0 oy
180 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (19 puan)
Merhaba 18 haftalık gebeliğim bugün sağlık ocağından arayıp tetanoz için çağırdılar ilk dozu yaptılar 1 ay sonra bir kere daha yapılacağını söyledi sizler kaç kere tetanoz yaptırdınız 
Gebelik haftası 18

6 Cevap

0 oy
(19 puan)
Aynen canım bana da öyle yaptılar ilk dozu vuruyorlar diğerini de bir ay sonra
-Reklam-
0 oy
(505 puan)
2.doz yaptirdim 3 doza gerek var mı bilmiyorum 
0 oy
(1,388 puan)
İlk sözü oldum bende ikinciyi bu ayın 25 de olucam iki doz arası bir ay oluyor benim hemşirem öyle dedi 
0 oy
(492 puan)
Ben 2 doz oldum ama keşke keşke 1. Dozu bile olmasaydım diyorum. Oradaki ebe hanım beni öyle korkuttu ki mecbur oldum ama sonra araştırdım ve önüme de çıktı aslında zararı cokmus. Hamile bir kadına aşı yapılması kadar tehlikeli bir durum yokmus yani. Bana şöyle dedi: eğer bu aşıyi olmazsan normal doğumda da sezeryanfa da kullanılan aletler ( neşter gibi) paslı olabilir. Bu hem seni hem bebeği tehlikeye sokar. Teklike dediği de ölüm. Direk ölümle tehtit eder gibi söyledi. Bende korktum ve 2 doz oldum. Ama sonradan düşününce. Koskoca hastne. Ameliyathanede paslı neşterin ne işi var ? Onları stirilize edilmiyor mu? Hamilelikte de eline çivi batması bıçak kesmesi gibi şeyler de dedi. Benim civiyle ne işim olur ki sanki inşaatta çalışıyorum. Bıçaklarim paslı olsa onlarla niye yemek yapayım :D bu sefer şeker yuklemesi diye tutturdular. Bu sefer iyi bir şekilde araştırdım ve yaptırmamaya karar verdim. Şuan 33+1 günlük hamileyim Allah'a şükür hiçbir tahlilimfe bir sikinti çıkmadı. Hatta doğum sonrası çocuktan alınan topuk kanı kadar zararlı bir test yok. Ben sizin yerinizde olsam 2. Dozu bırakın hiçbir aşı olmam test yaptırmam. Ben şahsen bu testlerin ve aşıların yüzünden (hamilelik ve doğum sonrası) çocukların otizm engelli olduklarını düşünüyorum. 
(5,716 puan)
https://bebek.annelertoplandik.com/3119318/bebegimin-ayagina-nakis-ignesi-batti.


Sadece ameliyathanedeki aletlerle sınirli degilki bu durum. Mesela deprem
Oldu bi alar coktu gocuk altinda kalip cikan hamieller var illaki yikilan enkazda pasli cvi vardir .

Misal linkini attigim post bugun acilmis bebege evdeki igne batmis. Annenin hamilelikte oldugu tetanoz bebegi 6. Ayina kadar korir. Bebek 3 aylikmis. 2. Ayda yapilan karma asisi icinde tetanozda var . Bebegine yaptirmissa asisini zaten bebek hem annesinden bagisikli hemde asili oldugundan zarar vermez.
 Benim annem de dikis dikiyor gecen haliya saplanmis igne bana batti mesela yarisindan cogu saplandi ayagima

Arkadasim hastaneye giderken yetisemedi arabanin icinde dogurdu kendi kendine filmlerde olur ya ayni oyle.

Yani bakis acisi sadece ameliyathane olmamali. Yolda yururken yere dusup pasli gazoz kapagi bile ekini kesebilir dizinin ustune dusunce pasli metal bi parca dizine batabiiir. Hersey olagan. Amelytahane tabiki steril yani orda zaten sorun yok
(43 puan)
düzenledi
Söylediğiniz her şey çok küçük ihtimal gerçekleşebilecek şeyler, bende hiç bir aşı ve ilaç kullanmadım, elhamdulillah gebeliğimde güzel ilerliyor, içinde ne olduğunu bilmediğim bir şeyi ne kendi vücuduma ne de bebeğimin vücuduna girmesine izin veririm, Allah'ın izniyle hiç bir şey de olmaz, çoğu arkadaşım ne aşı yaptırdılar ne topuk kanı verdiler, ve şuan çocukları nadiren hastalanır, hastalandıklarında evde bitkisel ilaçlarla hemen geçiriyorlar, ama vücuduna aşı girmiş ilaç içirilmiş çocuk nerdeyse en az ayda bir hastalanıyor ve hastaneye gitmeden iyileşemiyor, bunlar bizzat kendi çevremde şahit olduğum şeyler. Aşı ve ilaçlarla çocuğun bağışıklığı zayıflıyor ve bu sebeple hastalanınca ilaç almadan iyileşemiyor, sizce bunda bir tezatlık yok mu?
(5,716 puan)
Herkesin kendi fikri tabiki.    Eskiden asilar yokken bebekler nedensiz yere oldu deniyormus basit bir su ciceginden kizamiktan kabakulaktan olenler.    Hadi evet kovid asisi denenmemis ne olacagi belli degil uzun vadede ama cck asilari yillardir denenn asilar
(43 puan)
Denenen ama içinde ne olduğu hala kesin açıklanmayan aşılar, ben nerden bilebilirim ki bu da döner sermaye oyunu olmadığını,ne de olsa çocuk hastalanınca gidip eczaneden ilaç almak zorundasın!
Bir kere kızamık olan bir çocuğun bağışıklığı güçleniyor, ama şuan aşılar yapılıyor çocuk kızamık olmasın diye, eee o zaman çocuğumun bağışıklığının güçlenmesini istemeyen birileri vardır diye düşünmeme sebep oluyor. Lütfen anneler olarak iyice araştıralım, bu çocukların bakımıyla sorumluyuz, Allah'ım emaneti onlar. En güzel şekilde bakmak zorundayız. Aldığımız bir şeyin bile içeriğine bakmamız lazım, belki insana zehir niteliğinde olan bir şey var içinde bilemeyiz. Bu yüzden ben iyice araştırılıp öyle karar verilmesi taraftarıyım.
(11,319 puan)
Şehir hastanesinde sezaryen oldum. Ve tetanoz aşısı olmam sayesinde şu an bu yorumu yorumu yazıyorum. Üstelik preeklampsi gibi tehlikeli bir durumda sezaryen oldum ve koskoca hastanede o küçücük dediğiniz ihtimal geldi beni buldu. Başıma gelmez dememeli insan.
0 oy
(11,319 puan)
Daha önceden vurulmadiysaniz 2 doz 
(80 puan)
Ben daha önce kovid için 2 doz aşı oldum 17+4benimde olamm lazım şimdi aklımı çok karıştırdiniz
(11,319 puan)
Covid başka tetanoz başka. Her hastalığın aşısı farklı. Daha önce tetanoz aşısı olmadıysanız hiç 2 doz vurulmaniz lazım
0 oy
(1,085 puan)
1. 17 haftada oldum 2. 27 de oldum

İlgili sorular

652,239 soru

3,432,217 cevap

4,265,091 yorum

184,345 üye

...