0 oy
105 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (15 puan)
Merhaba anneler. Ben 7 ay önce anensefali bir gebelik geçirdim 32. Haftada sezeryan oldum ilk çocuğumdu doğumdan sonra 1 saat yaşadı sadece. Şuan yine hamileyim hamile olduğumdan şüphelendiğim gibi folbiol 500 mg kullanmaya başladım. Gebeliğin 2. Haftasında başladım kullanmaya şuan 12 haftalık ama biraz tedirginim anensefali tekrarlar mı acaba? Böyle bir durum yaşayan varmı? Bu arada diğer gebeliğimde sadece 1 hafta folik asit kullandım. 

1 cevap

0 oy
(21 puan)
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, ben de 1 yıl önce ilk bebeğimi normal doğumla anensefali doğurdum ve kaybettim. O zaman çok başarılı yaşlı bir doktor vardı muayenehanesine gittik, bana bu tarz durumların genelde ilk gebeliklerde yaşandığını ve tekrarlanmayacağının garantisinin %99 olduğunu söyledi. Hatta genetik vesaire her şeye baktırdık, genetikle ilgisi olmadığını söylediler ve tıpta bulunabilen bir sebebi yok dediler, binde bir genelde ortaya çıkıyormuş yani folik asit eksikliği ile falan alakası yok imiş. Ben de şu an tekrar gebeyim, şehir değiştirdiğimiz için o doktora tekrar görünemiyorum ama ilk aylarda buradaki doktorlar beni biraz korkutmuştu tekrarlayabilir gibisinden, şu an doğumuma yaklaşık 6 hafta var ve öyle bir şeyle karşılaşmadık çok şükür. İçini ferah tut, moralin iyi olduktan sonra hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle. Bir de çok kaygılanıpta her şeyi araştırma içerisine girme kafan rahat olsun, benim nacizane tavsiyem. Hayırla sağlıkla İnşaallah kucağımıza alırız bebeklerimizi.
(15 puan)
Allah razı olsun inşaAllah. Her kelimeniz şifa oldu diyebilirim başlarda böyle bir korkum yoktu açıkçası 4.5 ay önce de bir düşük yaşadım daha düşük olmadan önce özeldeki doktoruma bu soruyu sormuştum aslında tekrarlanır mı diye bana bir kere oldu diye yine olacak diye bir kaide yok bu tür gebelik geçirmiş kişilere yüksek doz folik asit verince sıkıntı olmuyor demişti ama geçen bir yerde gördüm öyle aklıma girdi olabilir mi acaba dedim ? Ve ben o zaman da Allah'tan gelene razı gelip her şeyi göze aldım sezeryan olmayı bile erken doğumla geldi yine olsa yine aynısını yaparım pişman değilim. Anne olunca insan evladı için endişeleniyor ister istemez elimde değil gibi ama artık Allah'a bırakacam inşaAllah
(21 puan)
Aynı şeyleri yaşadığım için ben çok iyi anlıyorum seni. Ben de bu haftalara gelene kadar çok kaygılıydım, anensefali olmasa bile sürekli bebeğimi kaybedeceğim korkusu vardı bende. Dediğin gibi Allah'tan gelene razı geliyoruz yapacak bir şey yok. Bizim yaptığımız bir hatadan da kaynaklanmadı sonuçta benim o yüzden o konuda vicdanım rahat. Biz elimizden geleni yapalım gerisi Allah'ın takdiri. Ben inanıyorum sınandığımız imtihanın mükafatını verecektir.
(15 puan)
Vermez olur mu hiç ? Cennet kapısında bizi bekleyen meleklerimiz var ve bundan daha güzel bir teselli olamaz da zaten :))
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 157 göst.
0 oy
2 cevap 165 göst.
5 Haziran 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Semaa0 (21 puan) sordu
0 oy
7 cevap 209 göst.

649,710 soru

3,422,327 cevap

4,254,145 yorum

183,625 üye

...