0 oy
244 göst.
Doğum kategorisinde (3 puan)
Ben doğumdan korkuyorum. Düşüncesi bile beni ürkütüyor. Sezeryan daha iyi olur mu?

11 Cevap

+1 oy
(492 puan)
Bir video izlemiştim ve orda şöyle diyordu. 'Normal doğum, hamilesiniz Everest dağına tırmanıyorsunuz dağın tepesine gelince kucağınızda bebeğinizle helikopterle evinize gidiyorsunuz. Sezeryan doğum ise helikopterden everest dagin zirvesinde bebeğiniz kucağınızda iniyorsunuz ve o dağı bebekle birlikte dağdan iniyorsunuz' yani ne olur olsun ne kadar korkarsak korkalim en iyisi normal doğum. ( sağlık acisindan bir problem yoksa tabi). Ben ilk başlarda korkmazdim ama şimdi 37+2 deyim ve korkmaya başladım normal doğumdan. Ama şöyle düşünüyorum. O bebeği oraya yerleştiren Allah. Büyüyor sürekli ve içinizden bir can çıkıyor. O canı cikartmak için de Allah elbette yardım eder. Çıkışı zor olsaydı başka yerden çıkardi :) elbette zor kolay değil tabi ama Allah yardım ediyor bence. Benim de ilk doğumum olacak. Allah yardımcımız olsun.  Ve ben şöyle dusunuyorum sezeryan çok zor çünkü ameliyat. Yanınızda anneniz ya da kaynananiz varsa yardımcı illaki olur. O zaman rahat geçer. Benim kaynanam zaten düşkün bir kadın. Yemeğini zor yapıyor. Annem desen ameliyatlı kadın ona zahmet vermek istemem. En iyisi normal doğum. En en en fazla 5 gün yatarım yatakta. Sonra normal hayatıma geçiş yaparım. 
(3 puan)
Normal doğum süresi bana çok uzun geliyor geçmeyecek gibi
(871 puan)
Emin olki doğumun kolay geçerse 5 gün değil 5 saat bile yatmıyorsun evet bebk doğacağı an son 10 dk zaten şiddetli sanci  oluyor ondada ebeler basında duruyor önemli olan sen sanciyla  bağırma nefesini boşa harcama ebeleri dinle güzel nefes al ve kuvvetli ıkın en fazla oda enfazla 10 dk da bitiyor sonrası normal hayat
(3 puan)
İnşallah
(81 puan)
Canım 23 yaşındayım biri bir buçuk diğeri 3 aylık iki oğlum var ikiside de normal oldu şükürler olsun ikinci doğumda çıkar çıkmaz büyük oğlumun altını açtım onu kucağıma aldım ilgilendim normal bir şekilde yani normal doğum çok çok iyi kesinlikle tavsiye ederim
-Reklam-
0 oy
(47 puan)
Sağlık açısından bir sıkıntı yoksa tabikide normal doğum en iyisi.38+4 teyim.İlk doğumum olacak normal doğumdan korkmuyorum desem yalan olur.İnsan doğasında biraz korku iyidir.İnsanı diri tutar.Egzersiz, yürüyüş yapıyorum.Merdiven inip çıkıyorum.Hurma, ananas yiyorum.O bebek orda 9 ay boyunca büyüyüp gelişebiliyorsa rabbim çıkışına da yardım eder.Hem eski insanlar nasıl doğuruyordu onların da canı vardı onlar da doğumdan korkuyordu.Kendimi böyle motive ediyorum:) 
(3 puan)
İyiymiş:)
0 oy
(871 puan)
Eğer bir.problem yoksa asla ve asla sezeryan kabul etme söyle düşün normal doğumda kısa bi süre şancı çekip çiçeğini kucağına alıp evine gideceksin ama sezeryanda kalkmam oturman  dikişlerin agrım sancin herşey olacak heleki bakacak kimse yoksa o kuş kadar bebeği bile kaldırmak ölüm  gibi oluyor ben 4. Normal olacak inşallah rabbim bunuda sağ sağlim kucağa almayı nasip eder korkma doğumdan korkutanlarida dinleme duyma 
(3 puan)
Benim hamileliğim daha yeni ve ilk bu yüzden çok düşünüyorum korkuyorum
0 oy
(63 puan)
Herkesin doğum hikayesi çok başkadır ben sezaryen den daha çok korkardım inşallah herşey yolunda olurda normal doğum yaparım derdim... Normal doğum yaptım ve o günden sonra hayatım alt üst oldu 40 güne yakın ayağa kalkamadım bebeğimin altını bile değiştirmedim yetersiz kaldım o ara bebeğimin kusmuğu ciğerlerine kaçtı boğuldu ve 4 gece yogun bakımda kaldı ben o ara dikişler iyileşiyor diyorken böyle bir boğulma olayı olunca kendimden geçtim ve o an bebeğime bişey olaval diye hopla zıpla kendimi mahvettim dikişlerin de daha beter oldu sonra bebeğimden uzak kaldım bide üstüne göğüslerim çok acıyordu emzirirken tam onlara da aıştım dedim bebek ysnımdan gidince sonra telrar gelince meme sıkıntılarım yine başladı ben ondan sonra 3 4 yıl kendime gelemedim dahası var ama yaz yaz bitmez herneyse 2.gebeliğe güç bela kendimi hazırladm ve gebe kaldım o da 17. Haftada karnımda kalbi durdu onuda normal doğum yaptım ama mahvoldum diyebilirim.. şimdi tekrar hamileyim ve ne yapacağımı bilmiyorum Allah'a tevekkül ettim...diyeceğim şu ki tabiki normal olan herzaman için denemeye değer çünkü adı üstünde normal yani olması gereken ama benm gibilerde var o yüzden kimsenin lafına gelme.. benim kuzenim de benm gibi ilk doğumu cok sıkıntılı geçti geçenlerde 2. Doğumu yaptı sezaryen ile ve çok çok memnundu keşke ilk doğumumu da sezaryen ieteseydim dedi ... Diğer iki kuzenim dikişsiz normal doğum yapmışlardı herkesin hikayesi çok çok başka..
(3 puan)
Tabi doğru
0 oy
(40 puan)
2. Sezeryanimi olcam ama Allah biliyor ya ilkin de de hep normal istedim daha önce geçirdiğim Bi ameliyattan dolayı doktor beklememiz bebeğe ve sana zarar verebilir o yüzden 38 de almamız lazım demişti bilmiyorum gerçekçilik durumu neydi ozeller de doktorlar çok uğraşmak istemiyo normal doğumla belki olur Du ama uğraşmak istemedi şimdi yine sezeryan 28 günüm kaldı ama normal doğum da toparlanma sürecin daha kısa acı esimin yüksekse aynı gün bile unutabilirsin belki ben sezeryan olduğuma rağmen eve gelince hiç yatmadım yatak dahi hazirlamadim kimsem yoktu çünkü yemek mutfak falan kakip hep yavaş yavaş yapmaya çalıştım aradaki farka sen kendin karar ver canim
0 oy
(179 puan)
Canim benimde ilk hamileliğim inan rüyalarıma giriyor eşimin başının etini yedim o da rüyalarında doğum görüyor devamlı. Çok korkuyorum ama normal doğum istiyorum inan söylerken bile aklımdan neler geçiyor ama hep şunu düşünüyorum millet şimdi bize kötü doğum anılarını anlatiyorya bence aynı erkeklerin asker anısı anlatma durumu gibi birazcikta olsa abartı var. Tamm çok zor biliyorum ama tamamen anlattıkları gibi olduğunu dusunmuyorum. 

