0 oy
363 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (34 puan)
yeniden gösterildi
Kızlar günde 10  15 taneye yakın sigara içiyordum şimdi bebeği öğrenince günde 4.5 tane iciyorm bazen 2 ama bırakmak için çok çaba gösteriyorum canım acayip çekiyor içtim mi kusasım geliyor nasıl bırakıcam birde 35 kiloyum çok korkuyorum bebeğe bişey olur diye 
Gebelik haftası Bilmiyorum

8 Cevap

+1 oy
(14 puan)
Canım bende 24 yaşındayım 38 haftalık gebeyim. Bende senin gibi günde bir paket sigara içer kahve ile günü bitirirdim. 1 aylık olana kadar bilmeden böyleydi sonra hamile olduğumu öğrenince dedim ki ben bunu içmezsem ölmem. En fazla baş ağrısı çekerim iki gün ama sigara içersem bebeğim doğduğunda ciğerleri sıkıntılı olur ölüm riski olur ki ölüm riski daha çok o yüzden bence öyle düşün. 
(34 puan)
Tamam basaricam teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(62 puan)
Ben de sigara kullanan biriydim ama hamilelikten önce bile içmeyen insanlara saygımdan asla her ortamda icmezdim.kaldi ki kendi bebeğimin gunahina girmeyi hiç istemem.ogrendigim günden beri içmiyorum.ihtiyaciniz olan irade içinizde mevcut.ve taşıdığınız cana saygı duymalisiniz.zor ama imkansız değil.umarim başarırsınız.
(34 puan)
İnşallah basaricam
+1 oy
(166 puan)
Ya sigara içmeyin ya bebege Zararlı olur yapmayin anneler cocugunuzu düşünün tamam demiyorum icmeyin gebeyken icmeyin ya doğum yaparsaniz için isterseniz iki pekat olsun çocuğun sağlığı dusunun Allah şükürler olsun ben içmiyorum 
0 oy
(25 puan)
Kaç yaşındasınız ve 35kilosunuz çok çok zayifsiniz  siz bilirsiniz yalnız bunyeniz çok zayıftır herhalde 
(34 puan)
20 yaşındayım çok yememe rağmen kilo alamıyorum
0 oy
(546 puan)
Canım benim zayif olmakla bünyenin de zayıf olmasıyla alakasi yok bende zayıfım 40 kilo ile gebeliğim başladı şuanda 6 aylik 47 kiloyum.zayif olmama ragmen Bebegimin sağlık durumu çok iyi çok şükür hatta bir hafta önden gidiyor tabi vitamin destekleyici ilaç kullanıyorum. Bende günde bir paket sigara içen biriydim. Gebe olduğumu öğrendim biraktim. Nasil bıraktım biliyor musun sinir krizlerle bıraktım. Oturup çocuk gibi ağlamakla bıraktım çok zor birakmak. Nasil uyumak bir akışkanlıksa sigara öyle birşey olarak geliyor bize. Yemek yemez oldum çay hastasi ben sigara içemiyorum diye çay da içmez oldum tadi yok. Çok zor süreçlerden geçtim. Ama bebeğime eğer birsey olursa ben vicdan azabiyla yaşayamam kendi zevkim için bebegimi kaybetmeyi göze alamam.gebeyken çok içenler var bebekleri sağlıklı doğdu ama onlarin öyle oldu diye benim de öyle olacak diye birşey yok. Kendimi şöyle şartlandirdim bebeğimi sağlıkla kucağıma aldiktan sonra da yine içebilirim diye öyle kandırdım kendimi. 6 aydır Agizma sürmedim. Ve asla içmeyi de düşünmüyorm rengim açıldı resmen ya yüzüm gözüme nur guzellik indi sanki. Sende birak bak gebelik zor bir süreç tetslerim hiç çıkmadi düşük risklerim cıktı hersey normal gitmeyebilir doktorlarin ilk söyledikleri şey sigara kullaniyor musun. Rahatlıkla hayır diyebiliyorum. Bebeğine birsey olursa allah korusun geri getiremezsin ama sigaraya tekrar başlayabilirsin ağla sızla sinir krizleri geçir birak. Öyle azaltmakla da birakamazsin günde ikiye taneye düşünürsen bile birakamazsin. At paketini çöpe yada sakla birgün seni geri içecem sadce ara veriyorum de. Güçlü kadınlarız biz bunu yapabiliriz. Ben yaptıysam herkes yapabilir.
(34 puan)
Yorumun için teşekkür ederim çok samimi geldi bende uyguluyacam bırakacam
0 oy
(45 puan)
Maalesef ikinci gebeliğim bu ilk gebeligimde icmemistim ama ikinci gebeligimde o kadar zorlu dönem gecirdim ki depremde dahil buna ondan dolayı bu bebeğimde birakamadim maalesef günlük üç yada dört tane içiyorum 
(34 puan)
İnşallah bırakırız
(45 puan)
39+6 oldum yolu bitirdim sence bu saatten sonra bırakabilir miyim ewet çaba sarf etsek belki bırakabiliriz ama insanların içine girmeden empati kurmadan anlayışla karşılamayan insanlar var  bence bı kerede bizden yana bakın şu donem bazıları o kadar çok zorlu bı süreçten geçiyor ki onu kendilerine teselli arıyor garip değil saçma da değil sadece normal bişe herkesin yorumu farklı tabi
0 oy
(183 puan)
Cinsiyet ne acaba bırakmaya çalış inş birakirisn cnm
(34 puan)
Daha yeni kaç haftalık bilmiyorum evleneli1 ay 4 gün oldu
0 oy
(78 puan)
Merhaba sana cevap vermek için siteye kaydoldum :) 

10 senedir sigara kullanıyorum belki geçmiş bile olabilir. 18 haftalık hamileyim. İlk hamileligim yaklaşık 2,5 aya kadar sigara içmeye devam ettim. Bu süreçte bir arkadaşım doğum yaptı ve o minicik bebeği gördüm. Sonra sigara içmeye çıktım ve kendi kendime arkadaşımın çocuğunu düşünerek dedim ki o bebeğin ağzına birisi sigara verse, o insana nasıl tepkiler verirsin ? Yeni doğmuş çocuğa sigara verilir mi diye çok büyük tepki verir herkes. 

Benim 2.5 aylık hamile olmam birseyi değiştirmiyor, bende 2.5 aylık çocuğa sigara veriyorum resmen diye düşündüm. Ha doğmuş ha karnımda ne fark eder ki ? 

Diye bir aydınlanma yaşadım kendi içimde:) 

O gün itibari ile sigarayı bırak uygulaması indirdim ve bir tane dahi içmedim. Tabiki ilk zamanlar biraz daha zor oluyor ama ben canım sigara istedikçe sakız çiğnemeye başladım. Bırakalı 40 gün oldu sanırım belki biraz daha fazla ama artık canım istemiyor. 

Belki senin içinde bir aydınlanma olur :) 
(34 puan)
Deniyecegim teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 326 göst.
0 oy
12 cevap 381 göst.
0 oy
2 cevap 179 göst.
17 Eylül 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Ildaaanrr (20 puan) sordu
–1 oy
10 cevap 347 göst.

648,891 soru

3,419,227 cevap

4,250,348 yorum

183,414 üye

...