0 oy
103 göst.
Doğum kategorisinde (17 puan)
Merhaba Anneler ben 24 haftalık gebeyim ve bu hafta mecburiyetten sezeryan doğum yapacağımı öğrendim malesef ki  

Aklıma takılan Sezeryandan sonra hemen sütüm gelmezse çocuğumun aç kalmasını istemiyorum mecbur mama vermem lazım

# 0+6 ay biberon almadım almalımıyım? Çok ihtiyaç olur mu hangi marka gaz yapmayan ne önerirsiniz?

# Süt sağma makinesi almalı mıyım özellikle sezeryan olacağını için daha çok ihtiyacım olacağını düşünüyorum ne dersiniz?

# Birde doğum tarihi kararlaştırıldıktan sonra doğumdan 2 gün önce sağma makinesi ile ufak ufak göğsüm alışsın diye alıştırmalar yapsam bebeğim doğduğunda sütün daha çabuk gelme oranının yüksek olur mu? 

Tecrübelerinizle beni bilgilendirirseniz çok sevinirim
Gebelik haftası 24

2 Cevap

0 oy
(492 puan)
+Biberon değil de kaşıkli biberonlar var. Onları daha sağlıklı buluyorlar. Anne memesini reddetmemesi için. Zaten hemşirelerde ya kaşıkla ya da enjektörle besliyorlar. 

+Bende olsam bende süt sağma alırdım. Masaj özellikli sağma makinaları var onları tercih edebilirsiniz. 

+Göğüsten sütun sagilmasi erken doğumu tetikliyor diye biliyorum. Ama zaten erken doğum yapacaksınız. Bu konuda bilgim yok. Bence sezeryandan sonra yapsanız daha iyi olur gibi. 
-Reklam-
0 oy
(11,278 puan)
Süt kaşığı var ondan alın. Elektrikli sağma makinası alın kesinlikle. Doğumdan önce göğsünüzü uyarmayın. 

Bu kadar küçük haftada doğum yapacaksanız bebek küveze girer her türlü, ayrıca bebeği büyük ihtimal serumla beslerler ilk başta. Daha sonra da sonda ile verirler sütü. Bebekte emme refleksi oluşunca da sizi emzirmeye çağırır doktor. 

Ben 35+4 te doğum yaptım bebeğim 33 haftalıkla uyumlu doğdu. Kilosu düşüktü ayrıca solunum da sıkıntılıydı. Emme refleksi de yoktu. İlk 1 hafta sonda ile beslediler sonra emzirmeye çağırdılar beni. 
(17 puan)
Teşekkürler. Benim erken doğum yapma sorunum olmayacak 4 tane fıtığım var iki tanesi çok azmış patlama derecesinde, çok ağrılarım var ama ameliyat yapamam narkoz veremem dedi Beyin Cerrahı, kesinlikle normal doğum yapmayacaksın Sezeryan olacak dedi ben yazı yazacağım dedi. Kadın doğum doktorumla konuştum oda sezeryan olman gerekiyor dedi böyle bir hastam vardı illa normal doğum yapıcam dedi ve doğum sırasında malesef felçli kaldı dedi. Bu yüzden sezeryan olacak ama tahmini 38. haftadan sonra yani zamanında olurum herhangi bir aksilik olmazsa diye düşünüyorum. Normal doğuma çok endekslemiştim kendimi sezeryan diyince çok canım sıkıldı ama çarem yok sadece doğduktan sonra bebeğim aç kalsın istemiyorum.
(11,278 puan)
Aç kalmaz hiç endişe etmeyin. Ben de normal olsun diye çok uğraştım. Pilatese gittim, evde hareketler yaptım ama bebek kendisi böyle gelmek istedi. Hayırlısı buymuş yapacak bir şey yok. Sağlıkla gelsin de nasıl gelirse gelsin

649,566 soru

3,421,796 cevap

4,253,536 yorum

183,590 üye

...