuk deyip durmayın artık rica ediyorum ya. Sizin çocuğunuza da biri bu kırıcı kelimeyi kullansa hoşunuza gider mi? Özel çocuk deyin, özel gereksinimi olan birey deyin ama lütfen şu kelimeyi kullanmayın.
0 oy
(1,031 puan)
Canım neden kullanmak istemiyorsun? Zaten verdikleri ilaç sadece folik asit olarak değil bir sürü vitamin de var için de belli bir süre sonra kesiyorlar zaten beyin gelişimi için önemli yani tabi sen bilirsin zorla iç diyemeyiz ama ben gebelikten önce kullandım 3.ayım da gebe kaldım gene kullandım hangi folik verdi? 
(19 puan)
Folidevit 90 tablet
0 oy
(437 puan)
Kullanman lazım bebegin icin yetersiz folik asit alımi spina bifida ve anensefali hastaligina yol aciyor
(19 puan)
Teşekkür ederim yorumunuz için
0 oy
(91 puan)
Benim arkadaşım kullanmadı hiç bi şey olmadı ama ben kullanıyorum ne olur ne olmaz
0 oy
(96 puan)
Kız, saçmalama kullan folik asit hem bebeğin omuriliği hemde beynini geliştiriyor 8 ayında doktora gittiğimde OMEGA 3 istedim yazmadı folik asit kullandın tamamdır dedi.
0 oy
(886 puan)
Bendede kusma yapmıştı ama bebek sağlığı için çok önemli olduğu için 2 ay kullandım 
0 oy
(191 puan)
Folik asit değil de folat kullanın bence. Folik asit folat ın sentetik hali. Karaciğeri fazlasıyla yoruyor. Fiyat olarak daha uygun olduğu için hep folik asit öneriyor doktorlar. Ben de hamliileyim folat formunu kullanıyorum. Ocean markanın tavsiye ederim. Artık bazı doktorlarda folatı daha çok tavsiye ediyor

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 460 göst.
0 oy
1 cevap 50 göst.
0 oy
7 cevap 257 göst.
0 oy
3 cevap 189 göst.

651,501 soru

3,429,296 cevap

4,261,813 yorum

184,137 üye

...