0 oy
161 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (230 puan)
Merhaba ilk doğumum 5 sene önce normaldi onda çayı muayenesi olmamıştım ama normal doğum yaptım 34 haftalık hamileyim acaba ikincilerde de tekrar çatı muayenesi yapılıyor mu olan var mı yani

6 Cevap

0 oy
(110 puan)
Her gebelikte yapıyorlar canım ilkte niye olmadı 
(230 puan)
Valla ilkte bilmiyorum hastane yada doktor kaynaklı olabilir yapmadılar 39 da doğurdum suyum geldi sancım çöküyordu ama hissetmiyordum suni sancıyla çok çok zor bir doğum yaptım bunda yaptım diye merak ettiğim için sordum ama açılma muayenesi ile karıştırdı sanırım bazı arkadaşların yorumunu anlayamadım :)
(110 puan)
Çatı muayenesi açılma muayenesi aynı değilmi zaten
(250 puan)
Aslında aynı şey ilk çatı muayenesi yapılıyo genelde 37 yada 38 haftalıkken catının kemikli mi darmı yoksa normal mi diye kemikliyse riske atmıyolar sezeryan icin gün veriyolar bence çok mantıklı bişey catın dar yada kemikliyse bostan yere sancı çekmiyosun sana sezeryan günü veriyolar. Açılma ise ya haftan dolduğunda yada sancıların varken bakılıyor açılma varmı ne kadar açılma oldu doğum olur mu diye
-Reklam-
0 oy
(379 puan)
Benim de ilkte yapmadılar çatı muayenesi, bunda da direk doğuma giderim inşallah. Bi tane normal doğurmuşum çatı muayenesiz, demek ki doğurabiliyorum, yapmasınlar bence.
0 oy
(515 puan)
Yapıyorlar artık belki bir haftadan sonra bana yaptılar çok kez acitmiyor ztn
0 oy
(282 puan)
Evet yapılmalı çatı müayinesi bilmeliki doktor ne kadar açıklık var ..Ona nazaren hazırlanıyosun dakik bir şekilde ...Mesela bende çatı müayinesi oldum 1 gün sonra açıklığım artdı ve doğuma gitdim :) şimdikini ama bekliyorum bakalım ne zaman gelicek...2 defa çatı müayinesi oldum henüz açıklığım yok bende bekliyorum :) 
0 oy
(241 puan)
Sezeryan dogumlarim ama hepsinde yaptılar çünkü bebeklerim günlerinden 2 yada 3 hafta erken doğdular 
0 oy
(2,100 puan)
38 haftaliktan sonra her gebelikte yaparlar. Cati degilde acilma varmi diye bakarlar sizinkine muhtemelen. Benim oyle olmustu.

651,169 soru

3,427,912 cevap

4,260,494 yorum

184,045 üye

...