0 oy
105 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (59 puan)
Kızlar selamlar. Daha çok yeni hamileyim psikolojik ve fizyolojik olarak kabul edebilmiş bile değilim. Bir aylık var yok. Gebelik doğrulandı. Neler yapmam gerek özellikle geleneksel anlamda yeme içme (tek bildiğim ilk üç ay oruç öneriliyor) bitkiler aromatik yağlar psikolojik bedensel bana ne önerirsiniz

4 Cevap

0 oy
(590 puan)
İlk 3 ay oruç mu öneriliyor kim öneriyor
-Reklam-
0 oy
(2,077 puan)
İlk 3 ay oruç çok saçma geldi..

Ben anksiyete hastasıyım, gebeliğimi öğrendiğim zaman kabul edemedim, büyük ataklar geçirdim, her zaman kendimi hasta hissettim ama hiçbir zaman hamile hissedemedim, taki son 1 haftaya kadar. 7 haftalık hamileyim. Bugün doktora gittim, sürekli kan tahlili vermek, değerlere bakılmak beni çok korkutuyor. Bugün ilk defa bebeğimi gördüm, daha büyümüştü, hep nokta kadardı ama şimdi ben buradayım der gibiydi, yavaş yavaş kabullenmeye başladım, sen hasta değilsin, sen hamilesin demeye başladım, ultrasona girdikçe, bebeğin büyüdükçe kendini daha iyi hissedeceksin. 

Beslenmene dikkat et, ilk zamanlar da kilo verebilirsin mide bulantısı olduğu için, ben bir kilo vermişim, çiğ et hariç, bir de sigara kullanımı hariç yediklerime çok dikkat etmiyorum, ne midemi bulandırıyor ve yakıyor onu buluyorum ve yememeye özen gösteriyorum, süt içiyorum,  sade soda içiyorum, kuruyemiş yiyorum. 

İlk başlarda psikolojik ve bedensel olarak hamileliği ilk gebelikse kabul edememek bence çok normal, ilk gebeliğim ve benim yaşadıklarımın haddi hesabı yok.
(59 puan)
Biliyorum sizinle biraz konuşmuştuk bunlar aşmanız çok güzel.  Tavsiye ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim Rabbim sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin
(2,077 puan)
Ne yapayım, kendim bir sürü kötü insana şahit olunca, bende kendim gibi olanlara destek olmaya çalışıyorum, eğer bir şeye ihtiyacınız olursa her zaman özelden yazabilirsiniz. ALLAHIM bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
(59 puan)
Sizin gibi düşünceli insan çok azdır. İyiki varsınız çok teşekkür ederim umarım güzel haberler veririz hep birbirimize
0 oy
(1,715 puan)
Kim önerdi sna 3 ay orucu
0 oy
(4,564 puan)
Ramazan ayı olsa hadi anlarım da şimdi şu sıcakta vücudun en çok suya ihtiyaç duyduğu bir zamanda oruç tutmak ne kadar doğru olabilir bilmiyorum. Kim öneriyormuş ilk 3 ay oruç tutmayı? 
(59 puan)
Bol meyve suları hurma eşliğinde zorlamayacak kadar ara ara oruç tutmak çok faydalı. Evet sıcaklarda sıvı kaybı vs ihtimalini göz önüne alırsak riskli gelebilir. Zaten keşke tutabilsem surejli ama ara ara tutma niyetim var zaten vücut kendini belli eder. İlk 3 ay cenin depolardan besliyormuş meyve suları vücuttaki atık haline gelen hücreleri canlandırıp besine çeviriyormus bilimsel bir sürü arastirma var bakabilirsiniz bu konuda.
(4,564 puan)
Doğal meyve suları tabii. Hazır paketlere meyve suyu demek doğru olmaz çünkü. Sıcaklardan dolayı doğru gelmedi bana ama dediğiniz gibi yapıp ara ara tutabilirseniz şifasını görün inşallah.
(59 puan)
Bende öyle düşünüyorum meyve suyu zaten sıkılıp on dakkada içilmeli diğer türlü mineralleri ölmeye basliyy. Hazır paket mümkün mertebe evimize sokmuyoruz zaten. Çok teşekkür ederim
(4,564 puan)
Rica ederim. Sağlıkla büyüyüp doğsun inşallah annesi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 269 göst.
0 oy
4 cevap 105 göst.
29 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ays3gul (2 puan) sordu
0 oy
5 cevap 109 göst.

649,433 soru

3,421,262 cevap

4,252,940 yorum

183,547 üye

...