0 oy
124 göst.
Doğum kategorisinde (205 puan)
Hiç muayene için özele gitmeden direk doğuma giden var mı nasıl oluyor ilgi alaka? Ben hastanemi seçtim bir defa muayeneye bir defa kontrole gittim ama çok masraflı muayne ayrı nst ayrı tahlil ayrı para birde bir türlü randevu bulamıyorum asistana bağlıyorlar oda açmıyor zaten doğuma da nöbetçi doktor kim varsa o girecek dedi o yüzden son kontrolleri devlette yaptırsam olurmu 

4 Cevap

+1 oy
(4,622 puan)
İlk 3 ay özele gitmiştim, sonra devlete geçtim her ay kontrollerimi devlette yaptırdım. Sezeryan için gün verdiler ama belli bir doktor yok, o an kim müsaitse doğuma o giriyor. Öyle olunca özele geri geçtim. Özeldeki doktor da kontrol etti, sezeryan için tahliller vs. yapıldı ve doğumumu özelde yaptım. Öncesinde gitmemiş olsaydım da yine aynı şekilde karşılanırdım. Özel sonuçta canım. 
-Reklam-
+1 oy
(1,942 puan)
Valla kendinizi nerede rahat ve iyi hissedecekseniz, orada yapın bence. İçinize neresi siniyorsa, orada olmak en mantıklısı. 
0 oy
(1,035 puan)
Yani kendi gittiğiniz doktor gitmeyecekse ve bu şekilde oluyorsa beni yanlış anlamayın ama devlet daha iyi değil mi? Orda da kim varsa o giriyor ama ücret almıyor sizin kontrol sağlamaya bir doktor girecek kim olcğaı belli değil ama ücret alcak yani tabi gene size kalmış 
(205 puan)
Evet haklısınız bende sizin gibi para vermeden doğum yapma taraftarı idim ama malesef devlet hastanesi çok yoğun ve yanlış anlaşılmasın her türlü insan geliyor heleki şu zamanda yabancı uyruklu insanlar çoğaldı İstanbul'da yaşıyorum. Doğum gibi özel bir anımı özel odamda konforlu ve hijyenik bir şekilde geçirmek istiyorum. Devleti biliyoruz tuvaletleri her zaman pis doktorları ilgisiz. Evet hepsi tecrübeli hepsi doktor özeldeki de aynı eğitimi almış ama malesef fark ortada cihazları bile farklı kalp atışını bile duyamıyorsunuz. Sormadan hiç bir şeye cevap alamıyorsunuz. Ben 35. Haftaya kadar devlete gittim sonra özele geçtim ama aradaki fark yüzde beşyüz yani öyle diyeyim. Kafamda hemen şu oluştu muayeneler böyle ise doğumda kim bilir nasıl fark olur özel ile devlet arasında. İmkan varsa kesinlikle özele gidilmeli doğum için. Normal hastalıklar için bende tercih etmiyorum ama doğum hassas bir konu biz kadınların duyguları hormonları herşeyi baştan aşağı değişiyor. Benim düşüncem bu yönde.
(1,035 puan)
Anladım yok doğru bir düşünce muhtemelen İstanbul gibi bir yer Bolu gibi bir yer ile aynı değildir İstanbul daha yoğundur bende özele gidiyordum muayene kontrol için fakat ücretler baya artınca araştırma hastanesine geçtim orda ki doktor yardımcıları felan saolsunlar gayet ilgili ve temizler yani normal oda tuvaleti hariç hastane tuvaletleri bile temiz burda ama haklısınız her taraf bir olmuyor :)
Elbet siz nasıl içiniz rahat ederse o şekil yapın sonuçta sizin doğumunuz kendiniz ve evladınız için iyisini bilirsiniz :)
Benim tek demek istediğim burda misal hastanede kontrole gittiğin doktor geliyor doğumuna çünkü sizi takip eden o veya başka bir hastane araştırın kendi kontrolünüze giren doktorun olduğu
0 oy
(1,224 puan)
bence kontrole kime gidiyosan dogumada ona git

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 768 göst.
3 Mart 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Esraysf (217 puan) sordu
0 oy
0 cevap 200 göst.

652,150 soru

3,431,860 cevap

4,264,668 yorum

184,320 üye

...