–1 oy
269 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (0 puan)
Zeka testine gidicem ilk gebeliğim çok korkuyorum. İçimde sürekli endişe var ve tüm stres bebeğe yansıyor. Kafayı yicem stresli hamilelik bebeğe çok zarar verir mi??
Gebelik haftası 11

6 Cevap

+2 oy
(1,927 puan)
Anne karnında zeka testi diye bir şey yok. İkiliden bahsediyorsunuz galiba. O test de kesin sonuç vermez, ihtimallerden bahseder. Kesin sonuç vermeyen, yanılma payı yüksek bir test için de kendinizi ve bebeğinizi bu derece hırpalamak ne kadar doğru bilemiyorum. Bebeklerimiz sadece var olan zekâsıyla değil, olmayanıyla da bizim evladımız. Bu bilinçte olursanız, bu kadar etkilenmezsiniz. Ayrıca yaptırmak zorunda da değilsin. 
-Reklam-
+1 oy
(4,546 puan)
Zeka testi dediğiniz şey ne? Tarama testinden mi bahsediyorsunuz? 
0 oy
(43 puan)
Yapmayabilirsiniz
0 oy
(63 puan)
Zeka testine neden gerek duyuldu merak ettim ben böyle bir test yaptirmadim yaptıranı da duymadım çevremde 
0 oy
(492 puan)
E herhalde zarar verir. Siz ne kadar rahat sakın olursaniz bebek de öyle olur. Bu testleri yaptırmayi neden bu kadar hevesli anne adayları hiç anlamıyorum. Benimde ilk gebeliğim 33+4 günlük hamileyim yakın zamanda kucağıma alacağım. Hiç zeka testi şeker yuklemesi türlü türlü testler ve aşılar olmadım (tetenoz hariç). Bana zeka testi engelli mi down sendromu mu gibi testler çok saçma geliyor. Zeka testinde sonuç iyi çıkmazsa ne yapacaksınız? Aldıracak misiniz çocuğu. Diyelim çok zekalı çıktı ama doğdu ki zekası testlere göre değil ne olacak? Bana aşırı aşırı saçma geliyor. Benim neredeyse tüm yakın hamile akraba ve arkadaşlarıma engelli down sendromu zekası geri diye hamileliğini zehir ettiler. Hepsi de doğurdu normal bebek. Geçmiş zamanda dayımın çocuğuna dediler engelli diye çocuk ilk okula gidiyor sınıf birincisi. Dayımın kızı doğum yaptı ( 2 ay önce ) ona demislerdi down sendromu diye çocuk doğdu hiçbir belirti yok. Herşey sağlam. Hamileliği rezil rüsva geçti. Bu arada o dayımın kızı ne asi oldu ne çocuk doğduktan sonra topuk kanı aldırdı ne de asi vurdurttu çocuğa. 
0 oy
(40 puan)
Benim iki tane oğlum var onlarda hiç bir test falan yapmadım şidi üçüncüye hamileyim bundada hiç yapmadım 23 haftalık oldu yapmayıda düşün müyorum Allah'ın izniyle hiç birşey olmaz rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin herkese inşallah 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 155 göst.
0 oy
1 cevap 65 göst.
12 Mart Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sinem kaplan (6 puan) sordu
0 oy
8 cevap 394 göst.

648,745 soru

3,418,714 cevap

4,249,611 yorum

183,369 üye

...