+1 oy
209 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (62 puan)
Ben ilk gebeliğimde tetanoz aşısı olmadım ve normal doğum yaptım şükürler olsun ki bi sorun yaşamadım bu konu da.. şimdi ikinciye gebeyim ve sezaryen düşünüyorum ama tetanoz aşısı olmayı yine düşünmüyorum bu yüzden tetanoz aşısı olmayıp sezaryen olan var mı merak ediyorum bir sıkıntı yaşar mıyım diye..
Gebelik haftası 4

4 Cevap

+1 oy
(5,657 puan)
OSezeryanla alakasi yokki. Ameliyat ortami aletler zaten steril. Hamilelikte. Bir igne batsa biraey olsa. Bicak kesse pasli. Hem seni hem bebegi korur asi. Geçen bebek bakimi bolumunde bir post vardi kadin elisi yaparken  bebek birden elini atmis igneye dogru igne girmis eline bebegin 5 aylik. Hamilelikte olunan tetanoz. Bebek dogumca bebegi de koruyor 6 ay boyinca. Sonra zaten benegin asilarinin icinde de tetanoz asisi var kendini koruyacak asi bebege oluyor. Yani ameliyatla sezeryanla alakasi yok.

Mesela deprem oldu okadar hamile enkazdan cikti binanin pasli demirleri civileri illaki batmistir  yada acik kanamali yaralarina surunmustur . Sezeryan olacak olanda normal olacak olanda ayni sartlardaydi.
(62 puan)
Genel olarak iğne aşı vs gibi şeylerden çok korkuyorum bide tetanoz aşısının ağrısının3 4 gün sürdüğünü duydum o sebeple 6 yıl önce kızımı doğurduğum zamanda olmamkştım tabiki sezaryen veya normal farketmez belkide ama biri ameliyat sonuçta bu sebeplusormak istedim
(741 puan)
Bn de oldum hiç de agrimadi
(5,657 puan)
Agrisa bile nolcak ya en fazla iki aksam o kolun uzerine yatmiosun okadar cokta muhim bise degil nolcak.
-Reklam-
0 oy
(66 puan)
Sezaryan oldum ve tetanoz aşısı olmadım çok şükür bi sıkıntı da yaşamadım 
(62 puan)
Çok şükür birinci ağızdan bunu duymam iyi oldu teşekkürler canım
0 oy
(91 puan)
Alakası yok tatlım sıkıntı yapma
(62 puan)
Teşekkürler canım
0 oy
(52 puan)
Normal doğumda da makas ve dikiş aletleri kullanılmıyor mu ki neden sadece sezaryen için düşünülüyor bu konu anlamıyorum.Ben de yaptırmadım bu arada ama henüz doğum yapmadım bakalım 
(62 puan)
Tabiki öyle ama biri ameliyat diğerinden çok daha farklıdır diye düşünüyorum
(52 puan)
Öyle tabii ama işte böyle deyince aşı için mantıklı gelmiyor sonuçta ameliyathane ve teçhizatları daha da steril olması lazım.
(62 puan)
Kafam cok karışık daha yolun başındayım uzunca düşünme ve araştırma fırsatım olur inşallah

648,907 soru

3,419,291 cevap

4,250,437 yorum

183,421 üye

...