Sezeryan mecbur olunursa tabi yapılacak ama normal doğurmaya sağlığın el veriyorsa normal doğum en güzeli çevremde ilk doğumu normal olup ikincisi sezeryan olan bir kaç kişi var hepsi aynısını söylüyor başta biraz korkuyorsun caninda açıyor ama hemen olup bitiyor sezeryanin sonrası çok zor. 
(3 puan)
Sizinki kaç aylık
(179 puan)
Ben 31+0  canim hem daha çok varmış gibi geliyor hemde heran herşey olabilirmiş gibi bir yerdeyim :)) senin kaç hafta
(3 puan)
Belki inanmiycaksın ama benim çok yeni. 6 haftalık
(179 puan)
Canimmm hiç bunları düşünme tadını çıkar :) benim artık yaklaştığı için böyle insan endişe ve panik oluyor ben dogurayim doğurdum diye başlık açıp yazarım bakalım normal doğum olur inşallah.
(3 puan)
İnşallah ya senin için hayırlısı olsun güzel geçsin
0 oy
(471 puan)
2 normal doğum yaptım ve evet gerçekten çok zorlandım. Beni sezeryana alın diye yalvardım hatta. Ama iyi ki de normal yapmışım dedim ardından. Çünkü çok çabuk toparlaniyosun,süt hemen geliyor,bebekle hemen baglanıyosun. Tabi ki bi sorun varsa sezeryan olabilir ama durduk yere değil. Rabbim izin verirse bu 3 olacak yine çok korkuyorum ama hiçbir acı kalıcı değil ve Allah kimseye gucunun yettiginden fazlasını vermez. Rabbim kolaylaştırsın.
(3 puan)
Amin inşallah
0 oy
(1,715 puan)
Bir, rahatsızlıgın olmadgı surece normal dogumu tercih etmelisin
0 oy
(17 puan)
Ben sezeryen oldum. Birinci cocukta tabi bende durum ciddiydi bende istemiyordum. Tabi yolla cocuğumu doğurmak istiyordum ama olmadı. Cokda korkunc değil aslında bu kadar abartmayın. Ve cok rahat sancın olmuyor kolay cocuk ben bir gün yerde yatdım. Oda hastanede eve geldiyinde bebeğimede bakdım evide çekib çevirdim. Eger sezeryen olursan katiyyen korkma.
(3 puan)
Peki teşekkürler
0 oy
(1 puan)
Tevekkül doğum isimli bir kitap var onu okumanı şiddetle tavsiye ederim, normal doğuma karsı bakış açın değişecek emin ol, korkma, onu oraya yerlestren Rabbim, çıkarken de yardım edicek. İnşikak suresini oku doğum yaklasırken. Sümmessebila yesserahu ayetini oku. Ayetel k Felak ve nası doğuma girerken mutlaka oku. Nefes egzersizlerini öğren. Benm de ocakta olacak ilk doğumum inşallah, Rabbim bir avazda kurtarsın hepimizi ve evlatlarımızı 
0 oy
(391 puan)
Yapımız gereği normal doğuma elverişliyiz. İmkanınız varken bı kaç saatlik sancidan korkup bence asla sezeryan olmayın. Sezeryan doğum derken normalmiş gibi geliyor ama değil neticede bir ameliyat geçiriyorsunuz ve uzun süreli bı iyilesme dönemi ve iki yıla yakında karının alt kısmında hissizlik oluyor. İlk dogumum sezeryan oldu zorladı beni bebeğimle ilgilenmek zorunda olmak ayrı bir zordu. Şuan ikinciye hamileyim normal doğum için baya çabalıyorum. 

İlgili bir soru bulunamadı

651,517 soru

3,429,364 cevap

4,261,905 yorum

184,141 üye

...