0 oy
96 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (144 puan)

Vitaminde de , demir hapinda da folik asit var.

Toplam 0.9 mg yapıyor, fazla değil mi, hatta demiri 2 kez alınca 1.5 mg yapıyor .

sizler 3. Aydan sonra ne kadar folik asit alıyorsunuz, yani takviyelerinizin içinde ne kadar folik asit var.

Normalde bile yani ilk 3 ay 0.5 mg ya da 500 mikrogram veriliyor diye biliyorum.

4 Cevap

0 oy
(11,206 puan)
Doktorunuz verdiyse bunu bilerek vermiştir. Benim içtiğim demir hapında da folik asit vardı
(144 puan)
Doktor çok demez,veriyor sonuçta ,zararı var da demez, her doktorun yaklaşımı farklı, benim merak ettiğim günlük aldığınız vitamin ve demir ya da extra ne alıyorsanız toplamda.ne kadar folik asit alıyorsunuz. Kimsenin farmakoloji bilgisini sorgulamiyorum, extra bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim tabi.
(11,206 puan)
Hiç hesaplamadım çünkü doktoruma güvendiğim için sorgulamadım. Güvenmediğim doktora da gitmezdim, değiştirirdim doktorumu
(144 puan)
Kimseye körü körüne güvenmem, tıp  alanım da değil sonuçta, sorgulamak, araştırmak lazım diye düşünüyorum . Her doktorun tarzı farklı. Farklı olana direkt iyi kötü, doğru yanlış da diyemeyiz değil mi, o yüzden tavsiyem kimseye sorunsuz güvenmeyin.
(11,206 puan)
Olay güvenilir doktor bulmakta. Farkettiyseniz güvenmediğim doktora gitmem dedim. Gebelik takibim için çok doktor araştırdım. İyi bir doktor buldum ve ona güvendim. Çok şükür yanıltmadı. Böyle bir doktor bulmanızı ve ona güvenmenizi size de tavsiye ederim. Yoksa 9 ayınız şüpheyle geçer bu da bir gebe için iyi değil
(144 puan)
Doktoruma güveniyorum,ilk gebeligim erken doğumdu ve ongorulemedi, doktorlara güvenim sarsildi.şu anda da kanamalı bir gebelik geçiriyorum.cok şükür her önlemi alıyor doktorum. Ben normalde de kimseye tereddütsüz güvenmem, yapı meselesi. Sorgulayan bir yapım var.Ne mutlu size.
-Reklam-
0 oy
(23 puan)
Aynı şey bende de oldu. Hem kullandığım vitaminde hem demir ilacında folik asit olunca endişelendim ve doktora sordum. Bunun bir sorun olmaycağını vücudun folik asit fazlasını günlük olarak vücuttan attığını söyledi. Yani vücutta birikmiyormuş o yüzden zararı da olmuyormuş. Aylardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım.
(144 puan)
Tamam, teşekkür ediyorum cevabınız için☺️
(23 puan)
Rica ederim
0 oy
(144 puan)
Neden soruyorum, bazı doktorlar fazla folik asit zararlı olduğunu söylüyorlar.internetten araştırabilirsiniz.
0 oy
(211 puan)
Bana doktor 3 sene önce kullandığın haplarda yani vitaminlerde folik asit var kullanmana gerek yok demişti 22 haftada Detaylı ultrasonda bebeğim de kuyruk sokumunda tümör olduğunu öğrendim internetten araştırdığımda ise folik asit eksikliğinde omurilik hasarı ya da beyin hasarı olabiliyormuş iyice araştır derim canım
(144 puan)
Evet eksikliği zararlı biliyorum, günlük ihtiyaç 400 mikrogram kadar. fazlası da zararlı diyenler var, o yuzden sorgulama gereği duydum.

648,234 soru

3,416,854 cevap

4,247,497 yorum

183,235 üye

...