0 oy
78 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (243 puan)
Kizlar 34 hafta ya girdim ve gebelik şekeri tanisi kondu bir anda sekerim yükselişe geçti haliyle bebeğe yansıdı  iri bebek sendrumu yaşıyoruz yarın diyetisyene gidicegim bakalım neler olucak sekerim açlık 116 tokluk 170 çıktı ilk ölçmeye başladığım da aynı sorunu yaşayan var mı?
Gebelik haftası 34

2 Cevap

0 oy
(8 puan)
Geçmiş olsun cnm. Tokluk 1. Saat mı 2. Saat mı? Bende de 28. Haftada yüksek çıktı sıkı diyet yaptım başlarda iyi gidiyordu hafta ilerledikçe arttı. Günde 9 kere ölçüm yapıyorum. Sabah öğle akşam aç 1. Ve 2. Saat. Diyetisyen dahiliye ve endokrin arasında gidip geliyorum en son sabahları 4 doz insülin başladık. Çok direndim gr gr yedim diyettekileri bile ama yapacak bir şey yok. Benim tavsiyem hangi branşta okursa olsun tek hekimle karar verme en az 2-3 doktora git hepsi aynı kanaatteyse denileni yap. Allah yardımcın olsun ;)
(243 puan)
Merhabalar . Bebek iri olduğu için şuan evde şeker takibine baslamistik doktorumla  bu sabah ilk ölçüm başladım açlık 116 çıktı birinci saat 170 çıktık tokluk  doktorumla görüştüm  tekrar muayene çağırdı bakalım  sabah erkenden gidicem endoksirin bölümü ne de kayıt açıldı bakalım neler olucak
-Reklam-
0 oy
(1,031 puan)
Merakımı maruz görün normalde şeker yüklemesi yapılıyor ya o zaman var mı yok mu biliniyor sizin haftanız ileri nasıl fark ettiniz şekeriniz in olduğunu benden de alıyorlar sabah aç karnının kan glukoz sadece siz neyden şüphelendiniz? Bebek iri olunca doktor kendi mi istedi acaba? 
(243 puan)
Merhabalar benim ilk gebeligimde de sekerim vardı diyetle önüne geçmiştik. İkinci gebeliğim olduğu için 24. Haftada normalde şeker yüklemesi yapilmasi gerekiyordu  bende yaptırmak istemedim 30 haftaya kadar direndim yaptırmadım çünkü açlık sekerim 74 lerdeydi hep . Kendi doktorum zaten ısrarla yaptır demişti ama yinede başka doktora da gittim oda mutlaka yaptır deyince geç de olsa yaptırdım bu yüzden bu haftalara geldi yanii yüklemeden bir gün önce 71 di açlık sekerim sağlık ocağı rutini vardı orda yapıldı ertesi gün şeker yüklemesi için gittim açlık 93 çıktı ve sonra da hiç inmedi şuan 116 yla ilk ölçüme basladim

649,872 soru

3,422,876 cevap

4,254,748 yorum

183,677 üye

...